Grafisch Lyceum Rotterdam live met Basware Alusta SaaS

ICreative, leverancier van purchase-to-pay automation, maakt bekend dat het Grafisch Lyceum Rotterdam de implementatie van Basware Alusta SaaS succesvol heeft afgerond. Deze vernieuwende vakschool in het hart van Rotterdam koos vooral vanwege de gebruiksvriendelijkheid voor dit inkoop- en factuurverwerkingssysteem.

Het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) is een levendige scholengemeenschap in Rotterdam Noord en speelt een toonaangevende rol in de wereld van communicatie en media. Met ongeveer 4500 leerlingen is de school het grootste en innovatiefste media-instituut van de Benelux. Alle opleidingen zijn zo ingericht dat het de nieuwste mogelijkheden op het gebied van media, design en technologie direct kan vertalen in het onderwijs. ‘We willen voorop lopen in ontwikkeling. Daarom investeren we in state-of-the-art techniek, niet alleen voor onze leerlingen, maar ook voor onze ondersteunende processen.’ Lees meer

Pon Logistics sluit eerste leveranciers succesvol aan op Basware Network

Hoe krijg je leveranciers in beweging dat ze overgaan tot e-factureren? ‘De toegevoegde waarde voor leveranciers is soms lastig uit te leggen’, geeft Walter Bunnik, hoofd Finance bij Pon Logistics, toe. Hij schakelde daarom de hulp in van ICreative, laat hij weten tijdens Basware Connect Solutions in Utrecht op 20 juni 2018.

Pon Logistics is Pon’s eigen logistieke dienstverlener. Het bedrijfsonderdeel heeft vijf opslag -en distributiecentra in Nederland met een totale opslagcapaciteit van 100.000 m2. Pon Logistics verzorgt de distributie van onderdelen en accessoires voor auto’s, banden, interne –en externe transportmiddelen zoals vorkheftrucks, vrachtwagens en grondverzetmachines. Bovendien verwerkt Pon Logistics jaarlijks ongeveer 145.000 voertuigen voor de grootste auto-importeur van Nederland. Lees meer

Basware anyERP Adapter 6 ontvangt SAP-certificering

Basware anyERP Adapter 6, onderdeel van de Basware’s purchase-to-pay oplossing, heeft de certificering voor de integratie met SAP S/4HANA ontvangen. SAP S/4 HANA is de zogeheten in-memory-versie van het SAP Business Suite ERP-platform dat bekend staat om sterk verbeterd gebruiksgemak en beheer.

SAP S/4HANA, beschikbaar in zowel de cloud als on-premise, biedt een ‘gebruikersinterface van het digitale tijdperk’, op kunstmatige intelligentie gebaseerde automatisering en ‘volgende generatie processen’ waarmee bedrijven van nieuwe innovaties kunnen profiteren. ‘De commerciële wereld wordt steeds complexer omdat bedrijven interacteren met duizenden internationale leveranciers. Onze SAP-gecertificeerde oplossing helpt bedrijven hun spend onder controle te houden’, zegt Hanna Leino, productmanager bij Basware.

Basware anyERP Adapter 6 is eveneens gecertificeerd voor het SAP Netweaver technologie platform.

Basware Connect Solutions wijst weg naar de cloud

Omarm de toekomst en loop niet weg van verandering. Dat was de algehele boodschap tijdens Basware Connect Solutions in Utrecht op 20 juni 2018. Na afloop van de gebruikersbijeenkomst was duidelijk dat de weg van oude technologie naar nieuwe technologie langzaam maar zeker makkelijker wordt.

Tijdens Basware Connect Solutions 2018 konden bezoekers zien wat er allemaal mogelijk is met de nieuwste technologieën en er was speciale aandacht voor Basware’s cloudoplossing Alusta SaaS. ’De belangrijkste verandering zit in het conformeren naar de technologiestandaard’ merkte Freek Peters op. Hij deelde zijn ervaringen bij GrandVision. In de cloud valt volgens hem veel te configureren, maar echt maatwerk dat buiten de gegeven mogelijkheden valt, is in de cloud moeilijk. Lees meer

Online seminar Lean Finance gemist?

Wat levert automatiseren van financiële administratie op? Het was een van de onderwerpen die aan bod kwam tijdens het online seminar Lean Finance op 7 juni 2018.

Mogelijk had u een andere afspraak met meer prioriteit of kwam er iets tussen waardoor u geen tijd of zin had om het webinar live te volgen. Jammer, maar niet getreurd! U kunt het online seminar waarin Ronald Vestering van Bol.com laat weten dat het percentage paid in time naar meer dan negentig procent is gestegen, nu online terug kijken.

Wilt u alsnog horen wat Ronald Vestering van Bol.com en Freek Peters van GrandVision hebben gezegd over change management en hoe zij dit hebben aangepakt?

