Whitepaper E-facturatie

E-facturatie heeft de toekomst. Maar in het bedrijfsleven stuurt men liever pdf-facturen per e-mail naar elkaar. Zowel technologische ontwikkelingen als de overheid gaan op zeer korte termijn een belangrijke rol spelen in de adoptie van e-facturatie.

Lees er alles over in onze white paper.

  ic-whitepaper-efacturatie-adoptie-v4

   

   Spend analytics

   Zodra order- en factuurstromen inzichtelijk zijn, kan door analyse grip worden verkregen op het purchase to pay proces. 

   Houd mij op de hoogte! Adviesgesprek aanvragen

   Spend dashboard

   De bestellingen die verricht zijn en de daaropvolgende facturen die ontvangen en verwerkt zijn kunnen met dashboarding inzichtelijk worden gemaakt. Op basis hiervan kunnen KPIs worden gedefinieerd die sturing geven om verschillende deelprocessen in het purchase to pay proces te verbeteren. Daarnaast kan inzicht worden gekregen in de prestaties van leveranciers. Deze informatie kan worden meegenomen in het source to contract proces.

    

   icreative-solutions-analytics2

    

   icreative-solutions-analytics

    

   Performance dashboard

   Indien uw financiële administratie opereert als shared service center voor overige organisatie-eenheden, kan er sprake zijn van een contractuele overeenkomst van deze dienstverlening. Zo kan er bijvoorbeeld in de SLA zijn opgenomen dat u 90% van de facturen binnen twee dagen na ontvangst in goedkeuringscirculatie moet hebben gezet.

   Om te rapporteren op SLA’s die u als shared service center heeft afgesproken, leent een dashbaord ingericht voor accounts payable zich uitstekend.

   Carbon Footprint Index

   De purchase to pay software van Basware levert, naast uitgebreide dashboarding mogelijkheden met betekking tot purchase to pay performance, ook een Carbon Footprint Index voor facturen. Hiermee kunt u de CO2-uitstoot per factuur bekijken en de index vergelijken met vergelijkbare bedrijven.

   Carbon Footprint Index-schaduw

    

   4 min read
   TU Delft: meer grip op uitgaven dankzij intuïtief inkoopproces voor gebruikers

   Gastblog door Mees Walhof, Sustainable Projectmanager bij de TU Delft

   Binnen de meeste grote organisaties zijn de disciplines Finance en Inkoop nog van elkaar gescheiden. Bij de Technische...
   5 min read
   Als bedrijf op tijd betalen is een kwestie van goed fatsoen, toch?

   Als bedrijf op tijd je factuur betaald krijgen, dat is een kwestie van goed fatsoen van je afnemer. Daar zal iedereen het mee eens zijn. Maar om tijdig te kunnen betalen, dienen leveranciers het hun...

   6 min read
   Hoe de Kraljic matrix uw leveranciersmanagement en inkoopproces verbetert

   Ondanks dat indirect spend meestal niet meer dan 20% van de bedrijfsuitgaven bedraagt, ligt de bestelfrequentie doorgaans veel hoger dan bij direct spend. Het indirecte inkoopproces is vaak...

    

   Tijd om te sparren?

   Wilt u van gedachten wisselen over analyse van order- en factuurstromen? Laat hier een bericht achter. Wij nemen snel contact met u op.

   Voor vragen of opmerkingen die niet over onze oplossingen gaan, kunt u hier contact met ons opnemen.
   Voor support kunt u contact opnemen met ons service center.