Factuur validatie

Voorkom uitval in factuurverwerking door factuurgegevens automatisch te valideren.

Neem contact op  of  Bekijk onze webinars

iceative-logobar

 

Voorkom factuur uitval


Automatische factuurverwerking wordt onderbroken als de informatie op de factuur onvolledig of onjuist is. Er zal dan naar de fout moeten worden gezocht, om vervolgens zelf de factuur te corrigeren of aan te vullen. Een ontbrekend of verkeerd btw-nummer kan er al toe leiden dat een medewerker actie moet ondernemen. Door inkomende facturen eerst automatisch te valideren op geldigheid en juistheid, nog voordat factuurverwerking plaatsvindt, kan factuur uitval worden voorkomen.

Validatie kan bijvoorbeeld plaatsvinden op basis van data uit het ERP- of ordersysteem, maar ook op basis van externe databronnen, zoals de Kamer van Koophandel of de btw-database van de Europese Commissie. De leveranciersherkenning kan bijvoorbeeld worden ingericht door een combinatie van IBAN, btw- en kvk-nummer.

tired-overworked-secretary-accountant-working-laptop-near-pile-folders-throwing-papers-vector-illustration-stress-work-workaholic-busy-office-employee-concept_74855-13264

Validatie van XML facturen


Facturen kunnen alleen automatisch worden gevalideerd als deze in datavorm (XML) beschikbaar zijn. PDF facturen zullen dus eerst geconverteerd moeten worden naar e-facturen (XML facturen).

Door conversie naar e-facturen én validatie van factuurinformatie, wordt de kwaliteit van de factuurgegevens en de efficiëntie van factuurverwerking enorm vergroot.

icreative-solutions-irs2

bekijk-de-video

 

 

Ervaringen van onze klanten

ic-pon-2021_Page_1

 

ic-tudelft-2021_Page_1

 

ic-lowbonar-2021

 

Neem contact op  of  Bekijk onze webinars
Contact

+31 (0) 318 49 31 50
Oortlaan 2
6716WD, Ede
The Netherlands