PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

TECHNOLOGIE

Wij werken met verschillende P2P oplossingen die koppelen met toonaangevende ERP systemen.

Factuurherkenning

Het handmatig invoeren van facturen in een factuurverwerkingssysteem heeft plaatsgemaakt voor het scannen en herkennen van digitale facturen met OCR software. Met e-facturatie wordt factuurherkenning volledig uit handen genomen.

Houd mij op de hoogte! Adviesgesprek aanvragen

Scannen en herkennen

In Nederland wordt nog circa tachtig procent van alle facturen als pdf facturen verstuurd. De informatie op inkomende facturen moest voorheen handmatig worden ingevoerd in een financieel systeem. Met de komst van Optical Character Recognition (OCR) software kan de informatie op een pdf factuur automatisch worden omgezet naar data. Een belangrijk verschil hierbij wordt gemaakt tussen het aflezen van data op kopniveau en regelniveau.

Verder in OCR
tired-overworked-secretary-accountant-working-laptop-near-pile-folders-throwing-papers-vector-illustration-stress-work-workaholic-busy-office-employee-concept_74855-13264

E-facturatie

E-facturatie staat voor het versturen en ontvangen van facturen in de vorm van een electronisch factuur. Een e-factuur is doorgaans een XML databestand met een gestandaardiseerde datastructuur. Het voordeel van e-facturatie is dat de factuur direct en automatisch in een applicatie voor factuurverwerking wordt binnengehaald. Door het uitblijven van een standaard biedt aansluiting op een e-facturatie netwerk een oplossing.

Verder in e-facturatie
xml
3 min read
4 argumenten voor het verhogen van spend under management
In corporate organisaties is het inkoopproces voor direct procurement (direct spend) en indirect procurement (indirect spend) niet op eenzelfde manier ingericht. Beter gezegd: waar er voor direct procurement doorgaans een gestructureerd...
2 min read
"2023 was het jaar van Continuous Transaction Control"
Het begin van een nieuw jaar is altijd een mooi moment om terug te blikken én vooruit te kijken. Wat ging goed? Wat ging minder goed? Hoe kunnen we daarvan leren? En wat kunnen we verwachten in 2024? Die vragen legden we voor aan Vincent...
4 min read
Gemiddeld 15% van facturen is terugkerend: stop met telkens dezelfde facturen controleren
Van de maandelijkse huur van uw bedrijfspand(en) en het voorschot voor nutsvoorzieningen, tot aan telefoonabonnementen voor het personeel of de vaste kosten van het schoonmaakbedrijf. Iedere organisatie heeft te maken met terugkerende en...

Factuurherkenning software

  • Basware Network is mondiaal het grootste open netwerk voor any-to-any conversie van facturen en bestellingen. Ruim een miljoen leveranciers en kopers versturen en ontvangen facturen en bestellingen in het exacte format dat zij wensen.

  • Met Kofax wordt informatie van gescande papieren facturen en pdf-facturen afgelezen en deze informatie komt automatisch terecht in de daarvoor bestemde velden. Denk hierbij aan factuurdatum, factuurnummer, IBAN-nummer, btw-nummer en netto en bruto bedragen.
icreative-solutions-irs

 

Automatisering van factuurherkenning

Over OCR, PEPPOL en e-facturatienetwerken. Download onze white paper.

ic-whitepaper-efacturatie-v4_front

 

 

Tijd om te sparren?

Wilt u van gedachten wisselen over factuurherkenning? Laat hier een bericht achter. Wij nemen snel contact met u op.

Voor vragen of opmerkingen die niet over onze oplossingen gaan, kunt u hier contact met ons opnemen. Voor support kunt u contact opnemen met ons service center.