Kofax

Kofax is de toonaangevende leverancier van object character recognition (OCR) oplossingen. Oftewel van scan en capture oplossingen. Met deze oplossingen kan informatie op gescande (PDF) documenten op gestructureerde wijze worden omgezet naar databestanden.

Kofax Scan en Capture Oplossingen

Kofax biedt primair document capture oplossingen en dient daarmee als invoerbron voor, bijvoorbeeld, factuurverwerking.

Met Kofax kunnen PDF facturen en papieren facturen, nadat ze uiteraard zijn gescand, op gestructureerde wijze worden omgezet naar een databestand (e-factuur). Dit is inclusief de informatie op regelniveau. Het databestand kan vervolgens worden gekoppeld aan de juiste crediteur, automatisch worden gevalideerd, en indien de factuur niet voldoet aan uw business rules, automatisch worden geretourneerd aan de leverancier. Ook het prematchen van facturen met orders/ontvangsten in uw ERP omgeving(en) is standaard mogelijk.

Automatisering

Kofax biedt méér dan louter het converteren van PDF documenten naar databestanden. Het zogenaamde Kofax TotalAgility Platform biedt heel veel mogelijkheden om de data geautomatiseerd te verwerken.

De focus ligt met name bij het transformeren en vereenvoudigen van de bedrijfskritieke First Mile™, oftewel alle interacties met nieuwe leveranciers of klanten, zoals het openen van een nieuw account, het aanvragen van een lening, het indienen van een claim, of het inschrijven op school. Kofax integreert dan ook naadloos met P2P, ERP, ECM en DMS systemen.

Robotisering

Naast document capture en automatisering van bedrijfsprocessen, biedt Kofax met Kapow ook Robotic Process Automation oplossingen aan. 

Soms is automatisering niet mogelijk, omdat bijvoorbeeld met verouderde legacy-systemen wordt gewerkt. Of omdat de IT afdeling eenvoudigweg andere prioriteiten heeft. Ook dan kunnen repetitieve handelingen met business applicaties worden geautomatiseerd door het inzetten van zogenaamde software robots. Software robots zijn onafhankelijk opererende software programma’s die de handelingen van mensen met applicaties als spreadsheets, databases en websites kunnen simuleren. Maar dan wel op een veel snellere en meer foutloze wijze als mensen.

Oprichting
1985, Irvine, USA
Hoofdkantoor Irvine, USA
Directie Greg Lock, Chairman, Reynolds C. Bish, CEO
Werknemers 1200
Beurs Nasdaq: KFX
Omzet
266,3 miljoen (2013)

Kofax Trainingen

Verzorgd door ICreative

Kofax en ICreative

ICreative is sinds jaar en dag Kofax Platinum Partner. Dit geeft aan dat wij niet alleen uitgebreide kennis hebben van de legio functionaliteiten die de Kofax oplossingen bieden, maar ook het beheer en support op de vele verschillende configuraties kwalitatief hoogwaardig verzorgen voor onze klanten.

Het Kofax platform integreert met vrijwel elk achterliggend systeem en/of database. Wij hebben uitgebreide ervaring met de integratie met dergelijke systemen. Voorbeelden van eerdere integraties zijn SAP, Oracle EBS, Microsoft AX, Sharepoint en Basware Alusta. Behalve de Kofax standaardconnectoren heeft ICreative ook veel integraties ontwikkeld bij de diverse klantprojecten. Deze variëren van file-based CSV’s tot XML en REST-API webservices.

In 15 jaar zijn wij uitgegroeid tot een van Nederlands toonaangevende Kofax leveranciers. Wij zijn een kennispartner voor de volgende Kofax oplossingen:

  • Total Agility (KTA)
  • Insight
  • Kapow (Robotic Process Automation)
  • VRS
  • Capture
  • Transformation Modules (KTM)
  • Front Office Server
1

FACTUURVERWERKING

purchase-to-pay

Factuurverwerking

De oplossingen van Kofax zijn zowel on-premise als in de cloud beschikbaar. Een toenemend aantal klanten gebruikt ons Kofax TotalAgility SaaS platform. Binnen dit platform is de zogenaamde ICreative Invoice Pro Package voor KTA geïntegreerd. Deze module bevat een serie standaard veldconfiguraties en validaties, specifiek voor het optimaal herkennen én geautomatiseerd verwerken van facturen. U betaalt alleen voor het aantal facturen dat u verwerkt in de vorm van een all-in maandbedrag. Pay-per-use dus.