PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

icreative-webinar-procesoptimalisatie


Onze business consultants benaderen vraagstukken over inkoop en factuurverwerking vanuit verwachtingen, processen en data.
Bekijk het webinar

Factuurstatus


Laat leveranciers zelf de factuurstatus opvragen en verlos crediteurenadministratie daarmee van onnodige telefoontjes.


Neem contact op  of blijf per e-mail op de hoogte

Verlos crediteurenadministratie van onnodige telefoontjes


Bij uw crediteurenadministratie komen dagelijks mailtjes en telefoontjes binnen met vragen van leveranciers over de factuurstatus van de door hun ingediende facturen. Ze willen weten of de factuur goed is ontvangen, of hij al opgepakt is en wellicht het belangrijkste, wanneer hij betaald wordt. Wanneer uw factuurverwerking veel volume kent, gaat hier veel tijd in zitten. Wordt uw crediteurenadministratie regelmatig belast met vragen over de factuurstatus? Het Invoice Status Portal biedt uitkomst.

tired-overworked-secretary-accountant-working-laptop-near-pile-folders-throwing-papers-vector-illustration-stress-work-workaholic-busy-office-employee-concept_74855-13264

Laat leveranciers zelf de factuurstatus opvragen


Om de crediteurenadministratie te ontlasten van dergelijke vragen, heeft ICreative een online portaal ontwikkeld waar leveranciers zelf de status van hun factuur kunnen opzoeken.

Een login is niet vereist. Leveranciers voeren enkel het factuurnummer, de factuurdatum en het brutobedrag van de betreffende factuur in. Vervolgens toont de Invoice Status Portal automatisch waar de factuur zich in het proces bevindt: ontvangen, in behandeling, verwerkt, betaald of geannuleerd.

Mocht de leverancier vervolgens een vraag willen stellen over de factuur, dan kan alsnog vanuit het portaal een e-mail worden gestuurd. De gegevens van de betreffende factuur worden automatisch bijgevoegd.

es-solutions-invoice-status2
B2B e-invoicing wordt verplicht in België en Duitsland

In navolging van onder meer Italië, Frankrijk en Polen, willen nu ook België en Duitslande-invoicing verplichtmaken voor B2B-transacties. Het Belgische Ministerie van Financiën wil de verplichte e-facturatie met ingang van juli 2024 gefaseerd gaan uitrollen. Het Duitse Ministerie van Financiën...

Van post-audit naar clearance model: wat betekent dit voor compliance?

Steeds meer landen om ons heen verruilen het post-audit model voor het clearance model of een andere vorm van continuous transaction controls (CTC). Dit heeft gevolgen voor de manier waarop bedrijven facturen moeten opmaken, versturen, verwerken en bewaren. Hoe blijft u compliant?

Nationale...

Hoe ziet een compliant purchase to pay proces eruit?

Compliance speelt een grote rol in het purchasetopay proces. Van het aanvragen van inkooporders tot het betalen van facturen; men moet niet alleen voldoen aan de wet- en regelgeving, maar ook aan interne procedures en beleidslijnen. Hoe ziet een compliant purchase to pay proces eruit? En hoe kan...

Wat doet ICreative


Wij zijn purchase to pay partner voor organisaties, instellingen en overheden. Wij voelen ons met name thuis in omvangrijke en complexe administraties, zoals het gebruik van meerdere ERP systemen.

Van gedachten wisselen over purchase to pay? 


Neem contact op  of blijf per e-mail op de hoogte

ic-logobar-5