1 min read

Change management: een hele verandering...

Nieuwe e-facturatie oplossingen betekenen binnen een organisatie heel wat meer dan de technische overstap op een nieuw systeem. En dat is vaak wel de manier waarop zo’n verandering ingestoken wordt.

Waarom dat niet zo’n gelukkige keuze is?

Rob Coolen, Projectleider ICreative vertelt: “Mensen, en in dit geval medewerkers, bepalen nog altijd het succes of de ondergang van een project. En wanneer zij niet meegenomen worden in een project, dan ontstaat er weerstand. Weerstand die wordt veroorzaakt door onwetendheid, onrust of zelfs angst”.

Bijvoorbeeld omdat een medewerker bang is zijn baan te verliezen door de automatiseringsslag of omdat hij of zij niet precies weet wat de wijzigingen allemaal betekenen voor de inhoud van het werk.

Pak het juist aan met change management

Veranderen zonder weerstand of emotie is een utopie. De kunst is om dit vanaf het begin te onderkennen en de juiste aandacht te geven. Zeker als je in een belangrijke transitie zit met als doel de organisatie naar een hoger plan te tillen.

Wanneer je als verander-verantwoordelijke beseft dat succes start met communicatie dan komt het wel goed.
Leg die administratieve medewerker uit dat zijn baan juist interessanter wordt omdat controlewerkzaamheden vervangen worden door meer uitdagende taken. En vertel die crediteurenbeheerder dat de samenwerking met de afdeling inkoop hem veel nieuwe inzichten zal geven.

Kortom, maak helder waarom de beweging noodzakelijk is, wat het iedereen gaat brengen en dat er geen ontkomen aan is. En ja, bij veranderen hoort ook dat je vertrouwde patronen leert loslaten en dat dat soms lastig is. Zonder wrijving geen glans...

Laat je verrassen!

Of je nu aan de slag gaat met e-invoicing of kiest voor totaal nieuwe software: voor alle veranderingen geldt dat afdelingen naadloos met elkaar moeten samenwerken. De ene (gewijzigde) processtap heeft immers direct gevolgen voor de andere.

Rob: “Zie overstappen op digitale factuurverwerking niet alleen als slimme investering, maar ook als moment om je processen, sámen met de mensen die het operationele werk uitvoeren, eens goed tegen het licht te houden. Je zult versteld staan van alle zaken die anders, slimmer, sneller en efficiënter kunnen...”

Benieuwd? Enthousiast? Kritisch?

We horen graag hoe jij over change management denkt! Neem contact met ons op of kom langs.

Met vriendelijke groet,

Rob Coolen, Projectmanager ICreative
rcoolen@icreative.nl
06 10 316 359

Maak kennis met ... Rogier Termeer

Maak kennis met ... Rogier Termeer

In deze rubriek maakt u kennis met de ICreative teamleden. Ditmaal de eer aan E-invoicing Consultant Rogier Termeer om zich aan u voor te stellen.

Lees verder
ICreative behaalt drievoudige certificering: ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017

ICreative behaalt drievoudige certificering: ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017

ICreative heeft na een onafhankelijke audit door TÜV opnieuw de ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017 certificeringen behaald. Dit toont aan dat onze...

Lees verder
Maak kennis met ... Danny Kind

Maak kennis met ... Danny Kind

In deze nieuwe rubriek, die vanaf heden elke kwartaalnieuwsbrief zal terugkeren, stellen we graag onze teamleden aan u voor. Oudgediende Danny Kind...

Lees verder