Whitepaper E-facturatie

E-facturatie heeft de toekomst. Maar in het bedrijfsleven stuurt men liever pdf-facturen per e-mail naar elkaar. Zowel technologische ontwikkelingen als de overheid gaan op zeer korte termijn een belangrijke rol spelen in de adoptie van e-facturatie.

Lees er alles over in onze white paper.

  ic-whitepaper-efacturatie-adoptie-v4

   

   Factuurverwerking

   Factuurverwerking is een administratief proces dat vaak als toonbeeld voor digitale transformatie wordt aangehaald. Voor veel bedrijven stopt het bij het ontvangen en verwerken van digitale facturen. Terwijl bij automatische factuurverwerking pas echt winst wordt behaald.

   Meer weten? Download onze whitepaper over het automatiseren van de factuurverwerking of vraag een adviesgesprek aan.

   Download whitepaper     Adviesgesprek aanvragen

   iceative-logobar

    

   Digitale factuurverwerking

   Het scannen en herkennen (OCR) van ontvangen facturen en deze middels een workflow laten goedkeuren door budgethouders is gemeengoed. Maar voor echt straight-through processing van facturen moet zowel factuurherkenning (zie e-facturatie) als factuurverwerking worden geautomatiseerd.

   Verder in factuurverwerking
   tired-overworked-secretary-accountant-working-laptop-near-pile-folders-throwing-papers-vector-illustration-stress-work-workaholic-busy-office-employee-concept_74855-13264

   Automatische factuurverwerking

   Automatische factuurverwerking verwijst naar een geautomatiseerd proces van e-facturatie, validatie, coderen, matchen ter goedkeuring en archiveren van facturen. Een integrale en data-gedreven aanpak met crediteurenadministratie, leveranciers en inkoop, is hiervoor noodzakelijk. Het resultaat:

   • Veel lagere accounts payable kosten
   • Veel hogere mate van auditeerbaar werken 
   • Sterkere relatie met inkoop en leveranciers
   Verder in factuurverwerking
   icreative-matching

   De ervaringen van onze klanten

   NAAR ALLE CASE STUDIES

   Automatisering vangt aan met procesoptimalisatie

   Automatisering van het factuurverwerkingsproces kan bestaande fouten en wachttijden versterken en zelfs nieuwe fouten en wachttijden introduceren. Om dit te voorkomen moeten processen eerst worden geoptimaliseerd voordat ze worden geautomatiseerd.

   Waarom wij Lean toepassen

   IC_Visual-blog-5-informatief-1200x627

    

   Factuurverwerking software

   Voor crediteurenadministraties met een internationale scope, tienduizenden leveranciers en meerdere ERP-systemen, mogen we gerust stellen dat Basware de standaard is voor het automatisch coderen, matchen en archiveren van facturen.

   Daarnaast bieden wij complementaire oplossingen voor validatie van factuurdata, een online portaal waarmee leveranciers de status van de door hun verstuurde facturen kunnen opvragen, en een slimme oplossing om factuurverwerking uit te breiden met declaratieverwerking.

   Trendrapport

   Digitale transformatie
   Finance & Inkoop 2023


   In een tijd waar zaken als digitale transformatie en kunstmatige intelligentie regelmatig de (vak)media domineren, wordt er veel handmatige arbeid verricht op de Inkoop en Finance afdelingen bij corporates.

   Zo ontvangt en verwerkt slechts 1% van de grootbedrijven alle facturen volledig automatisch. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door Direct Research onder ruim 200 finance- en inkoopprofessionals.

   Download trendrapport of Neem contact op

   Trendrapport digitale transformatie Finance en Inkoop