PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

INTEGRATIES

Wij werken met verschillende P2P oplossingen die koppelen met toonaangevende ERP systemen.

Inkoopmanagement

Indirecte inkoop centraal georganiseerd, waarmee de dagelijkse bestellingen onder beheer vallen. 

bekijk-de-video Adviesgesprek aanvragen

iceative-logobar

 

Het inkoopproces

Het bestellen van routineproducten (en knelpunt producten) wordt vaak aangeduid met indirecte inkoop, non product related inkoop of tail spend. Deze producten (en diensten) ondersteunen de primaire activiteiten van een onderneming of insteling. Doorgaans worden deze producten adhoc en bij heel veel verschillende leveranciers besteld, binnen de afdeling die de producten nodig heeft.

IC_Visual-blog-6-hoofdbeeld-png-1200x627

Decentrale inkoop onder beheer

Decentrale inkoop van routineproducten brengt veel (verborgen) kosten met zich mee en kent risico's op het gebied van MVO. Idealiter blijft de inkoop decentraal, maar wordt de inkoop gereguleerd door te werken met preferred suppliers, contracten en inkooporders.

IC_Visual-blog-3

Corporate webshop

Om het indirecte inkoopproces decentraal en gereguleerd te organiseren, is een centraal inkoop platform noodzakelijk. Een corporate webshop waar werknemers zelf producten van preferred suppliers kunnen bestellen voor hun dagelijkse werkzaamheden. De producten worden middels, punchout koppelingen, e-catalogi en formulieren beheerd.

Verder in inkoopmanagement
IC_Visual-blog-2-png-1200x627

ic-pon-2021_Page_1

 

ic-tudelft-2021_Page_1

 

ic-lowbonar-2021

 

Bekijk de case studies

 

Automatisering vangt aan met procesoptimalisatie

Automatisering van het inkoopproces kan bestaande fouten en wachttijden versterken en nieuwe fouten en wachttijden introduceren. Om dit te voorkomen moeten processen eerst worden geoptimaliseerd voordat ze worden geautomatiseerd.

Waarom wij Lean toepassen

 

IC_Visual-blog-5-informatief-1200x627

Trendrapport

Digitale transformatie
Finance & Inkoop 2024

Waar de digitale transformatie eerder vooral iets was voor pioniers en durfallen, is het anno 2024 een absolute must-have voor iedere organisatie. Uitdagingen als stijgende kosten en personeelstekorten dwingen organisaties op zoek te gaan naar manieren om efficiënter te werken. Automatisering speelt hierin een cruciale rol.


Download trendrapport

4CEE - Trendrapport 2024 - Digitale transformatie Finance en Inkoop

 

E-facturatie wordt de norm: bent u er klaar voor?
In België en Duitsland is besloten om elektronische facturatie voor zakelijke transacties verplicht te stellen. Hiermee volgen zij het voorbeeld van onder meer Italië en Polen, waar deze beslissing eerder al is genomen. Bedrijven in deze landen worden verplicht om elektronische facturen te...
Betaalgedrag grootbedrijven laat te wensen over: veel facturen te laat betaald
Het lukt Nederlandse bedrijven nog altijd niet om hun facturen binnen de afgesproken betaaltermijn te betalen. Eén op de tien grootbedrijven betaalt zelfs de meerderheid van hun facturen te laat. Dat blijkt uit het jaarlijkse Trendrapport Digitale Transformatie Finance en Inkoop 2024. Het...
Adoptie e-invoicing: elektronisch factureren nog geen gemeengoed in Nederlands bedrijfsleven
Niet eens de helft van de grootbedrijven heeft e-invoicing al omarmd en ontvangt regelmatig e-facturen. Eén op de vijf corporate organisaties geeft zelfs aan zelden tot nooit een e-factuur te ontvangen. Dat blijkt uit het jaarlijkse Trendonderzoek Digitale Transformatie Finance en Inkoop, waarvoor...