PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

INTEGRATIES

Wij werken met verschillende P2P oplossingen die koppelen met toonaangevende ERP systemen.

Digitale facturen

Een digitale factuur is een factuur dat als digitaal bestand wordt verzonden en ontvangen. Doorgaans wordt onder een digitale factuur een PDF factuur verstaan.

PDF facturen

Van informatie naar data

Factuurverwerking is een informatie-gedreven en repetitief proces. Het leent zich daarom uitstekend voor automatisering. Zelfs voor facturen die onjuist zijn door, bijvoorbeeld, een afwijking met de bestelling die aan de factuur vooraf ging.

Automatisering is niet hetzelfde als digitalisering. Bij digitale factuurverwerking verandert alleen de vorm waarin een factuur gecommuniceerd en opgeslagen wordt. Een papieren factuur kan door een scanner worden gehaald, waarna de factuur als een afbeelding of PDF is gedigitaliseerd. Een stap verder in digitalisering is het gebruik van OCR, oftewel van Optical Character Recognition software. Hiermee kan data extractie uit een gescand document of PDF plaatsvinden. De informatie op een afbeelding wordt dus automatisch herkend en de factuur is dan tevens als data beschikbaar.

Wij bieden oplossingen voor het scannen en herkennen van documenten. Maar het scannen of laten herkennen van gescande documenten op zich, kan bij tienduizenden of honderdduizenden inkomende facturen op jaarbasis, een hoop werk met zich meebrengen. Aan leveranciers vragen om hun facturen als e-factuur toe te sturen, dus direct als databestand, is misschien een brug te ver.

Een prima alternatief bieden onze conversie diensten waarmee ook het scannen van documenten volledig uit handen wordt genomen.

 

Download de white paper Evolutie van factuurverwerking. 

En blijf per e-mail op de hoogte van automatische factuurverwerking.

ic-whitepaper-evolutie-factuurverwerking-2021

 

Elektronische facturen

Van digitaal naar geautomatiseerd

Met het scannen en herkennen van facturen komt de factuur, zowel op headerniveau als op regelniveau, als data beschikbaar. Daarmee is aan een noodzakelijk voorwaarde voldaan om factuurverwerking geautomatiseerd te laten verlopen.

Immers, nu de factuur als data beschikbaar is kan een factuur automatisch gecodeerd worden (wat is wat), gevalideerd worden met crediteuren stamgegevens in een ERP systeem, en gematcht worden met bijvoorbeeld een inkooporder of betalingsplan. Als de factuur matcht met de corresponderende order, dan kan de factuur direct ter betaling worden voorgelegd aan een ERP/financieel pakket.

Bij een non-match zijn er verschillende scenario’s mogelijk. Marginale verschillen kunnen bijvoorbeeld getolereerd worden teneinde uitzoekwerk te voorkomen.

Of kan de afwijkende factuur automatisch een budgethouder per e-mail worden voorgelegd.

MAAK KENNIS

Wilt u van gedachten wisselen over geautomatiseerde factuurverwerking. Laat hieronder een bericht achter.

Voor overige vragen of opmerkingen kunt u hier contact met ons opnemen.
Voor support kunt u contact opnemen met ons service center.