Whitepaper E-facturatie

E-facturatie heeft de toekomst. Maar in het bedrijfsleven stuurt men liever pdf-facturen per e-mail naar elkaar. Zowel technologische ontwikkelingen als de overheid gaan op zeer korte termijn een belangrijke rol spelen in de adoptie van e-facturatie.

Lees er alles over in onze white paper.

  ic-whitepaper-efacturatie-adoptie-v4

   

   1 min read

   Nu ook Duitse daggeldvergoedingen in Expense Service

   Er is een nieuwe release uitgebracht van de ICreative Expense Service. Zo is de declaratieapp op verzoek van verschillende Duitse klanten en relaties nu ook geschikt gemaakt voor de afhandeling Duitse daggeldvergoedingen.

   Waar Nederlandse werknemers die zakelijk reizen hun onkosten voor maaltijden met bonnetjes declareren of een voorschot van de werkgever krijgen, berekenen Duitse bedrijven dit op basis van vaste tarieven, de zogeheten Spesensätze.

   Zo heeft elke zakenreiziger die langer dan acht uur van huis is maar wel binnen Duitsland blijft, recht op een kleine onkostenvergoeding van veertien euro. Is de afwezigheid langer dan 24 uur dan wordt het bedrag verhoogd tot 28 euro, oftewel een grote onkostenvergoeding.

   De kleine vergoeding wordt in rekening gebracht voor aankomst- en vertrekdagen. Ook voor overnachtingen geldt een vaste vergoeding, afhankelijk van het land waarin de zakenreiziger verblijft. Krijgt iemand echter een maaltijd van een klant of leverancier vergoed, dan worden deze kosten weer van de vaste vergoeding afgetrokken. ‘De nieuwe release is geschikt gemaakt om met de Spesensätze om te kunnen gaan’, zegt softwareontwikkelaar Michiel Berkhof, die weet dat de Duitse belastingdienst hier controles op uitvoert, bijvoorbeeld door hotels na te bellen.

   Verbeterde overzichten en controles

   Naast deze belangrijke nieuwe feature zijn er recentelijk er een aantal vernieuwingen in de overzichten aangebracht voor verbeterd gebruiksgemak. Niet alleen de overzichten voor creditcarddeclaraties zijn duidelijker geworden, maar ook het algemene declaratieoverzicht in de desktopversie geeft meer inzicht doordat dit is uitgebreid met sorteren en zoeken.

   Verder zijn er meer controlemiddelen ingebouwd, zowel voor het indienen als voor de afhandeling. Zo is er een controle op het indienen van reiskosten met een lege ‘via’ bestemming als dit per abuis gebeurt. Daarnaast is het bij het indienen van onkostendeclaraties nu mogelijk om het toevoegen van een bijlage te verplichten voor een declarant. Tot slot is bij alle declaraties nu ook de eventuele reden van afwijzing te zien.

   De ISO-certificeringen van ICreative, toegekend door auditor TÜV

   ICreative behaalt drievoudige certificering: ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017

   ICreative heeft na een onafhankelijke audit door TÜV opnieuw de ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017 certificeringen behaald. Dit toont aan dat onze...

   Lees verder

   Maak kennis met ... Danny Kind

   In deze nieuwe rubriek, die vanaf heden elke kwartaalnieuwsbrief zal terugkeren, stellen we graag onze teamleden aan u voor. Oudgediende Danny Kind...

   Lees verder
   ICreative breidt activiteiten uit naar UK ism Basware

   ICreative breidt activiteiten uit naar Verenigd Koninkrijk

   ICreative breidt haar activiteiten uit naar het Verenigd Koninkrijk. In nauwe samenwerking met Basware, toonaangevend leverancier van procure to pay...

   Lees verder