Whitepaper E-facturatie

E-facturatie heeft de toekomst. Maar in het bedrijfsleven stuurt men liever pdf-facturen per e-mail naar elkaar. Zowel technologische ontwikkelingen als de overheid gaan op zeer korte termijn een belangrijke rol spelen in de adoptie van e-facturatie.

Lees er alles over in onze white paper.

  ic-whitepaper-efacturatie-adoptie-v4

   

   Factuurherkenning

   met ICreative Recognition Service

   Ontvangt u nog papieren facturen en pdf-facturen? Dan heeft u waarschijnlijk een scan- en capture-oplossing in gebruik, ook wel Optical Character Recognition (OCR)-software genoemd. Met ICreative Recognition Service haalt u een zo hoog mogelijke herkenningsgraad van de factuurgegevens.

   icreative-solutions-login custom with600

    

   Van pdf naar data

   Het verwerken van binnenkomende papieren en (machine readable) pdf-facturen zal voorlopig bij veel bedrijven en instellingen een noodzakelijk kwaad blijven. Om ze te verwerken is het nodig om de gegevens over te nemen in uw factuurverwerkingssoftware, uw ERP-systeem of best-of-breed-systeem. In de meeste gevallen gebeurt dit niet meer handmatig maar met scan- en herkensoftware.

   icreative-solutions-irs custom with600

    

   Functionaliteit

   • Automatisch uitlezen van specifieke e-mail box(en) voor facturen
   • Scannen van papieren facturen via multifunctionele of desktop scanner
   • Toekenning van juiste entiteit/administratie
   • Vaststellen juiste crediteur op basis van IBAN- en/of btw-nummer
   • Aflezen headerdata (bv. factuurnummer, factuurdatum, netto en bruto btw-bedrag)
   • Aflezen line level data (bv. aantal, prijs per stuk, regeltotaal, omschrijving)
   • Herkenning van data in vrijwel alle talen
   • Intuïtieve (webbased) user interface voor validering van herkende waarden
   • Managed Online Learning voor verbetering herkenningsresultaat
   • Retourneren van facturen die niet aan uw eisen voldoen
   • Interface met ERP en/of factuurverwerkingssysteem
   • Export van xml en pdf in ieder gewenst formaat via elk gewenst distributiekanaal

   Verhoog de herkenningsgraad van gedigitaliseerde facturen

   Hoe goed facturen door uw OCR-oplossing herkend worden, is niet met het blote oog zichtbaar en van het effect daarvan merkt u in eerste instantie niet zoveel. Wat het extra lastig maakt, is dat de data voor het meten van de herkenningsgraad niet direct uit het systeem zelf komt. Daarvoor moet er relevante data over het proces worden verzameld en gecombineerd en daarmee bent u er nog niet.

   Als u aan de hand van de data heeft bepaald welke leverancier(s) de te lage herkenningsgraad veroorzaken, is dient u te achterhalen wat daaraan ten grondslag ligt om gepast maatregelen te kunnen nemen. Er is dus menselijke interpretatie nodig om te achterhalen waar het precies aan ligt.

   Powered by Kofax

   Met Kofax wordt informatie van gescande papieren facturen en pdf-facturen afgelezen en deze informatie komt automatisch terecht in de daarvoor bestemde velden. Denk hierbij aan factuurdatum, factuurnummer, IBAN-nummer, btw-nummer en netto en bruto bedragen.

   Het doel is altijd om met minimale manuele interventie de facturen zo automatisch mogelijk aan te bieden aan uw factuurverwerkingssoftware, uw ERP-systeem of best-of-breed- systeem, zoals Basware.

   ICreative Invoice Pro Package

   Met het zogeheten IRS-herkenningsrapport van ICreative kunnen herkenningsproblemen snel worden geïdentificeerd. Het geeft handreikingen op welke vlakken in het proces er ruimte is voor verbetering en geeft het bovendien ook direct een mogelijke oplossingsrichting.

   Facturen is een van de moeilijkste type documenten om op een goede manier te herkennen, aangezien er veel informatie op een relatief kleine oppervlakte staat. De kennis en kunde die ICreative hiermee opgedaan heeft in de afgelopen twintig jaar is gebundeld in de ICreative Invoice Pro Package.

   icreative-solutions-irs2

    

   Functionaliteit

   • Voorgedefinieerd Kofax KTA factuurherkenningsproject op zowel kop- als regelniveau
   • Voorgedefinieerde bedrijfsregels, zoals controle op dubbele facturen en validatie op bedragen (bijvoorbeeld nettobedrag + btw-bedrag = totaalbedrag)
   • Leveranciersherkenning op basis van (IBAN) bankrekening-, btw- en KvK-nummers
   • Automatische conversie van datum- en bedragformaat (d.w.z. Amerikaans naar Europees)
   • Diverse exportmogelijkheden naar verschillende backend systemen (Basware, ERP, financiële systemen)

   Andere typen documenten

   Hoewel ICreative Recognition Service primair is ingericht voor het verwerken van binnenkomende facturen, kunnen we uiteraard ook andere documentsoorten zoveel mogelijk automatisch verwerken binnen deze dienst. Per soort document zullen we eerst uw wensen inventariseren, voordat we u een gespecificeerde opgave doen van de eenmalige en terugkerende kosten.

    

   Evolutie in factuurverwerking

   In de digitale transformatie waarin organisaties verkeren, vormt factuurverwerking een dankbare discipline voor automatisering omdat het proces repetitief en voorspelbaar is. Download deze white paper en krijg direct toegang tot al onze white papers!

   ic-whitepaper-evolutie-factuurverwerking-v4

    

   Waarom ICreative

   ICreative helpt ambitieuze ondernemingen, instellingen en overheden met de digitale transformatie van inkoop en factuurverwerking.

   icreative-experienced

   Ervaren

   Al 20 jaar zijn wij gespecialiseerd in p2p automatisering voor ambitieuze organisaties en zeer ervaren met wereldwijde roll-outs.

   icreative-ambitious

   Ambitieus

   Wij bieden naast Basware oplossingen, eigen software en diensten aan teneinde de automatiseringsgraad te maximaliseren.

   icreative-engaged

   Betrokken

   Wij zijn trots op onze klanten en zien er met ons dedicated support team op toe dat onze oplossingen in optimale staat blijven werken.

   Tijd om te sparren?

   Wilt u van gedachten wisselen over factuurherkenning? 
   Laat hieronder een bericht achter.

   Voor overige vragen of opmerkingen kunt u hier contact met ons opnemen.
   Voor support kunt u contact opnemen met ons service center.