Case Study

FMO

Compliance betekent voor iedere organisatie iets anders. Het begint al met het feit dat elke branche andere regels kent. De mate van regulering is erg bepalend voor de rol van compliance in de dagelijkse praktijk van bijvoorbeeld Inkoop en Accounts Payable. Dat blijkt wel uit het verhaal van Procurement Officer Annemarie van den Hout en Manager Operations Ronald de Heij, beiden van de Nederlandse Financieringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO). Wat betekent compliance voor hen?  

DOWNLOAD CASE STUDY

IC_Case_study_FMO_cover

 

Home / Case Studies / FMO

 

Annemarie begon in 2020 als Procurement Officer bij FMO. Haar taak? Het opzetten van een professioneel, centraal én compliant inkoopproces. “Procurement lag op dat moment verspreid door de organisatie. Er waren verschillende procedures”, schetst ze.  

Sinds de komst van Annemarie is daar verandering in gekomen. Ze vertelt uitgebreid hoe ze aan de slag ging en welke rol compliance speelt in de dagelijkse praktijk van Procurement. “Compliance houdt voor ons met name in dat we voldoen aan alle eisen”, concludeert Annemarie. “Dat is een continue zoektocht, want die eisen veranderen regelmatig en worden over het algemeen alleen maar strenger. De concrete invulling is altijd risicogebaseerd. Wat hebben we sowieso nodig om zo min mogelijk risico te lopen?” 

Benieuwd naar het hele verhaal?


DOWNLOAD CASE STUDY (opent direct in een ander venster)