PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

INTEGRATIES

Wij werken met verschillende P2P oplossingen die koppelen met toonaangevende ERP systemen.

1 min read

Basware biedt nieuwe functionaliteit voor raamcontracten

Basware komt met nieuwe functionaliteit voor raamovereenkomsten, ook wel blanket orders in het Engels genoemd. Met deze verbetering in Basware Purchase kunnen bedrijven hun spend nog beter managen en een nog hogere automatiseringsgraad halen.

Een raamcontract is een overeenkomst tussen een leverancier en een organisatie om gedurende een bepaalde tijdsperiode een bepaalde hoeveelheid goederen of diensten te leveren tegen een vooraf bepaalde prijs. Hieraan is dus een maximumbedrag gekoppeld, dat niet overschreden mag worden. Dit komt veel voor bij inhuur van diensten, zoals onderhoud of advies.

Einde workaround deelfacturen

Het totaalbedrag van een raamcontract wordt doorgaans in delen gefactureerd. Voorheen moest dan voor iedere deelfactuur een inkooporder in Basware worden aangemaakt om de deelfacturen automatisch te kunnen matchen. Een andere manier om deze deelfacturen te laten matchen, was om een rekensom te maken met het aantal. Bijvoorbeeld, wanneer een bedrijf een consultant inhuurt voor 5000 euro, dan zet de inkoper het aantal op 1 omdat het 1 consultant betreft. Als de betreffende consultant dan vervolgens een factuur stuurt voor 1000 euro, dan moest tot voor kort het aantal op 0,2 worden gezet. Deze workarounds zijn niet langer noodzakelijk.

De nieuwe blanket order functionaliteit in Basware Purchase stelt gebruikers namelijk in staat om te werken met bedragen in plaats van aantallen, zodat de 1000 euro uit het voorbeeld met een en dezelfde purchase order automatisch gematcht kan worden met het raamcontract van 5000 euro en het restantbedrag. Dit werkt niet alleen veel eenvoudiger, maar op die manier krijgen Basware-klanten eveneens nog meer controle en inzicht op hun indirect spend.