1 min read

Factuurverwerking in cloud of on-premise

Factuurverwerking in cloud? Of on premise? Er is al veel over geschreven. Bedrijven zien meer en meer de voordelen van overstappen naar een gedegen cloud oplossing voor het automatiseren van hun factuurverwerking of gehele purchase to pay proces en kiezen vaker voor het niet vervangen van hun oude servers. Toch zijn er nog altijd ondernemers die huiverig zijn om de stap te zetten. Bijvoorbeeld omdat ze denken dat het werken met data in de cloud veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Of dat cloud oplossingen duurder zijn dan eigen servers.

Onbekend maakt onbemind

Overstappen naar een cloud dienst voor factuurverwerking heeft een aantal voordelen:

Zo maakt de schaalbaarheid het eenvoudig om de kosten precies af te stemmen op het aantal gebruikers, waardoor de kosten heel voorspelbaar worden. De kosten voor factuurverwerking in cloud loopt dus parallel met het verbruik. Met een server is dat uiteraard minder flexibel inpasbaar, dat is immers een nogal statisch geheel. Denk maar eens aan de vaste kosten die het werken van een server met zich meebrengt: de eerste investering, renteverlies op het geïnvesteerde kapitaal en (bij meerdere servers) stroomverbruik en airco’s om de ruimte te koelen. En dan praten we nog niet over de relatief hoge kosten van licenties en de arbeidsuren om het complete pakket te installeren. Allemaal vaste gegevens, terwijl de ontwikkeling van uw onderneming juist zo veranderlijk is. We zien het helaas nog vaak in de praktijk: te grote, dure servers voor een onderneming die, bijvoorbeeld als gevolg van een mindere periode, ingekrompen is.

De flexibele en veilige cloud oplossing

Een cloud schrijft niet af, kent geen initiële investering, is altijd voorzien van de laatste updates en is absoluut veilig. Als u er nuchter over nadenkt dan verslaat cloud opslag de server ook op het gebied van veiligheid. Want wat lijkt u de meest veilige oplossing? Een systeembeheerder die uw systemen beheert, en zo af en toe eens op cursus gaat of een team van specialisten, dat continu bezig is met de laatste ontwikkelingen op security gebied, tot in de puntjes is getraind en exact weet wat er speelt in de wereld van ICT? Dat voelt toch een stuk minder kwetsbaar.

Benieuwd? Enthousiast? Kritisch?

Graag praten we u bij over de mogelijkheden van factuurverwerking in cloud of on premise? Of over cloudoplossingen voor het gehele purchase to pay proces? Neem contact met ons op of kom langs.

Met vriendelijke groet,

Rob Coolen, Projectmanager ICreative
rcoolen@icreative.nl
06 10 316 359

Over ICreative

ICreative levert als Basware en Kofax partner, oplossingen voor purchase to pay en factuurverwerking (e-facturatie) aan grote ondernemingen en instellingen. Onze oplossingen bieden meer controle op bedrijfsuitgaven en minder complexiteit van het inkoop tot betalingsproces. 

DICO SALES005 - ICreative ontzorgt bouwsector op weg naar elektronisch factureren

Levert u producten en diensten aan de bouwsector en verstuurt hiervoor facturen? Dan krijgt u per 1 januari 2022 te maken met de aangekondigde...

Lees verder

Zero-day lek "Spring4Shell" actief in Java Spring Framework

Donderdag 31 maart 2022 is een lek bekend geworden in Java Spring Framework. Op basis hiervan hebben we meteen onderzoek verricht op onze omgevingen...

Lees verder

Basware’s impactscore voor klimaatverandering overtreft gemiddelde in IT sector

Het Carbon Disclosure Project (CDP) is een wereldwijde instelling zonder winstoogmerk dat de milieu-impact van organisaties en steden openbaar maakt...

Lees verder