PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

INTEGRATIES

Wij werken met verschillende P2P oplossingen die koppelen met toonaangevende ERP systemen.

1 min read

Ontwikkelingen in e-facturatie en Benelux P2P-markt

E-proQure sprak onlangs met Jeroen Rozeboom en Michiel Leenaers van ICreative over de recente ontwikkelingen in de markt rond e-facturatie en p2p-oplossingen.

Een van de dingen die ICreative opvalt, is dat er nog altijd veel organisaties zijn die hun indirect spend niet belangrijk vinden omdat het relatief weinig waarde vertegenwoordigt. In het artikel leggen Michiel en Jeroen uit waarom er in hun ogen toch een focus op zou moeten liggen.

Gelukkig is er een kentering gaande en erkennen meer en meer financiële afdelingen het belang van een goed geautomatiseerd p2p-proces. Het besef van de noodzaak verschilt nog wel per sector. Daarnaast zien Jeroen en Michiel zowel vanuit finance gedreven trajecten voorkomen, als vanuit inkoop gedreven trajecten.

Voor een succesvol e-facturatie of purchase-to-pay traject is het in ieder geval cruciaal dat beide afdelingen goed met elkaar samenwerken omdat het in de praktijk door de verschillende afdelingen wordt uitgevoerd. De laatste jaren ziet ICreative hierdoor de functie van P2P manager ontstaan, danwel dat purchase-to-pay als geheel proces onder de verantwoording van inkoop of de financiële afdeling valt.

Het volledige artikel is te lezen op de website van E-proQure.

>> Klik hier