PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

INTEGRATIES

Wij werken met verschillende P2P oplossingen die koppelen met toonaangevende ERP systemen.

2 min read

Basware Connect Solutions wijst weg naar de cloud

Featured Image

Omarm de toekomst en loop niet weg van verandering. Dat was de algehele boodschap tijdens Basware Connect Solutions in Utrecht op 20 juni 2018. Na afloop van de gebruikersbijeenkomst was duidelijk dat de weg van oude technologie naar nieuwe technologie langzaam maar zeker makkelijker wordt.

Tijdens Basware Connect Solutions 2018 konden bezoekers zien wat er allemaal mogelijk is met de nieuwste technologieën en er was speciale aandacht voor Basware’s cloudoplossing Alusta SaaS. ’De belangrijkste verandering zit in het conformeren naar de technologiestandaard’ merkte Freek Peters op. Hij deelde zijn ervaringen bij GrandVision. In de cloud valt volgens hem veel te configureren, maar echt maatwerk dat buiten de gegeven mogelijkheden valt, is in de cloud moeilijk.

 

Freek Peters © 2018 Sebastiaan Rozendaal

 

Bij de standaard blijven biedt heel veel voordelen in termen van continuïteit. ‘Zo kan je makkelijk mee gaan met nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden. Bovendien dwingt het je kritisch te kijken naar wat er nu echt noodzakelijk is. Welke functionaliteiten heb je nu echt nodig voor automatische verwerking en compliance, en wat is nice to have?’ zei Peters. Verder stelt hij dat je in de cloud wordt beloond. ‘De gebruiksvriendelijkheid op zowel desktop als mobiel is zeer prettig en dat vergroot de adoptie binnen de organisatie.’

GrandVision rolt Basware momenteel uit over de hele wereld en heeft nog geen wanklank vernomen. ‘We doen dit samen met ICreative en zijn zeer te spreken over hun flexibele houding. Ze schalen op of af, naar gelang we erom vragen.’

Mens en machine

Basware Connect Solutions bood de deelnemers een zeer gevarieerd programma. Naast praktijkverhalen van GrandVision en Pon Logistics waren er ook demo’s en motiverende sprekers. Gina Balarin, auteur van het boek ‘The secret army’, moedigde de deelnemers aan om de mensen om zich heen te inspireren. Bedrijven moeten zorgdragen voor drie soorten mensen: de leidinggevenden die veranderingen moeten inspireren, de voetsoldaten die het werk doen en de klanten.

Volgens haar is geluk de sleutel tot succes. ‘Blije klanten leveren meer return on investment. Een ongelukkige medewerker kost een bedrijf pakweg 33 duizend euro, terwijl een gelukkige medewerker een bedrijf meer dan 18 duizend euro oplevert’, weet Balarin. Dit zit verborgen in de productiviteit van een medewerker, beter bedienen van klanten, ziektepercentages, het aantal fouten die medewerkers maken en het gemak waarmee medewerkers te rekruteren zijn. ‘Geluk is besmettelijk. Wees een drager’, adviseerde Balarin.

Ecosysteem

 

Richard van Hooijdonk © 2018 Sebastiaan Rozendaal

 

‘Alle taken die we kunnen voorspellen en repeterend zijn, gaan we in de toekomst automatiseren’, bevestigde futuroloog Richard van Hooijdonk nog maar eens wat Basware-gebruikers allang weten. Het idee is niet om daarmee mensen zonder werk te zetten. Maar het gaat om de samenwerking tussen mens en machine. De financiële rol verandert, dat is zeker. De financiële afdeling van toekomst is een ecosysteem; het is de enige manier om te kunnen versnellen.

De presentaties tijdens Basware Connect Solutions maakten tastbaar dat nieuwe technologie efficiencykansen biedt, ontzorgt en processen verbetert. Bedrijven die nu niet meegaan, lopen ongewild, automatisch een achterstand op. ‘Het werk van financiële afdelingen gaat veranderen. Waar precies de klappen gaan vallen, dat kan ik niet voorspellen. Bedrijven moeten daarom toekomstige onzekerheden gaan managen’, aldus Van Hooijdonk.

Naar het online fotoalbum>>