Whitepaper E-facturatie

E-facturatie heeft de toekomst. Maar in het bedrijfsleven stuurt men liever pdf-facturen per e-mail naar elkaar. Zowel technologische ontwikkelingen als de overheid gaan op zeer korte termijn een belangrijke rol spelen in de adoptie van e-facturatie.

Lees er alles over in onze white paper.

  ic-whitepaper-efacturatie-adoptie-v4

   

   Maverick buying

   Het onbeheerd bestellen van producten en diensten door medewerkers. 

   Adviesgesprek aanvragen

   Onbeheerde uitgaven

   Maverick buying, oftewel onbeheerde uitgaven, zijn uitgaven die door werknemers buiten een voorkeurskanaal of leverancier worden gedaan, of aankopen die niet onder een contract vallen. Sommige aankopen vinden plaats omdat werknemers de transactie als te klein beschouwen. Het omzeilen van procedures is vaak makkelijker en sneller. "Even een bestelling plaatsen in de webwinkel van een leverancier." Bovendien kunnen bepaalde producten of diensten niet door inkoop worden aangeboden, maar je wilt wel je werk kunnen uitvoeren of een ander niet met jouw uitdaging willen belasten.

   Argumenten_verhogen_spend_under_management_1200x627

   Indirecte inkoopproces

   Maverick uitgaven zijn over het algemeen nadeling voor de organisatie. Het resulteert niet alleen in hogere inkoopkosten, maar veroorzaakt ook organisatorische en communicatieproblemen wanneer de inkoopafdeling niet op de hoogte is van het gedrag van medewerkers. Een groot deel van de tijd van crediteurenafdelingen wordt besteed aan het oplossen van problemen rondom inkomende facturen, zoals facturen die niet verwijzen naar een inkooporder of die afkomstig zijn van onbekende leveranciers.

   Maverick buying suggereert dat er betere afspraken gemaakt moeten worden. De praktijk is echter weerbarstig. Om duurzamere richting is maverick buying zien als aanknopingspunt om het indirecte inkoopproces te verbeteren. Door het niet te ontmoedigen, maar door het te begrijpen, kunnen de onderliggende oorzaken worden geïdentificeerd. 

   Verder in inkoopmanagement
   Maverick_buying_voorkomen_1200x627

   ic-pon-2021_Page_1

    

   ic-tudelft-2021_Page_1

    

   ic-lowbonar-2021

    

   Bekijk de case studies

    

    

   Tijd om te sparren?

   Wilt u van gedachten wisselen over het onder beheer krijgen van het inkoopproces van routineproducten? Laat hier een bericht achter. Wij nemen snel contact met u op.

   Voor vragen of opmerkingen die niet over onze oplossingen gaan, kunt u hier contact met ons opnemen. Voor support kunt u contact opnemen met ons service center.

   CFO's focussen op kostenreductie: biedt p2p-proces mogelijkheden?

   Bedrijven worden hard geraakt door de onzekere economische situatie. Onder meer de krappe arbeidsmarkt, hoge inflatie, onbetrouwbare supply chains en geopolitieke spanningen baren CFO's zorgen, blijkt uit de CFO Survey van Deloitte. Het reduceren van kosten staat de komende periode dan ook bij de...

   TU Delft: meer grip op uitgaven dankzij intuïtief inkoopproces voor gebruikers

   Gastblog door Mees Walhof, Sustainable Projectmanager bij de TU Delft

   Binnen de meeste grote organisaties zijn de disciplines Finance en Inkoop nog van elkaar gescheiden. Bij de Technische Universiteit Delft (TU Delft) is dit niet anders, al zetten we wel stappen in de goede richting. Als...
   Als bedrijf op tijd betalen is een kwestie van goed fatsoen, toch?

   Als bedrijf op tijd je factuur betaald krijgen, dat is een kwestie van goed fatsoen van je afnemer. Daar zal iedereen het mee eens zijn. Maar om tijdig te kunnen betalen, dienen leveranciers het hun afnemers wel zo makkelijk mogelijk maken. En dat begint bij het aanleveren van een e-factuur.

   De...