Whitepaper E-facturatie

E-facturatie heeft de toekomst. Maar in het bedrijfsleven stuurt men liever pdf-facturen per e-mail naar elkaar. Zowel technologische ontwikkelingen als de overheid gaan op zeer korte termijn een belangrijke rol spelen in de adoptie van e-facturatie.

Lees er alles over in onze white paper.

  ic-whitepaper-efacturatie-adoptie-v4

   

   1 min read

   ICreative e-invoice activatiecampagnes

   De keuze voor e-invoicing is voor veel bedrijven inmiddels een “no-brainer”. De vraag naar de juiste oplossing en dienstverlener is lastiger. De meest arbeidsintensieve stap is echter het activeren van uw klanten en/of leveranciers. U moet hen immers laten overstappen op een nieuw proces en werkwijze en het behoeft geen uitleg dat mensen in het algemeen niet op veranderingen zitten te wachten. Wilt u snel resultaat boeken, dan moet u uw klanten en/of leveranciers regelmatig met duidelijke communicatie tegemoet treden. U heeft een lange adem nodig omdat niet iedere leverancier zomaar per direct “overstapt” op e-invoicing omdat u dat vraagt. ICreative biedt hulp aan in de vorm van activatiecampagnes voor zowel leveranciers als klanten.

   Zo zien onze activatiecampagnes er in de basis uit:

   Het leveranciersbestand wordt in drie segmenten verdeeld waarbij elk segment een aantal geschikte e-invoice oplossingen krijgt aangeboden. Het eerste segment met de top vijfentwintig leveranciers (gebaseerd op aantallen facturen) stuurt gewoonlijk 30% tot 40% van de facturen en is van groot belang voor het succes van het project. Wij benaderen en begeleiden deze bedrijven persoonlijk naar een directe, geïntegreerde aansluiting op het Basware Network. De leveranciers van het tweede segment vallen in de top tweehonderd en sturen meestal niet meer dan honderd facturen per jaar. Zij krijgen andere e-invoice oplossingen aangeboden die gratis zijn of slechts beperkte kosten met zich mee brengen. Zij worden hiervoor benaderd door onze medewerkers op het callcenter. Segment drie bestaat uit duizenden kleinere leveranciers die minder dan tien facturen per jaar sturen. Per brief en e-mail wordt hen gevraagd/gesommeerd om te kiezen voor één van de gratis oplossingen. De communicatie wordt regelmatig herhaald zodat het aantal aansluitingen wordt verhoogd.

   Business Directory

   Met de intrede van “Business Directory” van Basware, een soort telefoonboek van bedrijven die e-facturen kunnen verzenden en/of versturen, wordt het mogelijk om business partners van uw organisatie te vinden die al zijn aangesloten bij Basware Network of één van de partner netwerken. Met een simpele toevoeging of uitnodiging wordt uw e-invoice netwerk snel en efficiënt uitgebreid. Bekijk de video voor een toelichting.

   Overweegt u ook om de slag naar e-facturen te maken? Wij leggen u graag uit wat voor uw organisatie de beste strategie is om in de toekomst tijd en geld te besparen in het factuurverwerkingstraject. Neem hiervoor contact met ons op.

   De ISO-certificeringen van ICreative, toegekend door auditor TÜV

   ICreative behaalt drievoudige certificering: ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017

   ICreative heeft na een onafhankelijke audit door TÜV opnieuw de ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017 certificeringen behaald. Dit toont aan dat onze...

   Lees verder

   Maak kennis met ... Danny Kind

   In deze nieuwe rubriek, die vanaf heden elke kwartaalnieuwsbrief zal terugkeren, stellen we graag onze teamleden aan u voor. Oudgediende Danny Kind...

   Lees verder
   ICreative breidt activiteiten uit naar UK ism Basware

   ICreative breidt activiteiten uit naar Verenigd Koninkrijk

   ICreative breidt haar activiteiten uit naar het Verenigd Koninkrijk. In nauwe samenwerking met Basware, toonaangevend leverancier van procure to pay...

   Lees verder