PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

INTEGRATIES

Wij werken met verschillende P2P oplossingen die koppelen met toonaangevende ERP systemen.

Digitale transformatie van
accounts payable

 

Neem contact op  of  Download whitepaper

ic-logobar-6

 

Accounts payable automatisering


Digitale factuurverwerking, dus het toepassen van OCR om facturen naar data om te zetten en het gebruik van geautomatiseerde goedkeuringsworkflows met budgethouders, is op de meeste accounts payable afdelingen gemeengoed. 

Volledige automatisering van crediteurenadministratie, van factuurontvangst tot aan het betaalbaar stellen, zien we veel minder terug. En dat terwijl Cloudgebaseerde accounts payable-oplossingen rijkelijk beschikbaar zijn. De uitdagingen liggen bij het slaan van bruggen naar leveranciers en de samenwerking met inkoop.

Geautomatiseerde factuurontvangst
(e-facturatie)


Facturen worden door leverancers verstuurd of door integratie met leveranciersportals zlef opgehaald. 

De enorme hoeveelheid standaarden in factuurdata (wereldwijd) maakt het nagenoeg onmogelijk om de factuurontvangst te standaardiseren en daarmee te automatiseren. 

Met zogenaamde e-facturatie netwerken, worden facturen in verschillende vormen en standaarden omgezet naar de gewenste standaard voor de ontvanger. Leveranciers kunnen hun facturen in ongewijzigde vorm blijven versturen.

Lees verder over e-facturatie

icreative-e-facturatie

Geautomatiseerde factuur validatie


Factuurinformatie kan onjuist zijn en conflicteren met informatie uit eigen ERP systemen. 
Het valideren van facturen onderschept fouten en stuurt ze, afhankelijk van de fout, naar een verantwoordelijke, zoals de leverancier, met opgaaf van reden. 

Eventueel ontbrekende informatie kan automatisch worden ingevuld met informatie uit eigen ERP systemen of andere toegankelijke bronnen.

 

Geautomatiseerde factuurverwerking (coderen en goedkeuren)


Zolang facturen binnen blijven komen die niet gekoppeld zijn aan een PO of betaalplan, zal straight-through verwerking van facturen niet mogelijk zijn. 

Met slimme codering en geautomatiseerde goedkeuringsworkflows met budgethouders, bespaart accounts payable veel tijd met factuurverwerking. 

icreative-solutions-invoice

Integratie met inkoop voor automatische factuurverwerking (matching)


Facturen die wél voorafgaan aan PO's of betaalplannen, worden volautomatisch verwerkt. Geen AP medewerker of budgethouder die naar de factuur hoeft te kijken.

Zaak dus om bestellingen via een centraal inkoopplatform te laten lopen. Het onder beheer brengen van alle uitgaven, inclusief indirect spend, komt niet alleen accounts payable ten goede.

Lees verder over geautomatiseerde inkoop

icreative_basware

Uitbreiding met declaratieverwerking


Mooie bijvangst. Heb je de factuurverwerking op orde, dan kan de stroom aan declaraties van collega's aan de factuurstroom worden gevoegd.

Met een eenvoudige app kunnen collega's alle bonnetjes, reiskosten en creditcard betalingen, indienen en verloopt de verwerking conform die van facturen.

Lees verder over declaratieverwerking

icreative-expense-mobile-travel

Leveranciers zelf de factuurstatus
laten opvragen


Ondanks de automatische verwerking van facturen, ontvangt accounts payable regelmatig telefoontjes van leveranciers met vragen over de facturen die zij hebben verstuurd. Met behup van een eenvoudig online portaal, dat met iedere factuurverwerkingssoftware gekoppeld kan worden, heeft de leverancier zelf inzage in de status van zijn verstuurde facturen. 

 

 

ic-logobar-6

 

Accounts payable dashboards


Automatisering maakt facturen inzichtelijk en meetbaar. Data-analyse voor crediteurenprocessen vormt de basis voor gegevensgestuurde besluitvorming in accounts payable. Ook richting leveranciers.

basware-invoice-matching-discovery

Wij gebruiken diverse dashboards om het accounts payable proces in kaart te brengen. Zoals dit dashboard waarmee we de matchingsgraad tussen fatuur en PO inzichtelijk maken.

basware-invoice-origin-discovery

 Dit dashboard geeft inzicht in de totale automatiseringsgraad van factuurverwerking. Een overkoepelend accounts payable dashboard waar KPIs aan gekoppeld kunnen worden.

basware-invoice-process-discovery

Dit dashboard is biedt inzicht in de handelingen die worden uitgevoerd in het proces: waar, wat, wanneer en door wie worden ze veroorzaakt.

Wat doet ICreative


Wij zijn purchase to pay partner voor organisaties, instellingen en overheden. Wij voelen ons met name thuis in omvangrijke en complexe administraties, zoals het gebruik van meerdere ERP systemen.

Van gedachten wisselen over accounts payable automatisering? 


Neem contact op  of  Download whitepaper

ic-logobar-5