PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

icreative-webinar-procesoptimalisatie


Onze business consultants benaderen vraagstukken over inkoop en factuurverwerking vanuit verwachtingen, processen en data.
Bekijk het webinar

1 min read

ICreative e-invoice activatiecampagnes

De keuze voor e-invoicing is voor veel bedrijven inmiddels een “no-brainer”. De vraag naar de juiste oplossing en dienstverlener is lastiger. De meest arbeidsintensieve stap is echter het activeren van uw klanten en/of leveranciers. U moet hen immers laten overstappen op een nieuw proces en werkwijze en het behoeft geen uitleg dat mensen in het algemeen niet op veranderingen zitten te wachten. Wilt u snel resultaat boeken, dan moet u uw klanten en/of leveranciers regelmatig met duidelijke communicatie tegemoet treden. U heeft een lange adem nodig omdat niet iedere leverancier zomaar per direct “overstapt” op e-invoicing omdat u dat vraagt. ICreative biedt hulp aan in de vorm van activatiecampagnes voor zowel leveranciers als klanten.

Zo zien onze activatiecampagnes er in de basis uit:

Het leveranciersbestand wordt in drie segmenten verdeeld waarbij elk segment een aantal geschikte e-invoice oplossingen krijgt aangeboden. Het eerste segment met de top vijfentwintig leveranciers (gebaseerd op aantallen facturen) stuurt gewoonlijk 30% tot 40% van de facturen en is van groot belang voor het succes van het project. Wij benaderen en begeleiden deze bedrijven persoonlijk naar een directe, geïntegreerde aansluiting op het Basware Network. De leveranciers van het tweede segment vallen in de top tweehonderd en sturen meestal niet meer dan honderd facturen per jaar. Zij krijgen andere e-invoice oplossingen aangeboden die gratis zijn of slechts beperkte kosten met zich mee brengen. Zij worden hiervoor benaderd door onze medewerkers op het callcenter. Segment drie bestaat uit duizenden kleinere leveranciers die minder dan tien facturen per jaar sturen. Per brief en e-mail wordt hen gevraagd/gesommeerd om te kiezen voor één van de gratis oplossingen. De communicatie wordt regelmatig herhaald zodat het aantal aansluitingen wordt verhoogd.

Business Directory

Met de intrede van “Business Directory” van Basware, een soort telefoonboek van bedrijven die e-facturen kunnen verzenden en/of versturen, wordt het mogelijk om business partners van uw organisatie te vinden die al zijn aangesloten bij Basware Network of één van de partner netwerken. Met een simpele toevoeging of uitnodiging wordt uw e-invoice netwerk snel en efficiënt uitgebreid. Bekijk de video voor een toelichting.

Overweegt u ook om de slag naar e-facturen te maken? Wij leggen u graag uit wat voor uw organisatie de beste strategie is om in de toekomst tijd en geld te besparen in het factuurverwerkingstraject. Neem hiervoor contact met ons op.

Maak kennis met ... Christian Willemsen

Maak kennis met ... Christian Willemsen

Na Rogier Termeer en Danny Kind, is het nu de beurt aan Christian Willemsen om zich aan u voor te stellen. Waar houdt hij zich als Senior Business...

Lees verder
Maak kennis met ... Rogier Termeer

Maak kennis met ... Rogier Termeer

In deze rubriek maakt u kennis met de ICreative teamleden. Ditmaal de eer aan E-invoicing Consultant Rogier Termeer om zich aan u voor te stellen.

Lees verder
ICreative behaalt drievoudige certificering: ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017

ICreative behaalt drievoudige certificering: ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017

ICreative heeft na een onafhankelijke audit door TÜV opnieuw de ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017 certificeringen behaald. Dit toont aan dat onze...

Lees verder