PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

INTEGRATIES

Wij werken met verschillende P2P oplossingen die koppelen met toonaangevende ERP systemen.

2 min read

"2023 was het jaar van Continuous Transaction Control"

Featured Image

Het begin van een nieuw jaar is altijd een mooi moment om terug te blikken én vooruit te kijken. Wat ging goed? Wat ging minder goed? Hoe kunnen we daarvan leren? En wat kunnen we verwachten in 2024? Die vragen legden we voor aan Vincent Wouters, algemeen directeur van ICreative 

 

“Ik kijk met een tevreden gevoel terug op 2023 en heb hoge verwachtingen voor 2024”, valt Vincent met de deur in huis. “Het nieuwe jaar begint goed bij ICreative. We mochten in januari namelijk maar liefst vijf nieuwe collega’s verwelkomen. Met deze boost aan onze capaciteit kunnen we nieuwe en bestaande klanten beter van dienst zijn én kunnen we verder invulling geven aan onze ambitie: het verminderen van administratieve lasten bij bedrijven.” 

Hij vertelt dat er daarvoor verder wordt gekeken dan de bekende, vertrouwde oplossingen zoals Basware en ICreative Validation Service. “We willen onze relaties ook kennis laten maken met andere oplossingen.” 

E-facturen ontvangen én versturen met één oplossing 

Hij vervolgt: “ICreative is van oudsher gespecialiseerd in het ontvangen van e-facturen en andere elektronische documenten. Zusterbedrijf Diesis, ook onderdeel van 4CEE, is juist expert in het verstúren van dit soort documenten. En Easy Systems heeft haar eigen Peppol Access Point infrastructuur.”

Daarom hebben ICreative, Diesis en Easy Systems de krachten gebundeld. Door het samenbrengen van hun bestaande producten, kwamen ze tot één oplossing voor het ontvangen, verzenden, controleren én bewerken van elektronische documenten: 4Exchange. 

“En daarmee zijn we geen dag te vroeg”, stelt Vincent. “2023 was namelijk hét jaar van Continuous Transaction Control in Europa.” Steeds meer landen stappen al over naar een systeem waarbij btw-aangifte op factuurniveau plaatsvindt en stellen daarmee e-facturatie verplicht.

Italië, Polen en Spanje zijn enkele landen waar in 2023 flinke stappen zijn gezet en waar tax reporting nu via de factuur plaatsvindt. Daarnaast krijgt het wetsvoorstel VAT in the Digitale Age, kortweg ViDA, steeds meer vorm. “De regels voor onder meer e-factureren veranderen snel en drastisch. Er komt veel op bedrijven af. Met 4Exchange kunnen wij hen nog beter ontzorgen op dit gebied.” 

LEES OOK: Van post-audit naar clearance model: wat betekent dit voor compliance?

Mogelijkheden van Robotic Process Automation 

Vincent wijst ook op de mogelijkheden van Robotic Process Automation, of kortweg RPA, voor de Finance-afdeling. “Met softwarerobots worden repeterende werkzaamheden geautomatiseerd waardoor we tijd overhouden voor de werkzaamheden die juist waarde toevoegen of waar we nu niet aan toekomen."

"Softwarerobots kunnen bijvoorbeeld leveranciersgegevens up-to-date houden tussen verschillende systemen, automatisch kredietwaardigheid controleren of (maand)rapportages genereren. Zo kunnen we het leven van de financieel medewerkers nog iets makkelijker of leuker maken.” 

bulbLEESTIP: Ontdek de mogelijkheden van RPA voor Finance bij ons zusterbedrijf Coforce 

Klanttevredenheid staat voorop 

“Wij willen bedrijven helpen met het realiseren van een zo efficiënt en optimaal mogelijk purchase to pay proces. Dat betekent ook dat we soms net even wat verder moeten kijken, bijvoorbeeld naar zaken die hier direct of indirect mee verbonden zijn”, aldus Vincent. “Het belangrijkste is dat onze klanten tevreden zijn met het resultaat.”  

De directeur vertelt dat ICreative vorig jaar enigszins worstelde met de krappe arbeidsmarkt. Een aantal collega’s koos voor een nieuwe uitdaging elders, terwijl het werk onverminderd doorging. “Daardoor werden we soms gedwongen om keuzes te maken. We hadden niet de capaciteit om alles aan te pakken en overal de kwaliteit te leveren die wij beogen. We zetten onze bestaande klanten steevast op de eerste plek, ook als dat betekende dat we nieuwe projecten moesten laten schieten. Gelukkig hebben we inmiddels de nodige versterking gevonden en kunnen we er weer vol voor gaan.” 

“Met onze nieuwe collega’s, nieuwe oplossingen én nieuwe energie zijn we helemaal klaar voor 2024”, sluit Vincent enthousiast af.  

Neem contact op