PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

INTEGRATIES

Wij werken met verschillende P2P oplossingen die koppelen met toonaangevende ERP systemen.

Lean

Om purchase to pay processen met automatisering te versnellen en kosten te reduceren, moeten processen eerst met Lean worden gestroomlijnd.

Houd mij op de hoogte! Adviesgesprek aanvragen

iceative-logobar

 

Lean versus automatisering

Lean en automatisering zijn in een bepaald opzicht tegenpolen. Lean is gericht op optimalisatie van processen door het continu tegengaan van complexiteit, fouten en wachttijden naar de eindgebruiker.

Automatisering is gericht op versnelling en kostenreductie van processen door deze te standaardiseren en de menselijke factor eruit te halen.

Stiply_blog_risicos_digitale_handtekening (1)

Automatisering van fouten

Automatisering beoogd een oplossing te bieden, maar kan juist voor meer complexiteit, wachttijden en fouten zorgen. Enerzijds omdat automatisering bestaande mankementen aan het licht brengt en zelfs versterkt. Anderzijds wanneer automatisering zelf niet goed aansluit op het gewenste proces en daardoor nieuwe fouten, complexiteit en wachttijden introduceert.

ES_De_5_fases_van_purchase_to_pay_automatisering_1200x627

Eerst optimalisatie, dan automatisering

Om te voorkomen dat automatisering van het purchase to pay proces averechts werkt, moet ieder automatiseringstraject aanvangen met procesoptimalisatie. Met behulp van een Lean aanpak worden bestaande processen (process execution) in kaart gebracht en wordt onderzocht waarom bepaalde processen niet een gewenst resultaat opleveren, om deze vervolgens te verbeteren (process improvement).

Pas dan kunnen de gestroomlijnde purchase to pay processen worden geautomatiseerd met een oplossing waarmee tot op zekere hoogte verder geoptimaliseerd en opgeschaald kan worden.

IC_Visual-blog-5-informatief-1200x627
2 min read
E-facturatie wordt de norm: bent u er klaar voor?
In België en Duitsland is besloten om elektronische facturatie voor zakelijke transacties verplicht te stellen. Hiermee volgen zij het voorbeeld van onder meer Italië en Polen, waar deze beslissing...
1 min read
Betaalgedrag grootbedrijven laat te wensen over: veel facturen te laat betaald
Het lukt Nederlandse bedrijven nog altijd niet om hun facturen binnen de afgesproken betaaltermijn te betalen. Eén op de tien grootbedrijven betaalt zelfs de meerderheid van hun facturen te laat. Dat...
3 min read
Adoptie e-invoicing: elektronisch factureren nog geen gemeengoed in Nederlands bedrijfsleven
Niet eens de helft van de grootbedrijven heeft e-invoicing al omarmd en ontvangt regelmatig e-facturen. Eén op de vijf corporate organisaties geeft zelfs aan zelden tot nooit een e-factuur te...

 

Tijd om te sparren?

Wilt u van gedachten wisselen over het Lean in het kader van het purchase to pay proces? Laat hier een bericht achter. Wij nemen snel contact met u op.

Voor vragen of opmerkingen die niet over onze oplossingen gaan, kunt u hier contact met ons opnemen. Voor support kunt u contact opnemen met ons service center.