PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

TECHNOLOGIE

Wij werken met verschillende P2P oplossingen die koppelen met toonaangevende ERP systemen.

1 min read

Basware lanceert AI-assistent voor procurement

Basware heeft onder de naam Basware Assistant een nieuwe chatbot functie in zijn e-procurement oplossing gelanceerd. Dat maakte de leverancier op 21 mei 2018 bekend tijdens het Amerikaanse congres AP & P2P Conference & Expo in Orlando.  

Basware Assistant is een virtuele assistent die gebruikers helpt orderaanvragen en aankooporders makkelijker te vinden. De chatbot gebruikt de zogeheten natural language processing technologie en artifictial intelligence (AI) om gebruikers een nieuwe en vereenvoudigde manier te bieden om te interacteren met Baswares e-procurement-oplossing. Ze kunnen communiceren met de Basware assistent zoals ze dat zouden doen met een mens en zoeken naar orders en aanvragen op zowel leveranciersnaam en productnaam als op ID- en documentnummers.

Door mensen de mogelijkheid te geven om hun zoekopdrachten te specificeren, hoeven ze niet langer te navigeren door een reeks schermen om de specifieke order of aankoop te vinden. Dankzij de natural language processing, oftewel de vaardigheid van een computerprogramma om een menselijke taal te begrijpen, en AI capabilities verbetert de virtuele assistent de gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Het reduceert naast de tijd om aankooporders en orderaanvragen te vinden, bovendien ook de trainingstijd voor nieuwe gebruikers.