Basware Purchase

grip op indirect spend

Basware Purchase is de besteloplossing van Basware waarmee bedrijven en instellingen grip krijgen op ongecontroleerde bestellingen voor secundaire activiteiten, ook wel maverick spend genoemd.

icreative-solutions-baswarelogin

 

Inkoop decentraal én gereguleerd 

Business units werken vaak als zelfstandige eenheden, waar de budgethouders ieder jaar een bepaald budget tot hun beschikking krijgen. Budgethouders bepalen het liefst zelf waar en hoe ze de facilitaire middelen inkopen. Dit kan leiden tot ongecontroleerd aankoopgedrag (maverick buying). Zonder gestructureerde werkwijzes, hebben inkoopmanagers en financiële managers door versnipperde indirecte inkoop weinig tot geen controle over de uitgaven aan facilitaire middelen en daardoor geen actueel inzicht in de lopende verplichtingen.

icreative-solutions-purchase

 

Functionaliteit

  • Orders aanmaken en verwerken
  • Orders aanpassen of annuleren
  • Raamcontracten aanmaken en versturen

Basware Purchase

Met Basware Invoice Automation tilt u uw factuurverwerking naar een hoger niveau. Basware Invoice Automation werkt primaWanneer u het facilitair inkopen onder controle wilt krijgen, dient u de werkprocessen zoveel mogelijk te standaardiseren en autorisatieniveaus vast te leggen in procuratieschema’s. Door de werkprocessen vervolgens te automatiseren, wordt deze werkwijze afgedwongen. Bestellingen die in Basware Purchase plaatsvinden volgen een goedkeuringsflow voordat de bestelling daadwerkelijk wordt geplaatst. Daardoor is er meer controle voor budgethouders. Ze worden niet meer onaangenaam verrast door onverwachte facturen; de inkooporder was immers al bekend.

Marketplace

Met Marketplace biedt Basware Purchase een shopervaring die sterk lijkt op de manier waarop u privé ook uw online aankopen doet. Basware Marketplace is een online bestelplatform waarmee alle medewerkers van bedrijven gemakkelijk producten en diensten van vooraf geselecteerde leveranciers kunnen bestellen. Leveranciers uploaden hun e-catalogi naar Marketplace zodat de producten direct toegankelijk worden in de inkoopoplossing van Basware.

In een grote catalogus met veel producten, kunt u aanvragers bovendien helpen de beste keus te maken, door overeenkomsten met specifieke leveranciers markeren als voorkeursovereenkomst. Met de status “Voorkeur” worden aanvragers dus aangemoedigd om items van deze leverancier te kiezen boven andere vergelijkbare items waardoor u meer controle uitoefent op de uitgaven.

icreative-solutions-purchase2

 

Functionaliteiten

  • Marketplace
  • E-catalogi van leveranciers uploaden
  • Vrije tekst formulieren
  • Punch-out naar externe websites

Succesverhalen

Klanten zeggen meer dan onze woorden. Gelukkig hebben we al veel ondernemingen, instellingen en overheden geholpen met automatisering. Vaak met internationale uitrol.

ic-pon-2021_Page_1

 

ic-tudelft-2021_Page_1

 

ic-lowbonar-2021

 

Waarom ICreative

ICreative helpt ambitieuze ondernemingen, instellingen en overheden met de digitale transformatie van inkoop en factuurverwerking.

icreative-experienced

Ervaren

Al 20 jaar zijn wij gespecialiseerd in p2p automatisering voor ambitieuze organisaties en zeer ervaren met wereldwijde roll-outs.

icreative-ambitious

Ambitieus

Wij bieden naast Basware oplossingen, eigen software en diensten aan teneinde de automatiseringsgraad te maximaliseren.

icreative-engaged

Betrokken

Wij zijn trots op onze klanten en zien er met ons dedicated support team op toe dat onze oplossingen in optimale staat blijven werken.

Wij horen graag van u

Wilt u van gedachten wisselen over inkoop?
Laat hieronder een bericht achter.

Voor overige vragen of opmerkingen kunt u hier contact met ons opnemen.
Voor support kunt u contact opnemen met ons service center.