Whitepaper E-facturatie

E-facturatie heeft de toekomst. Maar in het bedrijfsleven stuurt men liever pdf-facturen per e-mail naar elkaar. Zowel technologische ontwikkelingen als de overheid gaan op zeer korte termijn een belangrijke rol spelen in de adoptie van e-facturatie.

Lees er alles over in onze white paper.

  ic-whitepaper-efacturatie-adoptie-v4

   

   1 min read

   DICO SALES005 - ICreative ontzorgt bouwsector op weg naar elektronisch factureren

   Featured Image

   Levert u producten en diensten aan de bouwsector en verstuurt hiervoor facturen? Dan krijgt u per 1 januari 2022 te maken met de aangekondigde wijziging in het ontvangen en versturen van facturen binnen de bouw. Een aantal van de grote bouwondernemingen stapt bij de start van het nieuwe jaar namelijk over op elektronisch factureren volgens DICO versie SALES005.

   DICO is dé berichtenstandaard voor digitale communicatie tussen ketenpartijen in de bouw- en installatiesector. Het versturen en ontvangen van facturen volgens deze standaard gaat vanuit een boekhoudpakket of vanuit ERP-software, mits deze daarvoor geschikt is. Door gebruik te maken van ICreative Validatie Service (IVS) bent u direct al startklaar voor deze nieuwe manier van elektronisch factureren volgens de DICO SALES005 standaard. Onze software is hierop namelijk al voorbereid en aangepast.

   Winst voor iedereen door DICO

   Binnen de bouwsector worden elk jaar worden miljoenen facturen verstuurd. En dan ook nog eens op ongeveer evenveel manieren. Met het maken van deze facturen is veel tijd en geld gemoeid. Om maar niet te zwijgen over wat factuurverwerking aan tijd en geld kost. Reden voor een aantal grote bouwbedrijven om de handen ineen te slaan en toe te werken naar de introductie van een efficiëntere, voordeliger én snellere manier van factuuruitwisseling. Met als resultaat dat de bouw op 1 januari 2022 elektronisch gaat factureren volgens DICO versie SALES005. Een uitwisselingen van bestanden volgens één en dezelfde taal. Door gebruik te maken van de software onafhankelijke berichtenstandaard kunnen bedrijven veilig, efficiënt en foutloos berichten uitwisselen tussen hun computersystemen.

   DICO SALES005 - Bent u er al klaar voor?

   Levert u producten of diensten aan bouwondernemingen? Dan is het van belang om zo snel mogelijk te gaan elektronisch factureren volgens deze standaard. Zo bent u verzekerd van snelle(re) betaling van uw facturen. Onze Validatie Service biedt uitkomst. Deze universele softwareoplossing is ERP onafhankelijk inzetbaar en stelt u in staat om direct al via de nieuwe standaard uw facturen uit te wisselen.

   ICreative is trotse partner Ketenstandaard Bouw en Techniek

   Als partner binnen Ketenstandaard Bouw en Techniek, een onafhankelijke en neutrale organisatie die standaarden voor o.a. de bouw en installatieketen ontwikkelt en beheert, is ICreative betrokken bij het ontwikkelen en introduceren van de DICO standaard.

   Op www.e-facturerenindebouw.nl is meer informatie te vinden over de voordelen van DICO versie SALES005 en hoe u hier naar kunt updaten.

   Meer weten?

   Kijk onze inbreng terug op Insight DICO Dag.

   Wilt u meer weten over de werking en inzetbaarheid van de ICreative Validatie Service? Neem dan contact op met:

   De ISO-certificeringen van ICreative, toegekend door auditor TÜV

   ICreative behaalt drievoudige certificering: ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017

   ICreative heeft na een onafhankelijke audit door TÜV opnieuw de ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017 certificeringen behaald. Dit toont aan dat onze...

   Lees verder

   Maak kennis met ... Danny Kind

   In deze nieuwe rubriek, die vanaf heden elke kwartaalnieuwsbrief zal terugkeren, stellen we graag onze teamleden aan u voor. Oudgediende Danny Kind...

   Lees verder
   ICreative breidt activiteiten uit naar UK ism Basware

   ICreative breidt activiteiten uit naar Verenigd Koninkrijk

   ICreative breidt haar activiteiten uit naar het Verenigd Koninkrijk. In nauwe samenwerking met Basware, toonaangevend leverancier van procure to pay...

   Lees verder