PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

icreative-webinar-procesoptimalisatie


Onze business consultants benaderen vraagstukken over inkoop en factuurverwerking vanuit verwachtingen, processen en data.
Bekijk het webinar

Lean

Om purchase to pay processen met automatisering te versnellen en kosten te reduceren, moeten processen eerst met Lean worden gestroomlijnd.

Houd mij op de hoogte! Adviesgesprek aanvragen

iceative-logobar

 

Lean versus automatisering

Lean en automatisering zijn in een bepaald opzicht tegenpolen. Lean is gericht op optimalisatie van processen door het continu tegengaan van complexiteit, fouten en wachttijden naar de eindgebruiker.

Automatisering is gericht op versnelling en kostenreductie van processen door deze te standaardiseren en de menselijke factor eruit te halen.

Stiply_blog_risicos_digitale_handtekening (1)

Automatisering van fouten

Automatisering beoogd een oplossing te bieden, maar kan juist voor meer complexiteit, wachttijden en fouten zorgen. Enerzijds omdat automatisering bestaande mankementen aan het licht brengt en zelfs versterkt. Anderzijds wanneer automatisering zelf niet goed aansluit op het gewenste proces en daardoor nieuwe fouten, complexiteit en wachttijden introduceert.

ES_De_5_fases_van_purchase_to_pay_automatisering_1200x627

Eerst optimalisatie, dan automatisering

Om te voorkomen dat automatisering van het purchase to pay proces averechts werkt, moet ieder automatiseringstraject aanvangen met procesoptimalisatie. Met behulp van een Lean aanpak worden bestaande processen (process execution) in kaart gebracht en wordt onderzocht waarom bepaalde processen niet een gewenst resultaat opleveren, om deze vervolgens te verbeteren (process improvement).

Pas dan kunnen de gestroomlijnde purchase to pay processen worden geautomatiseerd met een oplossing waarmee tot op zekere hoogte verder geoptimaliseerd en opgeschaald kan worden.

IC_Visual-blog-5-informatief-1200x627
3 min read
B2B e-invoicing wordt verplicht in België en Duitsland

In navolging van onder meer Italië, Frankrijk en Polen, willen nu ook België en Duitslande-invoicing verplichtmaken voor B2B-transacties. Het Belgische Ministerie van Financiën wil de verplichte...

3 min read
Van post-audit naar clearance model: wat betekent dit voor compliance?

Steeds meer landen om ons heen verruilen het post-audit model voor het clearance model of een andere vorm van continuous transaction controls (CTC). Dit heeft gevolgen voor de manier waarop bedrijven...

5 min read
Hoe ziet een compliant purchase to pay proces eruit?

Compliance speelt een grote rol in het purchasetopay proces. Van het aanvragen van inkooporders tot het betalen van facturen; men moet niet alleen voldoen aan de wet- en regelgeving, maar ook aan...

 

Tijd om te sparren?

Wilt u van gedachten wisselen over het Lean in het kader van het purchase to pay proces? Laat hier een bericht achter. Wij nemen snel contact met u op.

Voor vragen of opmerkingen die niet over onze oplossingen gaan, kunt u hier contact met ons opnemen. Voor support kunt u contact opnemen met ons service center.