PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

TECHNOLOGIE

Wij werken met verschillende P2P oplossingen die koppelen met toonaangevende ERP systemen.

Inkoopmanagement

Indirecte inkoop centraal georganiseerd, waarmee de dagelijkse bestellingen onder beheer vallen. 

bekijk-de-video Adviesgesprek aanvragen

iceative-logobar

 

Het inkoopproces

Het bestellen van routineproducten (en knelpunt producten) wordt vaak aangeduid met indirecte inkoop, non product related inkoop of tail spend. Deze producten (en diensten) ondersteunen de primaire activiteiten van een onderneming of insteling. Doorgaans worden deze producten adhoc en bij heel veel verschillende leveranciers besteld, binnen de afdeling die de producten nodig heeft.

IC_Visual-blog-6-hoofdbeeld-png-1200x627

Decentrale inkoop onder beheer

Decentrale inkoop van routineproducten brengt veel (verborgen) kosten met zich mee en kent risico's op het gebied van MVO. Idealiter blijft de inkoop decentraal, maar wordt de inkoop gereguleerd door te werken met preferred suppliers, contracten en inkooporders.

IC_Visual-blog-3

Corporate webshop

Om het indirecte inkoopproces decentraal en gereguleerd te organiseren, is een centraal inkoop platform noodzakelijk. Een corporate webshop waar werknemers zelf producten van preferred suppliers kunnen bestellen voor hun dagelijkse werkzaamheden. De producten worden middels, punchout koppelingen, e-catalogi en formulieren beheerd.

Verder in inkoopmanagement
IC_Visual-blog-2-png-1200x627

ic-pon-2021_Page_1

 

ic-tudelft-2021_Page_1

 

ic-lowbonar-2021

 

Bekijk de case studies

 

Automatisering vangt aan met procesoptimalisatie

Automatisering van het inkoopproces kan bestaande fouten en wachttijden versterken en nieuwe fouten en wachttijden introduceren. Om dit te voorkomen moeten processen eerst worden geoptimaliseerd voordat ze worden geautomatiseerd.

Waarom wij Lean toepassen

 

IC_Visual-blog-5-informatief-1200x627

Trendrapport

Digitale transformatie
Finance & Inkoop 2023


In een tijd waar zaken als digitale transformatie en kunstmatige intelligentie regelmatig de (vak)media domineren, wordt er veel handmatige arbeid verricht op de Inkoop en Finance afdelingen bij corporates.

Zo ontvangt en verwerkt slechts 1% van de grootbedrijven alle facturen volledig automatisch. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door Direct Research onder ruim 200 finance- en inkoopprofessionals.

Download trendrapport of Neem contact op

Trendrapport digitale transformatie Finance en Inkoop

 

4 argumenten voor het verhogen van spend under management
In corporate organisaties is het inkoopproces voor direct procurement (direct spend) en indirect procurement (indirect spend) niet op eenzelfde manier ingericht. Beter gezegd: waar er voor direct procurement doorgaans een gestructureerd inkoopproces is ingericht, ontbreekt dit proces veelal voor...
"2023 was het jaar van Continuous Transaction Control"
Het begin van een nieuw jaar is altijd een mooi moment om terug te blikken én vooruit te kijken. Wat ging goed? Wat ging minder goed? Hoe kunnen we daarvan leren? En wat kunnen we verwachten in 2024? Die vragen legden we voor aan Vincent Wouters, algemeen directeur van ICreative. “Ik kijk met een...
Gemiddeld 15% van facturen is terugkerend: stop met telkens dezelfde facturen controleren
Van de maandelijkse huur van uw bedrijfspand(en) en het voorschot voor nutsvoorzieningen, tot aan telefoonabonnementen voor het personeel of de vaste kosten van het schoonmaakbedrijf. Iedere organisatie heeft te maken met terugkerende en voorspelbare facturen. Uit data-onderzoek door ICreative...