PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

icreative-webinar-procesoptimalisatie


Onze business consultants benaderen vraagstukken over inkoop en factuurverwerking vanuit verwachtingen, processen en data.
Bekijk het webinar

1 min read

Angst voor het gemak van de cloud

Nog niet zo lang geleden stond de wereld op zijn kop toen Google zijn spraakrobot presenteerde. Google Duplex pleegt levensechte telefoontjes en maakt een afspraak bij de kapsalon zonder dat de kapper doorheeft dat er geen mens aan de andere kant van de lijn is. Mensen zijn continu op zoek naar mogelijkheden om het leven gemakkelijker maken, maar niet iedereen vindt dit wenselijk. Dat boezemt angst in. Dat merk ik ook dagelijks in mijn werk, als ik met onze klanten spreek over de migratie naar de cloud.

Door Peter Derksen, senior account manager bij ICreative

Software beweegt zich naar de cloud. Basware, waarvan ICreative reseller is, vormt hierop geen uitzondering en beweegt met deze trend heel duidelijk mee. De weg naar Software-as-a-Service (Saas) lijkt onvermijdelijk. Dat maakt dat ik dagelijks gesprekken voer met onze klanten over het gemak wat Alusta SaaS – de cloudapplicatie van Basware – met zich meebrengt.

Zo hoeven bedrijven geen hardware meer te hebben, zorgen we standaard voor een goede beveiliging en is de software op elk apparaat beschikbaar. Basware host de software bij Amazon Web Services, waar beveiliging en back-ups onderdeel van de kernactiviteiten vormen. Ingewikkelde upgrades zijn ook niet langer nodig, omdat gebruikers altijd de laatste versie van de software hebben.

IT als kernactiviteit

Als bedrijven zien wat we voor ze kunnen betekenen, is dit voor menigeen toch wat benauwend. Dat is vooral ingegeven door het feit dat de (repeterende) werkzaamheden die ze nu doen, worden overgenomen door de techniek. Maar dit zie ik juist als een voordeel. Dit is werk waar ze in deze tijd niet meer mee bezig zouden moeten zijn.

Immers, het purchase-to-pay proces is niet de kernactiviteit van deze ondernemingen. IT-medewerkers zijn er niet voor het technisch beheer van IT-systemen die niet direct ingrijpen op de core business van de onderneming, zoals de applicatie van Basware.

Tijd beter benutten

Kortom, de voortschrijdende techniek zal grote en kleine problemen oplossen. Dit zouden medewerkers niet moeten zien als een bedreiging voor hun job, maar als een kans. De tijd die overblijft kan anders worden ingezet; beter worden benut.

De extra tijd kan bijvoorbeeld worden geïnvesteerd in het verbeteren van leveranciersrelaties. Door beter contact te houden met leveranciers, kunnen er eenduidigere afspraken worden gemaakt, bijvoorbeeld over de manier van facturering. Hier valt nog veel winst te behalen. En op die manier voegt diezelfde medewerker waarde toe aan de gehele keten, waardoor de autonomie van ons mens-zijn in tact blijft.

(Af)reageren?
Mail naar pderksen@icreative.nl
Maak kennis met ... Christian Willemsen

Maak kennis met ... Christian Willemsen

Na Rogier Termeer en Danny Kind, is het nu de beurt aan Christian Willemsen om zich aan u voor te stellen. Waar houdt hij zich als Senior Business...

Lees verder
Maak kennis met ... Rogier Termeer

Maak kennis met ... Rogier Termeer

In deze rubriek maakt u kennis met de ICreative teamleden. Ditmaal de eer aan E-invoicing Consultant Rogier Termeer om zich aan u voor te stellen.

Lees verder
ICreative behaalt drievoudige certificering: ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017

ICreative behaalt drievoudige certificering: ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017

ICreative heeft na een onafhankelijke audit door TÜV opnieuw de ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017 certificeringen behaald. Dit toont aan dat onze...

Lees verder