Whitepaper

De financiële functie in bedrijven zit in een transitie die gestuurd wordt door de toenemende digitalisatie van informatiestromen binnen organisaties.

Lees er alles over in onze white paper.

  ic-whitepaper-leanfinance-2021-v4

   

   Spend analytics

   Zodra order- en factuurstromen inzichtelijk zijn, kan door analyse grip worden verkregen op het purchase to pay proces. 

   Houd mij op de hoogte! Tijd om te sparren?

   Spend dashboard

   De bestellingen die verricht zijn en de daaropvolgende facturen die ontvangen en verwerkt zijn kunnen met dashboarding inzichtelijk worden gemaakt. Op basis hiervan kunnen KPIs worden gedefinieerd die sturing geven om verschillende deelprocessen in het purchase to pay proces te verbeteren. Daarnaast kan inzicht worden gekregen in de prestaties van leveranciers. Deze informatie kan worden meegenomen in het source to contract proces.

    

   icreative-solutions-analytics2

    

   icreative-solutions-analytics

    

   Performance dashboard

   Indien uw financiële administratie opereert als shared service center voor overige organisatie-eenheden, kan er sprake zijn van een contractuele overeenkomst van deze dienstverlening. Zo kan er bijvoorbeeld in de SLA zijn opgenomen dat u 90% van de facturen binnen twee dagen na ontvangst in goedkeuringscirculatie moet hebben gezet.

   Om te rapporteren op SLA’s die u als shared service center heeft afgesproken, leent een dashbaord ingericht voor accounts payable zich uitstekend.

   Carbon Footprint Index

   De purchase to pay software van Basware levert, naast uitgebreide dashboarding mogelijkheden met betekking tot purchase to pay performance, ook een Carbon Footprint Index voor facturen. Hiermee kunt u de CO2-uitstoot per factuur bekijken en de index vergelijken met vergelijkbare bedrijven.

   Carbon Footprint Index-schaduw

    

   3 min read
   Hoe kunnen corporate organisaties maverick buying voorkomen?

   Wanneer er binnen een corporate organisatie uitgaven worden gedaan zonder toezicht op of controle van Inkoop, spreken we over maverick buying. Dit levert verschillende nadelen op voor het...

   4 min read
   4 argumenten voor het verhogen van spend under management

   In corporate organisaties is het inkoopproces voor direct procurement (direct spend) en indirect procurement (indirect spend) niet op eenzelfde manier ingericht. Beter gezegd: waar er voor direct...

   3 min read
   Waarom Inkoop en Finance afdelingsoverstijgende KPI’s voor spend under management moeten gebruiken

   In corporate organisaties zijn de afdelingen Inkoop en Finance traditioneel van elkaar gescheiden; regelmatig zetelen ze zelfs in andere vestigingen van het bedrijf. Dit hoeft geen probleem te zijn...

    

   Tijd om te sparren?

   Wilt u van gedachten wisselen over analyse van order- en factuurstromen? Laat hier een bericht achter. Wij nemen snel contact met u op.

   Voor vragen of opmerkingen die niet over onze oplossingen gaan, kunt u hier contact met ons opnemen.
   Voor support kunt u contact opnemen met ons service center.