Spend Analytics

zicht op order- en factuurstromen

Zodra order- en factuurstromen inzichtelijk zijn gemaakt, kan grip worden verkregen op het purchase-to-pay proces. Zowel per categorie als naar leveranciers toe. Wordt er geleverd conform afspraak? En kloppen de facturen met de bestellingen? Dankzij een kritische analyse met Spend Analytics kunnen preferred suppliers worden geselecteerd, waarmee inkoopprijzen en korting op vroegbetaling kan worden onderhandeld.

icreative-solutions-baswarelogin

 

KPI Dashboard

Wanneer u enige tijd werkt met Basware, is het tijd om het p2p-proces verder te optimaliseren. Wilt u weten of uw KPI’s voor op tijd betalen worden gehaald en of de vooraf opgestelde matching doelstellingen gehaald worden? Wilt u de verwerkingskwaliteit van een specifieke leverancier weten? Bijvoorbeeld om te bepalen wat de kwaliteit van de aangeleverde facturen is? Heeft u een andere vraag? Met de juiste tools, krijgt u snel het juiste inzicht.

icreative-solutions-analytics2

 

Committed Spend Overview

Met Basware Analytics krijgt u meer inzicht in uw factuurverwerkingsproces. De grafische dashboards en gedetailleerde gegevens op transactieniveau geven helder zicht op het inkoop- en factureringsproces.

Wilt u inzicht in betaalde en nog te betalen facturen? Het rapport Committed Spend Overview snel en duidelijk inzicht in reeds gecommitteerde uitgaven op basis van alle type documenten in Basware.

Performance dashboard

Indien uw financiële administratie opereert als shared service center voor overige organisatie-eenheden, kan er sprake zijn van een contractuele overeenkomst van deze dienstverlening. Zo kan er bijvoorbeeld in de SLA zijn opgenomen dat u 90% van de facturen binnen twee dagen na ontvangst in goedkeuringscirculatie moet hebben gezet. Om te rapporteren op SLA’s die u als shared service center heeft afgesproken, leent het Performance dashboard binnen de AP-Process rapportages zich uitstekend.

Custom views

Er zijn niet alleen standaardrapportages beschikbaar, maar u kunt ook custom views maken. Daarmee kunt u problemen aanpakken en toekomstige financiële prestaties voorspellen. Zo kunt u bijvoorbeeld redenen van factuuruitval per leverancier onderzoeken.

Automatisch in uw inbox

Als u regelmatig gebruik maakt van verschillende dashboards, hoeft niet meer in te loggen om de laatste stand van zaken te zien. U kunt zich namelijk abonneren op analytics rapporten, die vervolgens automatisch in uw e-mail inbox belanden.

icreative-solutions-analytics

 

Carbon Footprint Index

Basware heeft, als onderdeel van het Analytics KPI-overzichtsdashboard, een Carbon Footprint Index voor facturen. Hiermee kunt u de CO2-uitstoot per factuur bekijken en de index vergelijken met vergelijkbare bedrijven.

De Carbon Footprint Index wordt berekend op basis van verschillende factuurontvangstmethoden uit de studie van 2018. Bedrijven kunnen de ontwikkeling van hun eigen CO2-index in de loop van de tijd volgen, de gemiddelde CO2-voetafdruk binnen het Basware-netwerk bekijken en daaraan benchmarken. Het dashboard schat bovendien in hoeveel bomen of hoeveel water een bedrijf heeft bespaard of kan besparen als meer leveranciers e-facturen zouden aanleveren. Bedrijven kunnen daarnaast het verbeterpotentieel per maand bekijken.

Succesverhalen

Klanten zeggen meer dan onze woorden. Gelukkig hebben we al veel ondernemingen, instellingen en overheden geholpen met automatisering. Vaak met internationale uitrol.

ic-pon-2021_Page_1

 

ic-tudelft-2021_Page_1

 

ic-geveke-2021

 

Waarom ICreative

ICreative helpt ambitieuze ondernemingen, instellingen en overheden met de digitale transformatie van inkoop en factuurverwerking.

icreative-experienced

Ervaren

Al 20 jaar zijn wij gespecialiseerd in p2p automatisering voor ambitieuze organisaties en zeer ervaren met wereldwijde roll-outs.

icreative-ambitious

Ambitieus

Wij bieden naast Basware oplossingen, eigen software en diensten aan teneinde de automatiseringsgraad te maximaliseren.

icreative-engaged

Betrokken

Wij zijn trots op onze klanten en zien er met ons dedicated support team op toe dat onze oplossingen in optimale staat blijven werken.

Tijd om te sparren?

Wilt u van gedachten wisselen over spend analytics?  
Laat hieronder een bericht achter.

Voor overige vragen of opmerkingen kunt u hier contact met ons opnemen.
Voor support kunt u contact opnemen met ons service center.