Whitepaper E-facturatie

E-facturatie heeft de toekomst. Maar in het bedrijfsleven stuurt men liever pdf-facturen per e-mail naar elkaar. Zowel technologische ontwikkelingen als de overheid gaan op zeer korte termijn een belangrijke rol spelen in de adoptie van e-facturatie.

Lees er alles over in onze white paper.

  ic-whitepaper-efacturatie-adoptie-v4

   

   Lean

   Om purchase to pay processen met automatisering te versnellen en kosten te reduceren, moeten processen eerst met Lean worden gestroomlijnd.

   Houd mij op de hoogte! Adviesgesprek aanvragen

   iceative-logobar

    

   Lean versus automatisering

   Lean en automatisering zijn in een bepaald opzicht tegenpolen. Lean is gericht op optimalisatie van processen door het continu tegengaan van complexiteit, fouten en wachttijden naar de eindgebruiker.

   Automatisering is gericht op versnelling en kostenreductie van processen door deze te standaardiseren en de menselijke factor eruit te halen.

   Stiply_blog_risicos_digitale_handtekening (1)

   Automatisering van fouten

   Automatisering beoogd een oplossing te bieden, maar kan juist voor meer complexiteit, wachttijden en fouten zorgen. Enerzijds omdat automatisering bestaande mankementen aan het licht brengt en zelfs versterkt. Anderzijds wanneer automatisering zelf niet goed aansluit op het gewenste proces en daardoor nieuwe fouten, complexiteit en wachttijden introduceert.

   ES_De_5_fases_van_purchase_to_pay_automatisering_1200x627

   Eerst optimalisatie, dan automatisering

   Om te voorkomen dat automatisering van het purchase to pay proces averechts werkt, moet ieder automatiseringstraject aanvangen met procesoptimalisatie. Met behulp van een Lean aanpak worden bestaande processen (process execution) in kaart gebracht en wordt onderzocht waarom bepaalde processen niet een gewenst resultaat opleveren, om deze vervolgens te verbeteren (process improvement).

   Pas dan kunnen de gestroomlijnde purchase to pay processen worden geautomatiseerd met een oplossing waarmee tot op zekere hoogte verder geoptimaliseerd en opgeschaald kan worden.

   IC_Visual-blog-5-informatief-1200x627
   3 min read
   Verhoog spend under management door het verder automatiseren van uw purchase to pay proces

   Veel corporate organisaties hebben onvoldoende zicht op hun uitgaven. Met name bij goederen en diensten voor secundaire activiteiten, vindt het plaatsen van bestellingen vaak niet onder beheer...

   3 min read
   Hoe kunnen corporate organisaties maverick buying voorkomen?

   Wanneer er binnen een corporate organisatie uitgaven worden gedaan zonder toezicht op of controle van Inkoop, spreken we over maverick buying. Dit levert verschillende nadelen op voor het...

   4 min read
   4 argumenten voor het verhogen van spend under management

   In corporate organisaties is het inkoopproces voor direct procurement (direct spend) en indirect procurement (indirect spend) niet op eenzelfde manier ingericht. Beter gezegd: waar er voor direct...

    

   Tijd om te sparren?

   Wilt u van gedachten wisselen over het Lean in het kader van het purchase to pay proces? Laat hier een bericht achter. Wij nemen snel contact met u op.

   Voor vragen of opmerkingen die niet over onze oplossingen gaan, kunt u hier contact met ons opnemen. Voor support kunt u contact opnemen met ons service center.