PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

icreative-webinar-procesoptimalisatie


Onze business consultants benaderen vraagstukken over inkoop en factuurverwerking vanuit verwachtingen, processen en data.
Bekijk het webinar

ICreative is Ketenstandaard implementatiepartner


De (digitale) samenwerking in de bouw- en installatiebranche verbeteren: dat is waar Ketenstandaard en implementatiepartner ICreative zich hard voor maken. 

Onder meer door digitale berichten, zoals orders, bevestigingen en facturen, uit te wisselen volgens de DICO Standaard. 

Efficiënt, voordelig en snel communiceren

In de bouw- en installatiebranche worden jaarlijks miljoenen bestanden verstuurd en ontvangen. Denk alleen al aan alle artikelbestanden, orders, bevestigingen, pakbonnen en facturen die elke dag over en weer gestuurd worden.

Maar bij het verwerken van al deze informatie gaat er geregeld wat mis. Doordat iedere ketenpartij de informatie in z'n eigen systemen opnieuw invoert, opschrijft en interpreteert, ontstaan er fouten in bijvoorbeeld offertes, bestellingen of facturen. Met alle gevolgen van dien. 

Door de uitwisseling van informatie te digitaliseren, kunnen fouten voorkomen worden. 

 

 

 

 

DICO_Digital_Standard

DICO standaard: iedereen praat in dezelfde taal

Om deze digitale uitwisseling van documenten zo efficiënt, snel en voordelig mogelijk te maken, heeft de bouw- en installatiebranche een berichtenstandaard ontwikkeld: de DICO standaard. 

De DICO standaard bevat een set spelregels en afspraken over de elektronische uitwisseling van informatie tussen fabrikanten, groothandels, bouw-, onderhouds- en installatiebedrijven en woningcorporaties. Zodat iedereen in dezelfde taal communiceert.

ICreative als implementatiepartner

Ketenstandaard is een onafhankelijke organisatie die standaarden voor de bouw- en installatieketen ontwikkelt en beheert. Dat geldt ook voor DICO. 

Als implementatiepartner van Ketenstandaard is ICreative betrokken bij het ontwikkelen en introduceren van de software-onafhankelijke DICO standaard.

IC_implementatiepartner_ketenstandaard_DICO

 

 

 

Technische Unie logo

 

In gesprek met Technische Unie

Technische Unie bedient meer dan 60.000 klanten en is daarmee één van de grootste leveranciers voor de installatie- en bouwsector. De technische groothandel begrijpt als geen ander het belang van efficiënte en heldere communicatie tussen klant en leverancier.

Daarom ging Ton Smeele, eBusiness Product Owner System-to-System bij Technische Unie, tijdens het Ketenstandaard Congres 2023 in gesprek met ICreative's Business Consultant Christian Willemsen. Lees hier het verslag van de kennissessie.

Samenwerking optimaliseren: wat kunt u doen?

Hoe kan de samenwerking tussen klant en leverancier in de bouw- en installatiebranche zo efficiënt mogelijk? Waarom zijn standaarden zoals DICO hiervoor onmisbaar? En welke rol speelt het purchase to pay proces?

Leer van kennispartner ICreative en ervaringsdeskundige Technische Unie: "Factuur is samenvatting van het purchase to pay proces"

Ton en Christiaan Ketenstandaard

 

Deze bouw- en installatiebedrijven helpen we al:

IC_klantlogo_bouw_installatie