Whitepaper E-facturatie

E-facturatie heeft de toekomst. Maar in het bedrijfsleven stuurt men liever pdf-facturen per e-mail naar elkaar. Zowel technologische ontwikkelingen als de overheid gaan op zeer korte termijn een belangrijke rol spelen in de adoptie van e-facturatie.

Lees er alles over in onze white paper.

  ic-whitepaper-efacturatie-adoptie-v4

   

   1 min read

   Eén op zeven corporates betaalt merendeel facturen te laat

   Featured Image

   Corporates betalen hun facturen regelmatig te laat. Eén op de zeven grootbedrijven in Nederland betaalt zelfs meer dan de helft van de binnenkomende facturen niet op tijd. Belangrijkste oorzaak? Niet de economische onzekerheid of liquiditeitsproblemen, maar het langdurige goedkeuringsproces.  


   Minder dan de helft van de corporates betaalt vrijwel alle (80 tot 100%) binnenkomende facturen keurig op tijd. 
   Dit blijkt uit onderzoek onder meer dan 200 finance- en inkoopprofessionals, uitgevoerd door onafhankelijk marktonderzoeksbureau DirectResearch in opdracht van ICreative.  

   Oorzaken te laat betalen 


   Hoewel er verschillende redenen kunnen zijn voor het te laat betalen van facturen, blijkt uit het onderzoek dat de belangrijkste oorzaak hiervan het te lang durende goedkeuringsproces is. Dit goedkeuren van facturen gebeurt bij een groot deel van de corporates nog handmatig. Minder dan de helft van de ondervraagde financials heeft reeds te maken met een automatisch goedkeuringsproces.  
    

   Een andere veelgenoemde oorzaak van het te laat betalen is de grote hoeveelheid correcties die nodig is in het factuurverwerkingsproces. De cash policy wordt in mindere mate genoemd en komt als derde reden naar voren.  

   Nog veel ruimte voor automatisering 


   Er is duidelijk nog veel te winnen bij corporates als het gaat om automatisering van het purchase to pay proces. Slechts 1 procent van de ondervraagde professionals geeft aan dat zijn organisatie alle facturen volledig automatisch binnenkrijgt en verwerkt.
    


   Volledig trendrapport gratis beschikbaar 

   Wil je meer weten over hoe corporates hun purchase to pay proces hebben ingericht en welke gevolgen dit heeft voor Inkoop en Finance? Download dan gratis het volledige trendrapport 

   Daarin lees je onder meer over:  
   • In hoeverre vormt indirect spend een probleem voor Finance en Inkoop? 
   • Hoe komen inkooporders en facturen tot stand bij de Nederlandse corporates?  
   • Welke trends en ontwikkelingen hebben invloed op Procurement en Accounts Payable? 

   Download trendrapport

   In gesprek met Technische Unie: “Factuur is samenvatting van purchase to pay proces”

   In gesprek met Technische Unie: “Factuur is samenvatting van purchase to pay proces”

   Mogelijke problemen in de samenwerking tussen klant en leverancier worden vaak pas zichtbaar op factuurniveau. Zodra de factuur niet automatisch...

   Lees verder
   Maverick buying bezorgt met name Finance hoofdpijn

   Maverick buying bezorgt met name Finance hoofdpijn

   Bij bijna de helft van de corporates vindt het merendeel van de indirecte uitgaven niet onder beheer plaats, wordt geconcludeerd in het Trendrapport...

   Lees verder
   Adoptie e-invoicing verloopt traag: papieren factuur blijft populair

   Adoptie e-invoicing verloopt traag: papieren factuur blijft populair

   Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was Nederland afgelopen jaar al de derde ‘meest geavanceerde digitale economie’ van Europa.Die...

   Lees verder