PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

TECHNOLOGIE

Wij werken met verschillende P2P oplossingen die koppelen met toonaangevende ERP systemen.

Purchase to pay


Purchase to Pay (P2P), of procure to pay, omvat alle processen die betrekking hebben op de bedrijfsuitgaven.

Houd mij op de hoogte! Adviesgesprek aanvragen

iceative-logobar

 

Digitale transformatie van inkoop en factuurverwerking

Purchase to pay bestaat vaak uit gefragmenteerde deelprocessen en ongestructureerde documenten en bestanden. Het is dan onduidelijk hoeveel cash er aan de voorkant van een onderneming heen gaat, waardoor er te veel werkkapitaal wordt aangehouden en cijfers achteraf gecorrigeerd moeten worden. Met een data-gedreven en geautomatiseerd purchase to pay systeem, wordt er veel meer controle op purchase to pay verkregen.

icreative-p2p-hub

Supply chain integratie

De digitale transformatie van het purchase to pay proces gaat gepaard met integratie van de externe en interne supply chain. Preferred suppliers worden geselecteerd en gecontracteerd - ook voor tail spend. De producten worden centraal binnen de organisatie aangeboden. Bij iedere bestelling wordt een PO aangemaakt en ter goedkeuring aan budgethouders voorgelegd. De factuur die volgt wordt automatisch gevalideerd en gematcht met de bijbehorende PO. Accounts payable volgt louter nog de uitval op. Op basis van prestaties kunnen inkoopprijzen en korting op vroegbetaling worden onderhandeld met preferred suppliers.

 

IC_Visual-blog-1-png-1200x627

Voordelen van purchase to pay automatisering

2 min read
E-facturatie wordt de norm: bent u er klaar voor?
In België en Duitsland is besloten om elektronische facturatie voor zakelijke transacties verplicht te stellen. Hiermee volgen zij het voorbeeld van onder meer Italië en Polen, waar deze beslissing...
1 min read
Betaalgedrag grootbedrijven laat te wensen over: veel facturen te laat betaald
Het lukt Nederlandse bedrijven nog altijd niet om hun facturen binnen de afgesproken betaaltermijn te betalen. Eén op de tien grootbedrijven betaalt zelfs de meerderheid van hun facturen te laat. Dat...
3 min read
Adoptie e-invoicing: elektronisch factureren nog geen gemeengoed in Nederlands bedrijfsleven
Niet eens de helft van de grootbedrijven heeft e-invoicing al omarmd en ontvangt regelmatig e-facturen. Eén op de vijf corporate organisaties geeft zelfs aan zelden tot nooit een e-factuur te...

Purchase to pay software

Een digitale transformatie is een geleidelijk proces waarin bijgestuurd moet worden. Het is daarom van belang automatiseringssoftware toe te passen dat de digitale transformatie gestalte kan geven, maar ook passend is bij de ambities van de organisatie.

De software moet inkoop en factuurverwerking naadloos op elkaar laten aansluiten; zal moeten interfacen met een of meerdere ERP systemen en worden ingezet voor een of meerdere administraties; en moet inzicht kunnen bieden in alle order- en factuurstromen teneinde het purchase to pay proces continue te verbeteren.

icreative-solutions-analytics  custom width600

E-facturatie en factuurverwerking

Automatische factuurontvangst en factuurherkenning (e-facturatie) zal het scannen & herkennen (OCR) van pdf facturen vervangen. De inzet van e-facturatie netwerken, zal dit versnellen. Als de factuurinformatie als data beschikbaar is, kan factuurverwerking (coderen en matchen) automatisch verlopen. De automatiseringsgraad wordt gemaximaliseerd als de factuurdata wordt gevalideerd met ERP master data, voordat deze verder wordt verwerkt. 

icreative-solutions-invoice  custom width600

Decentrale inkoop onder beheer

In tegenstelling tot de uitgaven die de primaire activiteit van een onderneming dienen, is er veel minder grip op uitgaven die de secundaire activiteiten ondersteunen. Door ook voor secundaire activiteiten met preferred suppliers en contracten te werken, kan de inkoop van  producten middels een centraal platform binnen de organisatie worden aangeboden. 

icreative-solutions-purchase2 thumbnail

Automatisering vangt aan met procesoptimalisatie

Automatisering van het purchase to pay proces kan bestaande fouten en wachttijden versterken en nieuwe fouten en wachttijden introduceren. Om dit te voorkomen moeten processen eerst worden geoptimaliseerd voordat ze worden geautomatiseerd.

Waarom wij Lean toepassen

 

IC_Visual-blog-5-informatief-1200x627

 

Tijd om te sparren?

Wilt u van gedachten wisselen over grip krijgen op het purchase to pay proces? Laat hier een bericht achter. Wij nemen snel contact met u op.

Voor vragen of opmerkingen die niet over onze oplossingen gaan, kunt u hier contact met ons opnemen. Voor support kunt u contact opnemen met ons service center.