Whitepaper

De financiële functie in bedrijven zit in een transitie die gestuurd wordt door de toenemende digitalisatie van informatiestromen binnen organisaties.

Lees er alles over in onze white paper.

  ic-whitepaper-leanfinance-2021-v4

   

   Purchase to pay

   Purchase to Pay (P2P), of procure to pay, omvat alle processen die betrekking hebben op de bedrijfsuitgaven.

   Houd mij op de hoogte! Tijd om te sparren?

   iceative-logobar

    

   Digitale transformatie van inkoop en factuurverwerking

   Purchase to pay bestaat vaak uit gefragmenteerde deelprocessen en ongestructureerde documenten en bestanden. Het is dan onduidelijk hoeveel cash er aan de voorkant van een onderneming heen gaat, waardoor er te veel werkkapitaal wordt aangehouden en cijfers achteraf gecorrigeerd moeten worden. Met een data-gedreven en geautomatiseerd purchase to pay systeem, wordt er veel meer controle op purchase to pay verkregen.

   icreative-p2p-hub

   Supply chain integratie

   De digitale transformatie van het purchase to pay proces gaat gepaard met integratie van de externe en interne supply chain. Preferred suppliers worden geselecteerd en gecontracteerd - ook voor tail spend. De producten worden centraal binnen de organisatie aangeboden. Bij iedere bestelling wordt een PO aangemaakt en ter goedkeuring aan budgethouders voorgelegd. De factuur die volgt wordt automatisch gevalideerd en gematcht met de bijbehorende PO. Accounts payable volgt louter nog de uitval op. Op basis van prestaties kunnen inkoopprijzen en korting op vroegbetaling worden onderhandeld met preferred suppliers.

    

   IC_Visual-blog-1-png-1200x627

   Voordelen van purchase to pay automatisering

   3 min read
   Hoe kunnen corporate organisaties maverick buying voorkomen?

   Wanneer er binnen een corporate organisatie uitgaven worden gedaan zonder toezicht op of controle van Inkoop, spreken we over maverick buying. Dit levert verschillende nadelen op voor het...

   4 min read
   4 argumenten voor het verhogen van spend under management

   In corporate organisaties is het inkoopproces voor direct procurement (direct spend) en indirect procurement (indirect spend) niet op eenzelfde manier ingericht. Beter gezegd: waar er voor direct...

   3 min read
   Waarom Inkoop en Finance afdelingsoverstijgende KPI’s voor spend under management moeten gebruiken

   In corporate organisaties zijn de afdelingen Inkoop en Finance traditioneel van elkaar gescheiden; regelmatig zetelen ze zelfs in andere vestigingen van het bedrijf. Dit hoeft geen probleem te zijn...

   Purchase to pay software

   Een digitale transformatie is een geleidelijk proces waarin bijgestuurd moet worden. Het is daarom van belang automatiseringssoftware toe te passen dat de digitale transformatie gestalte kan geven, maar ook passend is bij de ambities van de organisatie.

   De software moet inkoop en factuurverwerking naadloos op elkaar laten aansluiten; zal moeten interfacen met een of meerdere ERP systemen en worden ingezet voor een of meerdere administraties; en moet inzicht kunnen bieden in alle order- en factuurstromen teneinde het purchase to pay proces continue te verbeteren.

   icreative-solutions-analytics custom width600

   E-facturatie en factuurverwerking

   Automatische factuurontvangst en factuurherkenning (e-facturatie) zal het scannen & herkennen (OCR) van pdf facturen vervangen. De inzet van e-facturatie netwerken, zal dit versnellen. Als de factuurinformatie als data beschikbaar is, kan factuurverwerking (coderen en matchen) automatisch verlopen. De automatiseringsgraad wordt gemaximaliseerd als de factuurdata wordt gevalideerd met ERP master data, voordat deze verder wordt verwerkt. 

   icreative-solutions-invoice custom width600

   Decentrale inkoop onder beheer

   In tegenstelling tot de uitgaven die de primaire activiteit van een onderneming dienen, is er veel minder grip op uitgaven die de secundaire activiteiten ondersteunen. Door ook voor secundaire activiteiten met preferred suppliers en contracten te werken, kan de inkoop van  producten middels een centraal platform binnen de organisatie worden aangeboden. 

   icreative-solutions-purchase2 thumbnail

    

   Tijd om te sparren?

   Wilt u van gedachten wisselen over grip krijgen op het purchase to pay proces? Laat hier een bericht achter. Wij nemen snel contact met u op.

   Voor vragen of opmerkingen die niet over onze oplossingen gaan, kunt u hier contact met ons opnemen. Voor support kunt u contact opnemen met ons service center.