PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

INTEGRATIES

Wij werken met verschillende P2P oplossingen die koppelen met toonaangevende ERP systemen.

1 min read

Basware’s impactscore voor klimaatverandering overtreft gemiddelde in IT sector

Featured Image

Het Carbon Disclosure Project (CDP) is een wereldwijde instelling zonder winstoogmerk dat de milieu-impact van organisaties en steden openbaar maakt en beheert. Basware rapporteert jaarlijks haar CO2-voetafdruk via CDP's internationale vragenlijst over klimaatverandering voor beursgenoteerde bedrijven. In 2021 boekte Basware goede vooruitgang, vooral op het gebied van emissiereductie-initiatieven, corporate governance en risicovermelding, in vergelijking met de benchmark. Inmiddels heeft Basware op een schaal van A tot D, de B-score mogen ontvangen, terwijl het gemiddelde van de IT- en softwareontwikkeling sector op C-niveau ligt.

"We leven in een wereld die we willen doorgeven aan toekomstige generaties, dus het is absoluut noodzakelijk dat we als bedrijf ons steentje bijdragen aan duurzaamheid, te beginnen met ons eigen personeel", zegt Klaus Andersen, CEO, Basware. “We zetten ons niet alleen voor 100 procent in om transparant te zijn over onze voortgang, maar zijn ook voortdurend op zoek naar manieren om de ecologische voetafdruk van ons bedrijf te verkleinen met acties zoals het verbeteren van de energie-efficiëntie van onze kantoorlocaties; het verminderen van zakenreizen via samenwerkingstechnologieën en online vergaderhulpmiddelen; en waar mogelijk rekening te houden met hernieuwbare energiebronnen.”

Basware ontving in 2020 ook de Supply & Demand Chain Executive (SDCE) Green Award, die leveranciers van supply chain-oplossingen en -diensten erkent die hun klanten helpen bij het bereiken van meetbare duurzaamheidsdoelen. En Basware heeft een bedrijfsmilieubeleid, waarin wordt uiteengezet hoe het in haar bedrijfsvoering rekening houdt met milieu-uitdagingen.

“De wetenschappelijke consensus over de noodzaak van dringende actie tegen klimaatverandering is nog nooit zo duidelijk geweest. En de huidige ambitie zal bepalen hoe goed we onze natuurlijke hulpbronnen kunnen beschermen en de ergste effecten van de wereldwijde klimaatverandering kunnen vermijden. Terwijl beleids- en bedrijfsbelanghebbenden strategieën blijven ontwikkelen voor milieubescherming en een koolstofarme transitie, zal de beschikbaarheid van betrouwbare en vergelijkbare gegevens van cruciaal belang blijven. Basware heeft blijk gegeven van toewijding aan transparantie op het gebied van het milieu en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan een economie die werkt voor zowel mens als planeet”, aldus David Lammers, Deputy Director Corporate Engagement, CDP Europe.

CDP stimuleert bedrijven en regeringen om hun uitstoot van broeikasgassen te verminderen, watervoorraden veilig te stellen en bossen te beschermen. Meer dan 13.000 bedrijven met meer dan 64% van de wereldwijde marktkapitalisatie maakten in 2021 milieugegevens openbaar via CDP. Dit komt bovenop de meer dan 1.100 steden, staten en regio's die openbaar hebben gemaakt, waardoor het platform van CDP een van de rijkste informatiebronnen wereldwijd is over hoe bedrijven en regeringen stimuleren veranderingen in het milieu.

Bron