Whitepaper E-facturatie

E-facturatie heeft de toekomst. Maar in het bedrijfsleven stuurt men liever pdf-facturen per e-mail naar elkaar. Zowel technologische ontwikkelingen als de overheid gaan op zeer korte termijn een belangrijke rol spelen in de adoptie van e-facturatie.

Lees er alles over in onze white paper.

  ic-whitepaper-efacturatie-adoptie-v4

   

   Spend analytics

   Spend Analyse geeft kritisch inzicht in alle order- en factuurstromen. Ontdek de informatie achter de data.

   Meer over Spend Management 

   basware spend management dashboard

    

   Spend dashboard

   De bestellingen die verricht zijn en de daaropvolgende facturen die ontvangen en verwerkt zijn kunnen met dashboarding inzichtelijk worden gemaakt. Op basis hiervan kunnen KPIs worden gedefinieerd die sturing geven om verschillende deelprocessen in het purchase to pay proces te verbeteren. Daarnaast kan inzicht worden gekregen in de prestaties van leveranciers. Deze informatie kan worden meegenomen in het source to contract proces.

   basware spend management dashboard

    

   Supplier Spend

   Een goed Supplier Spend dashboard toont details over hoe de uitgaven binnen de organisatie worden verdeeld. Het stelt gebruikers in staat uitgaven te analyseren en dit te splitsen naar leveranciers, afdelingen en bestellingen binnen en buiten het contract. Het helpt ook bij het identificeren van mogelijkheden om uitgaven te optimaliseren door zichtbaarheid te creeeren in gecontroleerde versus ongecontroleerde uitgaven.

   Hiermee krijgen gebruikers inzicht hoe leveranciersfacturen bijdragen aan inefficiënte verwerking in Accounts Payable vanwege ontbrekende gegevens, uitzonderingen, enz.

   Supplier Quality

   Inzicht in de kwaliteit van leveranciers helpt Inkoop om om betere inkoopstrategieen te ontwikkelen, te bouwen aan goed presterende toeleveringsketens en het risico's te verminderen.
   Met een Supplier Quality-dashboard wordt data over de doorlooptijd, de uitvoering van bestellingen en leveringskwaliteit in beeld gebracht. Een goed Supplier Quality dashboard levert inzicht in diepgaande analyses die inkoopteams nodig hebben om leveranciers prestaties te verbeteren.

   basware supplier quality dashboard spend management

    

   basware performance dashboard spend management

    

   Performance dashboard

   Indien uw financiële administratie opereert als shared service center voor overige organisatie-eenheden, kan er sprake zijn van een contractuele overeenkomst van deze dienstverlening. Zo kan er bijvoorbeeld in de SLA zijn opgenomen dat u 90% van de facturen binnen twee dagen na ontvangst in goedkeuringscirculatie moet hebben gezet.

   Om te rapporteren op SLA’s die u als shared service center heeft afgesproken, leent een dashbaord ingericht voor accounts payable zich uitstekend.

   Carbon Footprint Index

   Door elektronische facturering toe te passen, kunnen bedrijven niet alleen het papiergebruik binnen de organisatie verminderen, maar ook hun groene reputatie versterken door de CO2-uitstoot te verminderen.

   Met een Carbon Footprint Index voor facturen kunnen gebruikers de CO2-uitstoot per factuur bekijken en de index vergelijken met vergelijkbare bedrijven. Door de milieu-impact weer te geven worden gebruikers continu zichtbaar herinnerd hoe zelfs kleine acties tot grote besparingen kan leiden.

   Paper-invoice-1030x388

   Carbon Footprint Index-schaduw

    

   Basware Analytics

   Basware is wereldwijd een toonaangevende leverancier van purchase to pay oplossingen en biedt een netwerk waarmee leveranciers en klanten orders en facturen makkelijk kunnen versturen en ontvangen.

   Met Basware Spend Analytics kunnen preferred suppliers worden geselecteerd, waarmee inkoopprijzen en korting op vroegbetaling kan worden onderhandeld. Analytische dashboards stellen gebruikers in staat high-level trends zien en details over betaalplannen bekijken.

   6 min read
   Maverick buying bezorgt met name Finance hoofdpijn

   Bij bijna de helft van de corporates vindt het merendeel van de indirecte uitgaven niet onder beheer plaats, wordt geconcludeerd in het Trendrapport Digitale Transformatie Finance en Inkoop....

   4 min read
   TU Delft: meer grip op uitgaven dankzij intuïtief inkoopproces voor gebruikers

   Gastblog door Mees Walhof, Manager Procurement bij de TU Delft

   Binnen de meeste grote organisaties zijn de disciplines Finance en Inkoop nog van elkaar gescheiden. Bij de Technische Universiteit...
   6 min read
   Hoe de Kraljic matrix uw leveranciersmanagement en inkoopproces verbetert

   Ondanks dat indirect spend meestal niet meer dan 20% van de bedrijfsuitgaven bedraagt, ligt de bestelfrequentie doorgaans veel hoger dan bij direct spend. Het indirecte inkoopproces is vaak...

    

   Tijd om te sparren?

   Wilt u van gedachten wisselen over analyse van order- en factuurstromen? Laat hier een bericht achter. Wij nemen snel contact met u op.

   Voor vragen of opmerkingen die niet over onze oplossingen gaan, kunt u hier contact met ons opnemen.
   Voor support kunt u contact opnemen met ons service center.