Accounts Payable


De Accounts Payable functie van een ondernemeing wordt vaak als toonbeeld voor digitale transformatie aangehaald. Voor veel bedrijven stopt het bij het ontvangen en verwerken van digitale facturen. Terwijl bij automatisering pas echt winst wordt behaald.

ic-logobar-6

Digitale transformatie van Accounts Payable


Het scannen en herkennen (OCR) van ontvangen facturen en deze middels een workflow laten goedkeuren door budgethouders is gemeengoed. Voor straight-through accounts payable processing moet het proces van factuurherkenning en factuurverwerking worden geautomatiseerd.

Verder in factuurverwerking
Tired and overworked accounts payable secretary due to lack of automationmployee-concept_74855-13264

Accounts Payable automation


Accounts Payable automation verwijst naar een geautomatiseerd proces van factuurherkenning (e-facturatie), validatie, coderen, matchen ter goedkeuring en archiveren van facturen. Een integrale en data-gedreven aanpak voor crediteurenadministratie, leveranciers en inkoop, is hiervoor noodzakelijk. Het resultaat:

  • Veel lagere accounts payable kosten
  • Veel hogere mate van auditeerbaar werken 
  • Sterkere relatie met inkoop en leveranciers
Verder in factuurverwerking
Procurement vs Accounts Payable

Automatisering vangt aan met procesoptimalisatie


AP automation kan bestaande fouten en wachttijden versterken en nieuwe fouten en wachttijden introduceren. Om dit te voorkomen moeten processen eerst worden geoptimaliseerd voordat ze worden geautomatiseerd.

Waarom wij Lean toepassen

 

Process automation follows Process improvement

Accounts Payable software


Voor crediteurenadministraties met een internationale scope, tienduizenden leveranciers en meerdere ERP-systemen, mogen we gerust stellen dat Basware de standaard is voor het automatisch coderen, matchen en archiveren van facturen.

Daarnaast bieden wij complementaire oplossingen voor validatie van factuurdata, een online portaal waarmee leveranciers de status van de door hun verstuurde facturen kunnen opvragen, en een slimme oplossing om het accounts payable proces factuurverwerking uit te breiden met declaratieverwerking.

ICreative invoice solutions for accounts payable automation

Wat doet ICreative


Wij zijn purchase to pay partner voor organisaties, instellingen en overheden. Wij voelen ons met name thuis in omvangrijke en complexe administraties, zoals het gebruik van meerdere ERP systemen.

Van gedachten wisselen over purchase to pay? 


Neem contact op  of blijf per e-mail op de hoogte

ic-logobar-5