Whitepaper

De financiële functie in bedrijven zit in een transitie die gestuurd wordt door de toenemende digitalisatie van informatiestromen binnen organisaties.

Lees er alles over in onze white paper.

  ic-whitepaper-leanfinance-2021-v4

   

   Inkoopmanagement

   Inkoop van producten en diensten die de secundaire activiteiten van een onderneming of instelling ondersteunen, zijn meestal niet georganiseerd. Met slimme automatisering kan het indirecte inkoopproces decentraal, maar wel onder beheer, worden gemanaged.

   Houd mij op de hoogte! Tijd om te sparren?

   iceative-logobar

    

   Het inkoopproces

   Het bestellen van routineproducten (en knelpunt producten) wordt vaak aangeduid met indirecte inkoop, non product related inkoop of tail spend. Deze producten (en diensten) ondersteunen de primaire activiteiten van een onderneming of insteling. Doorgaans worden deze producten adhoc en bij heel veel verschillende leveranciers besteld, binnen de afdeling die de producten nodig heeft.

   Verder in inkoopmanagement
   IC_Visual-blog-6-hoofdbeeld-png-1200x627

   Decentrale inkoop onder beheer

   Decentrale inkoop van routineproducten brengt veel (verborgen) kosten met zich mee en kent risico's op het gebied van MVO. Idealiter blijft de inkoop decentraal, maar wordt de inkoop gereguleerd door te werken met preferred suppliers, contracten en inkooporders.

   Verder in inkoopmanagement
   IC_Visual-blog-3

   Corporate webshop

   Om het indirecte inkoopproces decentraal en gereguleerd te organiseren, is een centraal inkoop platform noodzakelijk. Een corporate webshop waar werknemers zelf producten van preferred suppliers kunnen bestellen voor hun dagelijkse werkzaamheden. De producten worden middels, punchout koppelingen, e-catalogi en formulieren beheerd.

    

   IC_Visual-blog-2-png-1200x627
   Hoe kunnen corporate organisaties maverick buying voorkomen?

   Wanneer er binnen een corporate organisatie uitgaven worden gedaan zonder toezicht op of controle van Inkoop, spreken we over maverick buying. Dit levert verschillende nadelen op voor het...

   4 argumenten voor het verhogen van spend under management

   In corporate organisaties is het inkoopproces voor direct procurement (direct spend) en indirect procurement (indirect spend) niet op eenzelfde manier ingericht. Beter gezegd: waar er voor direct...

   Waarom Inkoop en Finance afdelingsoverstijgende KPI’s voor spend under management moeten gebruiken

   In corporate organisaties zijn de afdelingen Inkoop en Finance traditioneel van elkaar gescheiden; regelmatig zetelen ze zelfs in andere vestigingen van het bedrijf. Dit hoeft geen probleem te zijn...

    

   Tijd om te sparren?

   Wilt u van gedachten wisselen over het onder beheer krijgen van het inkoopproces van routineproducten? Laat hier een bericht achter. Wij nemen snel contact met u op.

   Voor vragen of opmerkingen die niet over onze oplossingen gaan, kunt u hier contact met ons opnemen. Voor support kunt u contact opnemen met ons service center.