PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

INTEGRATIES

Wij werken met verschillende P2P oplossingen die koppelen met toonaangevende ERP systemen.

1 min read

Nieuw: Carbon Footprint Index voor facturen

Basware heeft een Carbon Footprint Index voor facturen geïntroduceerd. Hiermee kunnen gebruikers de CO2-uitstoot per factuur bekijken en de index vergelijken met vergelijkbare bedrijven. ‘Door de milieu-impact weer te geven worden gebruikers continu zichtbaar herinnerd hoe zelfs kleine acties tot grote besparingen leiden’, zegt aldus Kevin Kamau, Product Manager Analytics bij Basware.

De milieu-impact van facturering wordt vaak over het hoofd gezien. Tien procent van de bomen die wereldwijd worden gekapt, wordt papier voor facturen. En de onevenredige hoeveelheid energie die nodig is om deze facturen te maken, staat gelijk aan het jaarlijkse energieverbruik van maar liefst twintig miljoen huishoudens.

Door elektronische facturering toe te passen, kunnen bedrijven niet alleen het papiergebruik binnen de organisatie verminderen, maar ook hun groene reputatie versterken door de CO2-uitstoot te verminderen. Volgens onderzoek van Basware uit 2018 resulteert het overschakelen van papieren systemen naar Basware elektronische facturatiediensten in een geschatte vermindering van 36 procent in emissies.

Benchmark CO2-voetafdruk

De Carbon Footprint Index, als onderdeel van het Analytics KPI-overzichtsdashboard, wordt berekend op basis van verschillende factuurontvangstmethoden uit de studie van 2018. Bedrijven kunnen de ontwikkeling van hun eigen CO2-index in de loop van de tijd volgen, de gemiddelde CO2-voetafdruk binnen het Basware-netwerk bekijken en daaraan benchmarken.

Het dashboard schat bovendien in hoeveel bomen of hoeveel water een bedrijf heeft bespaard of kan besparen als meer leveranciers e-facturen zouden aanleveren. Bedrijven kunnen daarnaast het verbeterpotentieel per maand bekijken.

‘De Carbon Footprint Index is een nieuwe manier om duurzaamheid met onze software te benadrukken en deze centraal te stellen op het Accounts Payable KPI-scherm, het startscherm van Analytics’, aldus Kevin Kamau.