PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

TECHNOLOGIE

Wij werken met verschillende P2P oplossingen die koppelen met toonaangevende ERP systemen.

2 min read

Maak kennis met ... Christian Willemsen

Featured Image

Na Rogier Termeer en Danny Kind, is het nu de beurt aan Christian Willemsen om zich aan u voor te stellen. Waar houdt hij zich als Senior Business Consultant bij ICreative mee bezig?


De purchase to pay processen bij klanten continu verbeteren: dat is wat Christian in een notendop doet. Daarvoor maakt hij gebruik van de Lean Six Sigma methodiek, waarvoor hij inmiddels de Black Belt heeft behaald.

Geen pleisters plakken

Lean Six Sigma is een cyclische methode voor procesoptimalisatie, bestaande uit vijf stappen: Define > Measure > Analyse > Improve > Control. Christian merkt in de praktijk dat vooral de eerste stap, het definiëren van het probleem, vaak wordt onderschat. 

"Je moet heel goed weten wat het probleem is, voordat je met een oplossing kunt komen", vertelt hij. "Anders ga je alleen maar pleisters plakken. Daar schiet je weinig mee op."

Vaak hebben mensen geen idee wat nu echt het issue is. Dat vereist soms behoorlijk wat graafwerk. "Data speelt hierin een sleutelrol", legt Christian uit. "Data laat namelijk precies zien wat er is gebeurd, waardoor je heel nauwkeurig de vinger op de zere plek kunt leggen. Maar data vertelt je niet wáárom dat gebeurd is, dus vervolgens ga ik in gesprek met alle betrokkenen om dat te achterhalen. Ik zie dat dit gebeurd is, hoe kan dat?" 

“Data laat precies zien wat er is gebeurd, waardoor je heel nauwkeurig de vinger op de zere plek kunt leggen.” 

Zelf vergelijkt hij zijn werk met dat van een digitale rechercheur. "Ik ben altijd op zoek naar wat zich heeft plaatsgevonden en hoe dat kon gebeuren."

Per toeval bij ICreative terechtgekomen

Hoe kwam Christian eigenlijk bij ons terecht in 2018? "Per toeval", is daarop zijn antwoord. Bij zijn vorige werkgever, een technische groothandel, hield hij zich onder meer bezig met het facturatieproces. Een aantal belangrijke klanten werkten met Basware via ICreative. Hij was weleens benieuwd naar wat voor soort bedrijf ICreative dan was, dus hij zocht de website op.

Na wat rondklikken, kwam hij op de werken-bij-pagina terecht. "Ik was op dat moment niet hard op zoek naar een nieuwe baan, maar ik zag een vacature bij ICreative die me wel interessant leek", vertelt hij. Toen het tijdens de kennismakingsgesprekken ook nog eens hartstikke goed klikte met de directeur en HR manager, was de beslissing snel genomen. 

Blijven ontwikkelen

Daarnaast was het na 12 jaar ook weleens tijd om zijn vertrouwde honk te verlaten. Christian: "Ik vind jezelf blijven ontwikkelen en nieuwe dingen leren het belangrijkste wat er is."

Het is dan ook niet heel verrassend dat hij zich in zijn vrije tijd graag verdiept in nieuwe technologiën zoals AI. Die vrije tijd is overigens wel vrij schaars. Christian heeft namelijk vier zoons tussen de twee en negen jaar oud én een flinke lijst aan hobbies. Denk aan klussen in huis, programmeren, gamen en wandelen. 

 

LEESTIP

Eerder in deze rubriek stelde collega Rogier Termeer zich aan u voor. “Mijn werk begint als de klant facturen binnenkrijgt die het automatische systeem niet kan verwerken.” 

>> Maak kennis met Rogier Termeer

Rogier Termeer E-invocing consultant ICreative