Whitepaper E-facturatie

E-facturatie heeft de toekomst. Maar in het bedrijfsleven stuurt men liever pdf-facturen per e-mail naar elkaar. Zowel technologische ontwikkelingen als de overheid gaan op zeer korte termijn een belangrijke rol spelen in de adoptie van e-facturatie.

Lees er alles over in onze white paper.

  ic-whitepaper-efacturatie-adoptie-v4

   

   1 min read

   Basware biedt nieuwe functionaliteit voor raamcontracten

   Basware komt met nieuwe functionaliteit voor raamovereenkomsten, ook wel blanket orders in het Engels genoemd. Met deze verbetering in Basware Purchase kunnen bedrijven hun spend nog beter managen en een nog hogere automatiseringsgraad halen.

   Een raamcontract is een overeenkomst tussen een leverancier en een organisatie om gedurende een bepaalde tijdsperiode een bepaalde hoeveelheid goederen of diensten te leveren tegen een vooraf bepaalde prijs. Hieraan is dus een maximumbedrag gekoppeld, dat niet overschreden mag worden. Dit komt veel voor bij inhuur van diensten, zoals onderhoud of advies.

   Einde workaround deelfacturen

   Het totaalbedrag van een raamcontract wordt doorgaans in delen gefactureerd. Voorheen moest dan voor iedere deelfactuur een inkooporder in Basware worden aangemaakt om de deelfacturen automatisch te kunnen matchen. Een andere manier om deze deelfacturen te laten matchen, was om een rekensom te maken met het aantal. Bijvoorbeeld, wanneer een bedrijf een consultant inhuurt voor 5000 euro, dan zet de inkoper het aantal op 1 omdat het 1 consultant betreft. Als de betreffende consultant dan vervolgens een factuur stuurt voor 1000 euro, dan moest tot voor kort het aantal op 0,2 worden gezet. Deze workarounds zijn niet langer noodzakelijk.

   De nieuwe blanket order functionaliteit in Basware Purchase stelt gebruikers namelijk in staat om te werken met bedragen in plaats van aantallen, zodat de 1000 euro uit het voorbeeld met een en dezelfde purchase order automatisch gematcht kan worden met het raamcontract van 5000 euro en het restantbedrag. Dit werkt niet alleen veel eenvoudiger, maar op die manier krijgen Basware-klanten eveneens nog meer controle en inzicht op hun indirect spend.

   De ISO-certificeringen van ICreative, toegekend door auditor TÜV

   ICreative behaalt drievoudige certificering: ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017

   ICreative heeft na een onafhankelijke audit door TÜV opnieuw de ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017 certificeringen behaald. Dit toont aan dat onze...

   Lees verder

   Maak kennis met ... Danny Kind

   In deze nieuwe rubriek, die vanaf heden elke kwartaalnieuwsbrief zal terugkeren, stellen we graag onze teamleden aan u voor. Oudgediende Danny Kind...

   Lees verder
   ICreative breidt activiteiten uit naar UK ism Basware

   ICreative breidt activiteiten uit naar Verenigd Koninkrijk

   ICreative breidt haar activiteiten uit naar het Verenigd Koninkrijk. In nauwe samenwerking met Basware, toonaangevend leverancier van procure to pay...

   Lees verder