Whitepaper E-facturatie

E-facturatie heeft de toekomst. Maar in het bedrijfsleven stuurt men liever pdf-facturen per e-mail naar elkaar. Zowel technologische ontwikkelingen als de overheid gaan op zeer korte termijn een belangrijke rol spelen in de adoptie van e-facturatie.

Lees er alles over in onze white paper.

  ic-whitepaper-efacturatie-adoptie-v4

   

   1 min read

   Nieuw: Carbon Footprint Index voor facturen

   Featured Image

   Basware heeft een Carbon Footprint Index voor facturen geïntroduceerd. Hiermee kunnen gebruikers de CO2-uitstoot per factuur bekijken en de index vergelijken met vergelijkbare bedrijven. ‘Door de milieu-impact weer te geven worden gebruikers continu zichtbaar herinnerd hoe zelfs kleine acties tot grote besparingen leiden’, zegt aldus Kevin Kamau, Product Manager Analytics bij Basware.

   De milieu-impact van facturering wordt vaak over het hoofd gezien. Tien procent van de bomen die wereldwijd worden gekapt, wordt papier voor facturen. En de onevenredige hoeveelheid energie die nodig is om deze facturen te maken, staat gelijk aan het jaarlijkse energieverbruik van maar liefst twintig miljoen huishoudens.

   Door elektronische facturering toe te passen, kunnen bedrijven niet alleen het papiergebruik binnen de organisatie verminderen, maar ook hun groene reputatie versterken door de CO2-uitstoot te verminderen. Volgens onderzoek van Basware uit 2018 resulteert het overschakelen van papieren systemen naar Basware elektronische facturatiediensten in een geschatte vermindering van 36 procent in emissies.

   Benchmark CO2-voetafdruk

   De Carbon Footprint Index, als onderdeel van het Analytics KPI-overzichtsdashboard, wordt berekend op basis van verschillende factuurontvangstmethoden uit de studie van 2018. Bedrijven kunnen de ontwikkeling van hun eigen CO2-index in de loop van de tijd volgen, de gemiddelde CO2-voetafdruk binnen het Basware-netwerk bekijken en daaraan benchmarken.

   Het dashboard schat bovendien in hoeveel bomen of hoeveel water een bedrijf heeft bespaard of kan besparen als meer leveranciers e-facturen zouden aanleveren. Bedrijven kunnen daarnaast het verbeterpotentieel per maand bekijken.

   ‘De Carbon Footprint Index is een nieuwe manier om duurzaamheid met onze software te benadrukken en deze centraal te stellen op het AP KPI-scherm, het startscherm van Analytics’, aldus Kevin Kamau.

   1 min read

   Maak kennis met ... Danny Kind

   In deze nieuwe rubriek, die vanaf heden elke kwartaalnieuwsbrief zal terugkeren, stellen we graag onze teamleden aan u voor. Oudgediende Danny Kind...

   Lees verder
   ICreative breidt activiteiten uit naar UK ism Basware

   2 min read

   ICreative breidt activiteiten uit naar Verenigd Koninkrijk

   ICreative breidt haar activiteiten uit naar het Verenigd Koninkrijk. In nauwe samenwerking met Basware, toonaangevend leverancier van procure to pay...

   Lees verder

   InSight DICO Dag | 30 juni

   Op donderdag 30 juni 2022 organiseerde Ketenstandaard samen met haar (software) implementatie-partners de eerste InSight DICO Dag. Een online dag,...

   Lees verder