Whitepaper E-facturatie

E-facturatie heeft de toekomst. Maar in het bedrijfsleven stuurt men liever pdf-facturen per e-mail naar elkaar. Zowel technologische ontwikkelingen als de overheid gaan op zeer korte termijn een belangrijke rol spelen in de adoptie van e-facturatie.

Lees er alles over in onze white paper.

  ic-whitepaper-efacturatie-adoptie-v4

   

   1 min read

   Rondetafeldiscussie over p2p optimalisatie

   Hoe krijgen we decanen, professoren en hoogleraren zover dat ze de nieuwe systemen gaan gebruiken? Het is een van de vraagstukken waar hogere onderwijsinstellingen mee worstelen, zo blijkt uit het rondetafelgesprek dat ICreative in samenwerking met Heliview op 24 april jongstleden organiseerde.

   Medewerkers van twaalf hogescholen en universiteiten waren samengekomen in het inspirerende Kasteel Woerden om te sparren over de kritieke succesfactoren voor optimalisatie van het purchase-to-pay proces en om te netwerken. De Technische Universiteit Delft opende met een presentatie over de weg die het had afgelegd en dat gaf voldoende stof voor discussie.

   Tijdens de roundtable bleek dat alle onderwijsinstellingen eigenlijk dezelfde uitdagingen hebben. Hoe krijgen we de interne afdelingen Inkoop en Administratie op één lijn? Hoe krijgen we decanen, professoren en hoogleraren zover dat ze de nieuwe systemen gaan gebruiken? En hoe zorgen we ervoor dat we alle bestellingen met een order worden gedaan waardoor drieweg matching mogelijk wordt? Uiteraard kwam ook de wettelijke eis van 18 april 2019 aan de orde, waarbij het voor de aanwezige organisaties verplicht is de Europese kernfactuur te kunnen ontvangen en verwerken.

   Een harde top down-benadering van de directie draagt daar zeer zeker aan bij, maar is niet genoeg.

   De conclusie was dat elke hogere onderwijsinstelling druk bezig is met het optimaliseren van het purchase-to-pay proces maar niet iedereen bevindt zich in dezelfde fase. Goede communicatie en intern draagvlak creëren zijn belangrijke succesfactoren. Een harde top down-benadering van de directie draagt daar zeer zeker aan bij, maar is niet genoeg. Het is minstens zo belangrijk om de medewerkers te verleiden om de nieuwe bestelsystemen te gaan gebruiken. Bestellen moet weer makkelijk en leuk worden gemaakt, dan gaan mensen de oplossingen vanzelf gebruiken.

   De ISO-certificeringen van ICreative, toegekend door auditor TÜV

   ICreative behaalt drievoudige certificering: ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017

   ICreative heeft na een onafhankelijke audit door TÜV opnieuw de ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017 certificeringen behaald. Dit toont aan dat onze...

   Lees verder

   Maak kennis met ... Danny Kind

   In deze nieuwe rubriek, die vanaf heden elke kwartaalnieuwsbrief zal terugkeren, stellen we graag onze teamleden aan u voor. Oudgediende Danny Kind...

   Lees verder
   ICreative breidt activiteiten uit naar UK ism Basware

   ICreative breidt activiteiten uit naar Verenigd Koninkrijk

   ICreative breidt haar activiteiten uit naar het Verenigd Koninkrijk. In nauwe samenwerking met Basware, toonaangevend leverancier van procure to pay...

   Lees verder