Contractbeheer

Stijgende hoeveelheid aan contracten voor de inkoop van ondersteunende producten en diensten? ICreative Contractbeheer houdt de juiste informatie, op het juiste tijdstip, op de juiste plaats om contracten eenvoudiger te managen.

Vaak besteden bedrijven veel tijd en geld aan het officieel vastleggen van afspraken met leveranciers en klanten. Alles wordt nauwkeurig bedrijfsjuridisch afgedicht, vaak met behulp van specialisten. Vijfhonderd pagina’s tellende contracten zijn vandaag de dag geen uitzondering.

Maar daarna begint het eigenlijk pas: het uitvoeren van het contract. Voor opdrachtgevers is het vaak lastig om te controleren of de leverancier de gemaakte afspraken naleeft, zeker wanneer contracten versnipperd in de organisatie afgesloten zijn en wanneer ze handmatig worden beheerd.

White Paper | Lean Finance

De financiële functie in bedrijven zit in een transitie die gestuurd wordt door de toenemende digitalisatie van informatiestromen binnen bedrijven. Deze transitie schept legio mogelijkheden om meer controle te krijgen op purchase-to-pay gerelateerde processen én de complexiteit van deze processen te verminderen. Lees er meer over in onze white paper.

Meer controle, minder complexiteit

Daardoor is er weinig grip en wordt er soms niet op tijd gehandeld bij het verstrijken van de geldigheid met als gevolg dat de kans om opnieuw te onderhandelen over de prijs of inkoopcondities verkeken is. Zonder een systeem in place te hebben, zijn bedrijven blind voor alle risico’s die contracten omvatten. Dus waarom dan nog zoveel tijd en energie steken in het opstellen van een contract?

ICreative Contractbeheer geeft een goede basis voor het managen van non product related inkoopcontracten. Door inkoopcontracten digitaal op te slaan op een centrale plek, krijgen gebruikers een goed overzicht van lopende contracten en hun financiële waarde. Daardoor gaat er minder tijd verloren aan het opzoeken en doorzoeken documenten. Contracteigenaren krijgen tijdig een signaal over het verlopen van contracten en relevante stakeholders ontvangen notificaties over deadlines. Dit alles bij elkaar verkleint de risico’s voor het bedrijf.

Voordelen ICreative Contractbeheer

  • Eenvoudig terugvinden van contracten
  • Uitgebreide zoekfunctie voor doorzoeken van contracten op keyword of clausules
  • Geen ongewenste automatische verlengingen meer
  • Onbeperkt aantal gebruikers
  • Onbeperkt aantal contracten
  • Relevante rechten voor het toevoegen, inzien of wijzigen van contracten
  • Oneindig aantal in te stellen notificaties
  • Registratie en visualisatie van wijzigingen en acties op een contract
  • Digitaal ondertekenen