PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

INTEGRATIES

Wij werken met verschillende P2P oplossingen die koppelen met toonaangevende ERP systemen.

E-factureren conform de DICO Standaard


De (digitale) samenwerking in de bouw- en installatiebranche verbeteren door digitale berichten, zoals orders, bevestigingen en facturen, uit te wisselen volgens de DICO Standaard.

4CEE_header_scroll

Efficiënt, voordelig en snel communiceren

In de bouw- en installatiebranche worden jaarlijks miljoenen bestanden verstuurd en ontvangen. Denk aan alle artikelbestanden, orders, bevestigingen, pakbonnen en facturen die elke dag over en weer gestuurd worden.

Bij het verwerken van al deze informatie gaat er geregeld wat mis. Doordat iedere ketenpartij de informatie in z'n eigen systemen opnieuw invoert en interpreteert, ontstaan er fouten in bijvoorbeeld offertes, bestellingen of facturen. Met alle gevolgen van dien. 

Door de uitwisseling van informatie te digitaliseren, kunnen fouten voorkomen worden. 

 

 

 

DICO_Digital_Standard

DICO standaard: iedereen praat in dezelfde taal

Om deze digitale uitwisseling van documenten zo efficiënt, snel en voordelig mogelijk te maken, heeft de bouw- en installatiebranche een berichtenstandaard ontwikkeld: de DICO Standaard. Deze wordt beheerd door de Stichting Ketendstandaard.

De DICO Standaard bevat een set spelregels en afspraken over de elektronische uitwisseling van informatie tussen fabrikanten, groothandels, bouw-, onderhouds- en installatiebedrijven en woningcorporaties. Zodat iedereen in dezelfde taal communiceert.

ICreative is Certified DICO Partner

Onze softwareoplossing is DICO-gecertificeerd. Dit betekent dat u met ICreative zorgeloos e-facturen en andere elektronische documenten, zoals offertes en opdrachtbevestigingen, conform de DICO standaard kunt ontvangen en verwerken. 

De DICO-certificering staat voor:

  • Uitmuntende prestaties: foutloze uitwisseling van data

  • Zekerheid en betrouwbaarheid: voldoet aan de hoogste normen in de sector

  • Soepele samenwerking: DICO bevordert de samenwerking binnen de bouw- en technieksector 

 

1. Label Certified Partner

 

In gesprek met Technische Unie over DICO

Technische Unie bedient meer dan 60.000 klanten en is daarmee één van de grootste leveranciers voor de installatie- en bouwsector. De technische groothandel begrijpt als geen ander het belang van efficiënte en heldere communicatie.

Daarom ging Ton Smeele, eBusiness Product Owner System-to-System bij Technische Unie in gesprek met ICreative's Business Consultant Christian Willemsen. Hoe kan de samenwerking tussen klant en leverancier in de bouw- en installatiebranche zo efficiënt mogelijk? Waarom zijn standaarden zoals DICO hiervoor onmisbaar? En welke rol speelt het purchase to pay proces?

Lees hier het gesprek met Technische Unie: "Factuur is samenvatting van het purchase to pay proces"

Aan de slag met DICO

Wilt u e-facturen en andere elektronische documenten conform DICO ontvangen? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag. 


Neem contact op 

Deze bouw- en installatiebedrijven helpen we al:

IC_klantlogo_bouw_installatie