Whitepaper E-facturatie

E-facturatie heeft de toekomst. Maar in het bedrijfsleven stuurt men liever pdf-facturen per e-mail naar elkaar. Zowel technologische ontwikkelingen als de overheid gaan op zeer korte termijn een belangrijke rol spelen in de adoptie van e-facturatie.

Lees er alles over in onze white paper.

  ic-whitepaper-efacturatie-adoptie-v4

   

   1 min read

   Nieuwe kijk op purchase-to pay-proces

   Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun complete purchase to pay-proces te optimaliseren. Toch zijn er nog altijd organisaties die tegen die stap aanhikken. Zij zien de automatisering van de processen als een kostenpost, in plaats van een investering. Om het gesprek gemakkelijker te maken, ontwikkelde ICreative een besparingscalculator.

   Software is een hulpmiddel om een doel te bereiken, maar als je echt een slag wilt maken, kun en moet je naar het proces kijken. Daarom heeft het bedrijf een besparingscalculator ontwikkeld. Een eenvoudige versie daarvan is sinds enige tijd op de website te vinden. Met een paar kerngetallen kun je al vrij snel zien wat je met specifieke software kunt besparen.

   Naast de eenvoudige variant heeft ICreative ook een geavanceerde versie. Om echt te bepalen waar de winsten, naast financiële winst, zit, wordt het proces in de calculator verwerkt. Hierdoor kunnen we nog veel dieper ingaan op de besparingen en mogelijkheden om het proces te verbeteren. Het is voorgekomen dat we een organisatie konden laten zien, dat een investering al binnen een jaar werd terugverdiend.

   Niet enkel financiële kpi’s

   De besparingscalculator van ICreative is een eerste stap om na te denken over wat er mogelijk is. Het moet een bedrijf een ingang bieden om op een andere manier naar de processen te kijken. In het gesprek kunnen we vervolgens een verdiepingsslag maken. Het gaat daarbij nog niet eens over de implementatie van software, maar vooral over hoe het proces effectiever kan.

   Tijdens zo’n gesprek komt bijvoorbeeld vaak naar voren dat er nog veel meer kpi’s zijn waar je als bedrijf naar kunt kijken. En die zijn niet eens altijd financieel gerelateerd. Soms is dat heel simpel het aantal e-mails dat je heen en weer verstuurt. Of er blijkt dat je gerichter kunt sturen bij de gespreken met leveranciers, waardoor je de kwaliteit van leveranciers kunt waarborgen.

   Businesscase

   De besparingscalculator van ICreative biedt dus niet alleen een verhelderende eerste blik op de besparingsmogelijkheden, maar zet ook aan tot nieuwe kijk op automatisering van het purchase to pay-proces. Het gaat wat ons betreft om veel meer dan alleen over welke software je kunt implementeren. Het gaat erom dat je samen binnen een business case op zoek gaat naar manieren om het proces te verbeteren. Daarmee kun je fte’s vrijspelen. Als het bedrijf groeit, is het daardoor vaak niet nodig om nieuwe fte’s aan te nemen. En dat scheelt aanzienlijk.

   De ISO-certificeringen van ICreative, toegekend door auditor TÜV

   ICreative behaalt drievoudige certificering: ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017

   ICreative heeft na een onafhankelijke audit door TÜV opnieuw de ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017 certificeringen behaald. Dit toont aan dat onze...

   Lees verder

   Maak kennis met ... Danny Kind

   In deze nieuwe rubriek, die vanaf heden elke kwartaalnieuwsbrief zal terugkeren, stellen we graag onze teamleden aan u voor. Oudgediende Danny Kind...

   Lees verder
   ICreative breidt activiteiten uit naar UK ism Basware

   ICreative breidt activiteiten uit naar Verenigd Koninkrijk

   ICreative breidt haar activiteiten uit naar het Verenigd Koninkrijk. In nauwe samenwerking met Basware, toonaangevend leverancier van procure to pay...

   Lees verder