Whitepaper E-facturatie

E-facturatie heeft de toekomst. Maar in het bedrijfsleven stuurt men liever pdf-facturen per e-mail naar elkaar. Zowel technologische ontwikkelingen als de overheid gaan op zeer korte termijn een belangrijke rol spelen in de adoptie van e-facturatie.

Lees er alles over in onze white paper.

  ic-whitepaper-efacturatie-adoptie-v4

   

   1 min read

   Basware ontvangt Green Supply Chain Award

   Featured Image

   Basware heeft de Green Supply Chain Award 2020 van het internationale vaktijdschrift Supply & Demand Chain Executive ontvangen. ‘De milieu-impact van facturering wordt in de supply chain vaak over het hoofd gezien’, merkt Basware CEO Klaus Andersen op.

   Naast bedrijven die duurzaamheid een kernonderdeel van hun supply chain-strategie maken en werken aan het behalen van meetbare duurzaamheidsdoelen binnen hun eigen supply chains, erkent de Green Supply Chain Award ook leveranciers van supply chain-oplossingen en -diensten die hun klanten helpen bij het bereiken van deze meetbare duurzaamheidsdoelen.

   Basware wil als softwareleverancier ook graag een rol spelen bij de bescherming van het milieu, nu en voor onze toekomstige generaties. Volgens eigen onderzoek dat Basware in 2028 publiceerde, kan het overschakelen van papieren facturen naar elektronisch factureren leiden tot 36 procent minder CO2-uitstoot. Immers, hoe verder geautomatiseerd het factuurverwerkingsproces is, des te minder papier er nodig is.

   Klaus Andersen, CEO Basware

   Klaus Andersen: ‘Wij zijn van mening dat duurzaamheid onderdeel van de dagelijkse routine moet zijn en geen extra stap. Daarom hebben we onlangs technologie geïntroduceerd om onze klanten te helpen bij het verduurzamen van hun factuurverwerkingsprocessen.’ Zo heeft Basware recent het Carbon Footprint Index-dashboard geintroduceerd, waarmee klanten hun CO2-uitstoot per factuur kunnen bekijken en de index kunnen vergelijken met vergelijkbare bedrijven. ‘We laten op deze manier zien hoe purchase-to-pay automatisering echt een groene impact kan hebben en zijn vereerd met deze prijs’, aldus Andersen.

   ICreative breidt activiteiten uit naar UK ism Basware

   ICreative breidt activiteiten uit naar Verenigd Koninkrijk

   ICreative breidt haar activiteiten uit naar het Verenigd Koninkrijk. In nauwe samenwerking met Basware, toonaangevend leverancier van procure to pay...

   Lees verder

   InSight DICO Dag | 30 juni

   Op donderdag 30 juni 2022 organiseerde Ketenstandaard samen met haar (software) implementatie-partners de eerste InSight DICO Dag. Een online dag,...

   Lees verder
   lean finance bij digitale transformatie

   Lean Finance

   De financiële functie in bedrijven zit in een transitie die gestuurd wordt door de toenemende digitalisatie van informatiestromen binnen bedrijven....

   Lees verder