Klik hier om terug te kijken>>

 

Bol.com: ‘Percentage paid in time hoger dan 90 procent’

Wat levert automatiseren van financiële administratie op? Het was een van de onderwerpen die aan bod kwam tijdens het online seminar Lean Finance op 7 juni 2018. ‘Het percentage paid in time is gestegen naar meer dan negentig procent’, laat Ronald Vestering van Bol.com weten. Lees meer

Kees Hakvoort beoordeelt onderwijsprojecten voor Computable Awards

Vakblad Computable heeft vijf ICT-projecten in het onderwijs genomineerd voor de Computable Awards 2018. Het gaat om projecten bij Vechtdal College, HU University of applied sciences en ROC Aventus, een initiatief van stichting FutureNL en tot slot het project Studybits. Over laatstgenoemde schreef Kees Hakvoort, manager professional services bij ICreative, het juryrapport.

Een groep van in totaal dertien Computable-experts beoordeelde 28 voordrachten in de categorie ICT-project van het Jaar in het Onderwijs. Op basis van hun cijfers was de top tien uitgenodigd voor het juryberaad van afgelopen 9 mei 2018 en daaruit zijn vijf genomineerden voortgekomen. ‘Ik vind het altijd interessant om te zien wat voor innovaties bedrijven in andere sectoren hebben. Dit soort cross-industry innovaties leveren ook weer een frisse kijk op voor ICreative’, zegt Kees over zijn beweegredenen om een bijdrage te leveren aan Computable Awards.

Lees meer

Vincent Wouters jurylid bij Computable Startup Award

Op vrijdag 1 juni 2018 presenteerden twintig Nederlandse startups zich in de strijd voor een Computable Award. ICreative CEO Vincent Wouters is een van de juryleden en is medebepalend welke tien er door gaan naar de finale op 30 oktober. ‘Er zitten een aantal veelbelovende bedrijven bij’, oordeelt hij.

Computable reikt dit jaar 21 awards uit, waaronder de prijs voor Nederlandse Startup van het Jaar. Er is algemene een toenemende interesse voor startups. Dit komt doordat gevestigde bedrijven vaak het vermogen missen om met nieuwe producten en nieuwe ondernemingsmodellen te experimenteren zonder bestaande klanten kwijt te raken. ‘Veel vernieuwing en innovatiekracht komt bij kleine bedrijven vandaan. Die worden niet gehinderd door stroperigheid of andere belangen en kunnen daardoor vaak beter out-of-the-box denken’, zegt Vincent, die dit jaar voor het eerst jurylid is in deze categorie. Voorheen oordeelde hij over ICT-projecten in het mkb.

Lees meer

Gina Balarin openingsspreker Basware Connect Solutions

Gina Balarin, auteur van het boek ‘The Secret Army’ en TEDx spreker, zal Basware Connect Solutions 2018 op 20 juni openen. In fascinerende presentatie onthult Balarin de kracht van degenen die achter de schermen heimelijk het werk doen.

Tijdens Basware Connect Solutions 2018 in Utrecht laat Basware, samen met partners ICreative en Ricoh, zien wat er allemaal mogelijk is met de nieuwste technologieën en is er speciale aandacht voor Basware’s cloudoplossing Alusta SaaS. Het aanmoedigen van medewerkers om technologische veranderingen te omarmen is een grote uitdaging van moderne leiders.

Balarin zal managers die technologische veranderingen moeten leiden een leidraad geven hoe ze hun ‘geheime leger’ kunnen inspireren om deze veranderingen te omarmen. De lezing zal in het Engels worden gehouden.

Meer informatie en aanmelden>>

Basware weer leider in Gartners Magic Quadrant

Analistenbureau Gartner heeft Basware voor de derde keer als ‘leider’ gepositioneerd in het Magic Quadrant voor procure-to-pay software. Gartner baseert de positionering op een evaluatie van de mogelijkheden van de software en op interviews met gebruikers.

In het Magic Quadrant Procure-to-Pay Suites zet Gartner de volkomenheid van de marktvisie van procure-to-pay leveranciers af tegen het vermogen om deze visie met hun producten en diensten uit te voeren. Linksonder in het kwadrant bevinden zich de niche spelers, rechtsonder de visionairs, linksboven de uitdagers en rechtsboven de leiders. Basware is in 2018 wederom gepositioneerd als leider.

Het analistenbureau gebruikt surveys, interviews met gebruikers van de software en uitgebreide demo’s om de visie van de leveranciers te evalueren en te toetsen of ze ook in staat zijn deze visie tot uitvoering te brengen met de producten en dienstverlening. Leiders zijn volgens Gartner degenen waar andere aanbieders in de markt zich aan meten.