Whitepaper E-facturatie

E-facturatie heeft de toekomst. Maar in het bedrijfsleven stuurt men liever pdf-facturen per e-mail naar elkaar. Zowel technologische ontwikkelingen als de overheid gaan op zeer korte termijn een belangrijke rol spelen in de adoptie van e-facturatie.

Lees er alles over in onze white paper.

  ic-whitepaper-efacturatie-adoptie-v4

   

   1 min read

   Onbenutte Automatiserings-mogelijkheden in Factuurverwerking

   ‘Elke organisatie ontvangt in meer of mindere mate facturen van leveranciers en dat bracht vroeger nogal wat werk met zich mee. Tegenwoordig is dat, dankzij slimme software, gelukkig écht wel wat anders geregeld’, vertelt Sjoerd de Heer, Solution Architect bij ICreative.

   ‘Toch zijn er altijd nog van die facturen die nog wel handmatig verwerkt worden, omdat ze elke keer nét een beetje anders zijn. Als gevolg daarvan zijn ze niet voorgedefinieerd in het systeem’, vertelt Sjoerd. Bedrijven denken dan vaak ten onrechte dat ze niet mee kunnen in de automatische flow van factuurverwerking, omdat deze kostenfacturen, in tegenstelling tot contract- en inkoopfacturen, geen vast kenmerk hebben. Het gaat dan typisch om steeds terugkerende facturen van vaste leveranciers. De bedragen zijn vaak relatief klein en wisselen binnen kleine marges.

   Automatisch toekennen van boekingssjablonen voor afwijkende facturen

   Terugkerende facturen kunnen meestal worden toegekend aan een vooraf gedefinieerd boekingssjabloon, waarin wordt aangegeven hoe de factuur uiteindelijk moet worden weggeschreven in een ERP systeem. Zo staat er bijvoorbeeld in onder welke kostenpost een factuur moet vallen. Maar als er kleine afwijkingen in de factuur staan, zoals bijvoorbeeld een afwijking in het bedrag of een aantal verschillende artikelcodes op de regels, dan wordt het voor de meeste factuurverwerkingssoftware bijzonder lastig om deze facturen automatisch te verwerken.

   Sjoerd: ‘De Basware software kent gelukkig een functie waarmee facturen die op uitzonderingen in de hele factuurflow lijken, tóch gewoon meegenomen kunnen worden in de automatische verwerking.’ Op basis van specifieke informatie op de factuur, zoals de naam van een leverancier, óf op basis van een combinatie van specifieke informatie, zoals de naam van de leverancier én de productnaam, kan automatisch de juiste boekingsregel uit een sjabloon aan de factuur worden toegekend.

   In plaats van deze afwijkende facturen keer op keer handmatig te voorzien van een sjabloon, kan dit dan automatisch gebeuren. En dat scheelt weer een aantal handmatige handelingen per factuur. De praktijk wijst uit dat gebruikers van Basware software, deze functie onbenut laten of letterlijk over het hoofd zien. En dat terwijl het een quick-win is voor het verder automatiseren van factuurverwerking.

   Sjoerd de Heer
   Solution Architect, ICreative

   De ISO-certificeringen van ICreative, toegekend door auditor TÜV

   ICreative behaalt drievoudige certificering: ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017

   ICreative heeft na een onafhankelijke audit door TÜV opnieuw de ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017 certificeringen behaald. Dit toont aan dat onze...

   Lees verder

   Maak kennis met ... Danny Kind

   In deze nieuwe rubriek, die vanaf heden elke kwartaalnieuwsbrief zal terugkeren, stellen we graag onze teamleden aan u voor. Oudgediende Danny Kind...

   Lees verder
   ICreative breidt activiteiten uit naar UK ism Basware

   ICreative breidt activiteiten uit naar Verenigd Koninkrijk

   ICreative breidt haar activiteiten uit naar het Verenigd Koninkrijk. In nauwe samenwerking met Basware, toonaangevend leverancier van procure to pay...

   Lees verder