PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

TECHNOLOGIE

Wij werken met verschillende P2P oplossingen die koppelen met toonaangevende ERP systemen.

De financiële functie in bedrijven zit in een transitie die gestuurd wordt door de toenemende digitalisatie van informatiestromen binnen bedrijven. Op basis van de digitale transformatie kunnen financiële gegevens én processen makkelijker centraal worden gemanaged en in relatie worden gebracht met andere informatiestromen.

De digitale transformatie leent zich daarom uitstekend voor Lean management, waaronder het centraliseren en standaardiseren van processen en het continue verbeteren op prestatie indicatoren.

 

Shared Service Centers

Grotere organisaties zijn sinds langere tijd bezig hun operationele administratieve finance werkzaamheden te centraliseren, of richten een Shared Service Centers (SSC’s) in, met als klant, de overige interne business units. Doelstelling was, en is, grotere efficiency en verdere kwaliteitsverhoging van de administratieve processen te realiseren. Middels het centraliseren van deze administratieve werkzaamheden, kunnen schaalvoordelen op het gebied van bezetting, kennis en middelen worden gerealiseerd.

Wanneer men start met een SSC, dan worden eerste de voor de hand liggende mogelijkheden opgepakt, het laaghangend fruit. Echter, de wil om continu te verbeteren, zorgt er voor dat SSC’s, naarmate ze volwassener worden, een meer planmatige wijze om deze verbeteringen te realiseren – ook omdat het steeds lastiger wordt verbeteringen te vinden en te realiseren –moeten vinden. SSC’s gebruiken hiervoor de laatste jaren meer en meer de lean-methodiek toe.

 

Maar wat is nu Lean Finance? Wat is het potentieel van deze methodiek? Hoe pakt lean management uit in de praktijk?

Download onze whitepaper voor 7 “lessons learned” bij implementaties.

Download whitepaper