Whitepaper E-facturatie

E-facturatie heeft de toekomst. Maar in het bedrijfsleven stuurt men liever pdf-facturen per e-mail naar elkaar. Zowel technologische ontwikkelingen als de overheid gaan op zeer korte termijn een belangrijke rol spelen in de adoptie van e-facturatie.

Lees er alles over in onze white paper.

  ic-whitepaper-efacturatie-adoptie-v4

   

   1 min read

   Factuurverwerking in cloud of on-premise

   Factuurverwerking in cloud? Of on premise? Er is al veel over geschreven. Bedrijven zien meer en meer de voordelen van overstappen naar een gedegen cloud oplossing voor het automatiseren van hun factuurverwerking of gehele purchase to pay proces en kiezen vaker voor het niet vervangen van hun oude servers. Toch zijn er nog altijd ondernemers die huiverig zijn om de stap te zetten. Bijvoorbeeld omdat ze denken dat het werken met data in de cloud veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Of dat cloud oplossingen duurder zijn dan eigen servers.

   Onbekend maakt onbemind

   Overstappen naar een cloud dienst voor factuurverwerking heeft een aantal voordelen:

   Zo maakt de schaalbaarheid het eenvoudig om de kosten precies af te stemmen op het aantal gebruikers, waardoor de kosten heel voorspelbaar worden. De kosten voor factuurverwerking in cloud loopt dus parallel met het verbruik. Met een server is dat uiteraard minder flexibel inpasbaar, dat is immers een nogal statisch geheel. Denk maar eens aan de vaste kosten die het werken van een server met zich meebrengt: de eerste investering, renteverlies op het geïnvesteerde kapitaal en (bij meerdere servers) stroomverbruik en airco’s om de ruimte te koelen. En dan praten we nog niet over de relatief hoge kosten van licenties en de arbeidsuren om het complete pakket te installeren. Allemaal vaste gegevens, terwijl de ontwikkeling van uw onderneming juist zo veranderlijk is. We zien het helaas nog vaak in de praktijk: te grote, dure servers voor een onderneming die, bijvoorbeeld als gevolg van een mindere periode, ingekrompen is.

   De flexibele en veilige cloud oplossing

   Een cloud schrijft niet af, kent geen initiële investering, is altijd voorzien van de laatste updates en is absoluut veilig. Als u er nuchter over nadenkt dan verslaat cloud opslag de server ook op het gebied van veiligheid. Want wat lijkt u de meest veilige oplossing? Een systeembeheerder die uw systemen beheert, en zo af en toe eens op cursus gaat of een team van specialisten, dat continu bezig is met de laatste ontwikkelingen op security gebied, tot in de puntjes is getraind en exact weet wat er speelt in de wereld van ICT? Dat voelt toch een stuk minder kwetsbaar.

   Benieuwd? Enthousiast? Kritisch?

   Graag praten we u bij over de mogelijkheden van factuurverwerking in cloud of on premise? Of over cloudoplossingen voor het gehele purchase to pay proces? Neem contact met ons op of kom langs.

   Met vriendelijke groet,

   Rob Coolen, Projectmanager ICreative
   rcoolen@icreative.nl
   06 10 316 359

   Over ICreative

   ICreative levert als Basware en Kofax partner, oplossingen voor purchase to pay en factuurverwerking (e-facturatie) aan grote ondernemingen en instellingen. Onze oplossingen bieden meer controle op bedrijfsuitgaven en minder complexiteit van het inkoop tot betalingsproces. 

   De ISO-certificeringen van ICreative, toegekend door auditor TÜV

   ICreative behaalt drievoudige certificering: ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017

   ICreative heeft na een onafhankelijke audit door TÜV opnieuw de ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017 certificeringen behaald. Dit toont aan dat onze...

   Lees verder

   Maak kennis met ... Danny Kind

   In deze nieuwe rubriek, die vanaf heden elke kwartaalnieuwsbrief zal terugkeren, stellen we graag onze teamleden aan u voor. Oudgediende Danny Kind...

   Lees verder
   ICreative breidt activiteiten uit naar UK ism Basware

   ICreative breidt activiteiten uit naar Verenigd Koninkrijk

   ICreative breidt haar activiteiten uit naar het Verenigd Koninkrijk. In nauwe samenwerking met Basware, toonaangevend leverancier van procure to pay...

   Lees verder