PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

INTEGRATIES

Wij werken met verschillende P2P oplossingen die koppelen met toonaangevende ERP systemen.

1 min read

Hoeveel grip heeft u op uw inkoop- en betalingsproces?

Nu de economie onmiskenbaar én onverminderd aantrekt, vraagt de manier waarop u uw inkoop- tot betalingsproces (purchase to pay) heeft ingericht meer aandacht dan ooit. Cost savings, transparantie, meer doen met minder mensen tegen een lagere marge en tegelijkertijd een intensiever klantcontact, meer verkoopgesprekken, een toenemende stroom van inkoopfacturen en een succesvolle afsluiting van deze eerste kalendermaand: het zou u zomaar herkenbaar voor kunnen komen. Maar dat geldt ook voor de onrust die er kan zijn op het moment dat het purchase to pay proces niet optimaal is ingericht.

Ontzorging met een hoofdletter O

"Wij krijgen dagelijks signalen uit de markt, maar één woord steekt er toch wel met kop en schouders bovenuit", vertelt Jeroen Rozeboom, sales directeur bij ICreative, specialist in purchase to pay en e-invoicing oplossingen, "onze (potentiële) klanten vragen om Ontzorging. Niet zelden merken bedrijven in betere tijden, dat de automatisering binnen de onderneming die tot voor kort nog prima leek te functioneren, de toenemende behoeften rondom de procesvoering niet meer bij kan benen. Op zichzelf werkende afdelingen, losse applicaties, administratieve medewerkers die meer bezig zijn met controleren dan met proactief vooraan in het proces acteren: het zijn allemaal doornen in het oog van de finance manager en de business controller. Zij zijn immers verantwoordelijk voor het totale plaatje rondom procesverbetering en continuïteit en dát op de juiste manier compleet krijgen is lastig als processen en de bijbehorende automatisering als los zand aan elkaar hangen."

Verbinden is het toverwoord

‘De kern van ons antwoord op Ontzorging is verbinden. Dat klinkt misschien wat poëtisch, maar het is feitelijk niet meer dan onze nuchtere kijk op de manier waarop het totale  purchase to pay proces binnen bedrijven tot in detail ingericht zou moeten worden. Dat wordt bereikt door het volledig purchase to pay proces, van inkoop tot betaling, perfect in te richten. Immers, wanneer je totale verbinding creëert dan ontstaat er overzicht en ruimte, zodat medewerkers zich kunnen bezighouden met vernieuwing en ambitieuze doelstellingen. En dat komt niet alleen de resultaten van de onderneming, maar ook de onderlinge sfeer, motivatie van medewerkers en de algehele helicopterview van het management op de verschillende bedrijfsactiviteiten ten goede. Als dan ook uw leveranciers op dit proces aanhaken, door de orders en facturen direct te verbinden met uw purchase to pay proces, is de Ontzorging een feit’, aldus Jeroen.

Wilt u ook ontzorgd worden? Neem gerust contact met ons op!

Jeroen Rozeboom
Sales Director, ICreative
jrozeboom@icreative.nl
06 45 974 097