Procesoptimalisatie

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun complete purchase to pay-proces te optimaliseren. Toch zijn er nog altijd organisaties die tegen die stap aanhikken. Zij zien de automatisering van de processen als een kostenpost, in plaats van een investering. Om het gesprek gemakkelijker te maken, ontwikkelde ICreative een besparingscalculator.

Een nieuwe kijk op purchase-to-pay

Van software naar procesoptimalisatie. ‘Software is een hulpmiddel om een doel te bereiken, maar als je echt een slag wilt maken, kun en moet je naar het proces kijken’, zegt Christian Willemsen. ‘Aan de hand van een uitgebreide besparingscalculator dat berust op heel veel ervaringsdata, verplaatsten wij de focus bij onze klanten van software en features naar processen en pijn- & winstpunten. Dat levert hele andere gesprekken met klanten op.’

Christian: ‘Tijdens zo’n gesprek komt bijvoorbeeld vaak naar voren dat er nog veel meer kpi’s zijn waar je als bedrijf naar kunt kijken. En die zijn niet eens altijd financieel gerelateerd. Soms is dat heel simpel het aantal e-mails dat je heen en weer verstuurt. Of er blijkt dat je gerichter kunt sturen bij de gesprekken met leveranciers, waardoor je de kwaliteit van leveranciers kunt waarborgen.’

Samen eens uw purchase-to-pay proces doorlopen? Stuur me een e-mail en ik neem snel contact met u op!

Lees het artikel van Christian.

Christian Willemsen
cwillemsen@icreative.nl

Online besparingscalculator

Een voorproefje…

Terwijl u wacht op een reactie van Christian hebben we een vereenvoudige versie van de besparingscalculator hieronder in een online jasje gegoten. Deze versie is gebaseerd op een onderzoek van Forrester Research dat in kaart heeft gebracht wat purchase-to-pay automatisering een onderneming kan opleveren. Het onderzoek belicht de voordelen van purchase-to-pay automatisering op de volgende aspecten:

  • Arbeidsbesparing bij Accounts Payable
  • Arbeidsbesparing bij budgethouders
  • Prijsvoordeel uit contracten met leveranciers
  • Vroeg-betalingskorting van leveranciers

Andere voordelen van purchase-to-pay automatisering, zoals rationalisatie van het leveranciersbestand of het veel makkelijker tegemoetkomen aan (financiële) wet- en regelgeving, zijn niet in het onderzoek van Forrester Research meegenomen.

Wij staan voor u klaar!

Vragen over purchase-to-pay of e-facturatie?
Neem gerust contact met ons op.

+31 (0) 318 49 31 50
Oortlaan 2
6716 WD, Ede
The Netherlands