PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

icreative-webinar-procesoptimalisatie


Onze business consultants benaderen vraagstukken over inkoop en factuurverwerking vanuit verwachtingen, processen en data.
Bekijk het webinar

2 min read

Procure-to-pay landschap verandert in rap tempo

Featured Image

‘Technologie evolueert sneller dan we ooit hadden kunnen denken’, zei Inge Keymolen, Logistic Transformation Lead bij AB Inbev, die de openingspresentatie van Basware Connect België op 17 oktober 2019 verzorgde.

Traditiegetrouw was de locatie voor Basware Connect België een bierbrouwerij. De Stella Artois brouwerij in Leuven is de op een na grootste brouwerij van AB Inbev ter wereld. De eerste sporen van het biermerk, dat begon als kerstbrouw, zijn terug te vinden in 1366. Intussen is er veel veranderd en niet alleen in de brouwerij zelf.

Inge Keymolen, AB Inbev © 2019 Sebastiaan Rozendaal

‘Stel je voor dat je niet meer naar München hoeft voor het bierfest, maar dat je diezelfde ervaring kunt hebben in je eigen huis met een VR-bril’, illustreerde Inge Keymolen. Ze zette in haar presentatie uiteen hoe AB Inbev een digitaliseringsslag op verschillende onderdelen probeert te maken en de klantervaring probeert te verbeteren. ‘Soms kan een kleine verandering de klantervaring met je bedrijf al verbeteren.’

Risico’s

Hoe het procure-to-pay landschap in rap tempo verandert, was een centraal thema tijdens het jaarlijkse evenement voor Belgische Basware-klanten en relaties. De manier waarop bedrijven en instellingen interacteren met hun klanten en leveranciers en de manier waarop ze met hun spend data omgaan is in de afgelopen jaren sterk gewijzigd.

Perttu Nihti, Basware © 2019 Sebastiaan Rozendaal

Perttu Nihti, SVP Head of Products bij Basware, merkte op dat tegenwoordig veel handel online plaatsvindt. ‘We leven in een wereld waarin je met één druk op de knop bijna alles kunt kopen. Maar dat heeft ook een prijs’, zei hij, waarmee hij doelde op de risico’s die online zakendoen met zich meebrengt.

Eerder dit jaar bekende een man uit Litouwen bijvoorbeeld dat hij honderd miljoen dollar rijkers was geworden door nepfacturen naar Google en Facebook te sturen. ‘Om dit soort dingen te voorkomen, heb je zichtbaarheid in de keten nodig. Je leveranciers aansluiten is de eerste stap. Vervolgens moet je data vergaren en de zichtbaarheid daarvan vergroten.’

Edo Hemmes, Bechtle © 2019 Sebastiaan Rozendaal

Voor Bechtle, een snelgroeiend IT-bedrijf met het hoofdkantoor in Duitsland, vormen automatisering en digitalisering een belangrijke drijvende factor achter de groei in de komende jaren. Edo Hemmes, integratiemanager bij Bechtle, vertelde tijdens Connect België over de integratie tussen het ERP-pakket en SimplerInvoicing, een netwerk van ERP en accounting software aanbieders dat elektronische facturering voor iedereen mogelijk maakt.

Tax gap

Maarten Laukens, Basware © 2019 Sebastiaan Rozendaal

Tot slot nam Maarten Laukens, Global Business Advisor bij Basware, de deelnemers mee in de trends in Visible Commerce. Met Visible Commerce bedoelt Basware volledige transparantie: het draait hierbij niet alleen om het inzicht in de transacties van geld, goederen en services, maar ook om transparantie over wie er achter de transacties zit. Laukens ging dieper in op de tax gap (als het daadwerkelijk geïnde bedrag aan belastingen lager is dan het bedrag dat geïnd had kunnen worden), dat ontstaat als gevolg van non-compliant gedrag.

Vooruitkijkend naar 2020, kondigde Basware aan dat Basware Connect volgend jaar plaatsvindt in Berlijn van 21-23 april.

>>Bekijk hier alle foto's

 

 

Maak kennis met ... Christian Willemsen

Maak kennis met ... Christian Willemsen

Na Rogier Termeer en Danny Kind, is het nu de beurt aan Christian Willemsen om zich aan u voor te stellen. Waar houdt hij zich als Senior Business...

Lees verder
Maak kennis met ... Rogier Termeer

Maak kennis met ... Rogier Termeer

In deze rubriek maakt u kennis met de ICreative teamleden. Ditmaal de eer aan E-invoicing Consultant Rogier Termeer om zich aan u voor te stellen.

Lees verder
ICreative behaalt drievoudige certificering: ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017

ICreative behaalt drievoudige certificering: ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017

ICreative heeft na een onafhankelijke audit door TÜV opnieuw de ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017 certificeringen behaald. Dit toont aan dat onze...

Lees verder