PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

TECHNOLOGIE

Wij werken met verschillende P2P oplossingen die koppelen met toonaangevende ERP systemen.

1 min read

Basware introduceert nieuwe analytics dashboards

Featured Image

Het verkrijgen van inzicht in facturen zonder PO-nummer is een uitdaging voor veel bedrijven en instellingen. ‘Ongeveer dertig procent van deze niet-PO-facturen worden tweewekelijks, maandelijks of tweemaandelijks herhaald’, weet Kevin Kamau, Product Manager van P2P Analytics bij Basware. Daarom voerde de softwareleverancier verbeteringen door voor het visualiseren van data die aan betaalplannen zijn gerelateerd.

Het gebruik van betaalplannen in Basware maakt het mogelijk wederkerige niet-PO-facturen te automatiseren en in dat uitgavengebied inzicht te krijgen. Nieuwe analytische dashboards stellen gebruikers in staat high-level trends zien en details over betaalplannen bekijken. Daardoor kunnen ze de betaalplannen optimaliseren en de automatisering van de afdeling accounts payable (crediteurenadministratie) verder uitbreiden.

In Basware's Purchase-to-Pay-oplossing kunnen gebruikers in relatie tot betaalplannen twee dashboards bekijken: het Spend Plan Summary-dashboard en het Spend Plan Compliance-dashboard. Eerstgenoemde stelt gebruikers in staat om snel de actieve betaalplannen te bekijken die ze hebben bij verschillende leveranciers, hoeveel geld wordt besteed via betaalplannen, hoeveel geld wordt gematcht aan betaalplannen en hoeveel er nog over is.

Het Spend Plan Compliance-dashboard geeft inzicht in waarom facturen die aan een betaalplan zijn gekoppeld, niet overeenkomen. Dit dashboard biedt weergaven om te voorkomen dat een betaalplan faalt en dat het correct is geconfigureerd om zo over- of onderbetaling te voorkomen.

De nieuwe analyse van betaalplannen introduceert ook een nieuw dashboardconcept. Met Example Dashboard kunnen rapporten worden aangepast om analyses te verbeteren en beter inzicht te krijgen. Gebruikers kunnen nu de template-ready dashboards aanpassen, opslaan en dan organisatiebreed delen.