PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

INTEGRATIES

Wij werken met verschillende P2P oplossingen die koppelen met toonaangevende ERP systemen.

Digitale transformatie van
inkoop

 

Neem contact op  of  Download whitepaper

4CEE_header_scroll

ic-logobar-6

 

Inkoop automatisering


De inkoopfunctie van een organisatie omvat naast de uitgaven aan producten ten behoeve van het primaire bedrijfsproces, ook bestellingen die het bedrijfsproces ondersteunen. Producten die vaak worden besteld, maar een lage waarde vertegenwoordigen.

Deze indirect spend is vaak ongecontroleerd en op afdelingsniveau 'georganiseerd'. Doorgaans worden deze producten adhoc en bij heel veel verschillende leveranciers besteld. Door de frequency is het bestelproces zelf kostbaar en bepaald geen toonbeeld van compliant werken. Bovendien wordt niet scherp gekeken naar inkoopprijzen en condities.

Lees verder over maverick buying 

Uitgaven onder beheer


Idealiter blijft indirect spend decentraal uitgevoerd, maar wel op een gereguleerde manier. 
Regulatie begint met het rationaliseren van het leveranciersbestand en het formaliseren van relaties met preferred suppliers, middels contracten.

Hiermee wordt de basis gelegd voor gunstigere condities en inkoopprijzen, en een goedkoper en compliant bestelproces.

icreative-kraljic-1

Centraal inkoopplatform 


Om de voordelen van het werken met preferred suppliers uit te nutten, biedt een centraal inkoopplatform uitkomst. Een 'corporate webshop' waar werknemers zelf producten kunnen bestellen bij preferred suppliers.

De bestellingen worden gewaardeerd op basis van gedefineerde budgetten, middels een workflow aan budgethouders voorgelegd, en in de vorm van een PO op uniforme wijze geformaliseerd.

icreative_basware

Supply chain integratie 


Naast een bestelformulier kan het inkoopplatform worden gevuld met producten van preferred suppliers:

  • E-Catalogi: leveranciers zelf catalogi laten uploaden en beheren.
  • Punch-out: bestelling vindt plaats op de e-commerce omgeving van een preferred supplier, waarna de order door een cXML koppeling naar het centraal inkoopplatform wordt binnengehaald. 

Integratie met accounts payable


Een gereguleerd inkoopproces met formele PO's, aangevuld met orderbevestigingen, maakt het verwerken van facturen een stuk makkelijk. Factuurinformatie kan automatisch worden gematcht met onder andere de PO.

Het straight-throughput verwerken van facturen, schept op haar beurt weer kansen voor inkoop, maar ook voor afspraken over vroegbetalinskortingen.

Lees verder over accounts payable 

icreative-procurement-vs-accounts-payable

ic-logobar-6

 

Spend dashboards


Automatisering maakt uitgaven inzichtelijk en meetbaar. De basis voor continue verbetering van het inkoopproces, maar het inzicht dient ook als input voor conversaties met leveranciers.

icreative-procurement-2

Met de dashboards voor betaalplannen wordt inzicht verkregen in actieve betaalplannen bij verschillende leveranciers, hoeveel geld via betaalplannen wordt besteed, hoeveel geld wordt gematcht aan betaalplannen en hoeveel er nog over is.

icreative-procurement-1

 Met procurement dashboards wordt inzicht verkregen hoe de uitgaven binnen de organisatie zijn verdeeld naar leveranciers en kostencentra.  De uitgaven kunnen gewaardeerd woden naar verschillende KPI's zoals het aandeel gecontroleerde versus ongecontroleerde uitgaven.

Wat doet ICreative


Wij zijn purchase to pay partner voor organisaties, instellingen en overheden. Wij voelen ons met name thuis in omvangrijke en complexe administraties, zoals het gebruik van meerdere ERP systemen.

Van gedachten wisselen over inkoop automatisering? 


Neem contact op  of  Download whitepaper

ic-logobar-5