PDF FACTUUR PER E-MAIL

Verzend PDF-facturen naar uw klant. Dit is een gratis oplossing, aangeboden door uw klant. Met deze oplossing wordt uw PDF factuur omgezet naar het juiste XML formaat specifiek voor uw bovengenoemde klant.

Hoe werkt het?

Machine readable facturen

Uw PDF facturen worden geconverteerd naar XML facturen. Hiervoor is het belangrijk dat u machine readable PDF’s verstuurt. Het is eenvoudig te testen of uw PDF facturen machine readable zijn. Open een PDF factuur. Kunt u alle teksten, -incl. headerinformatie en rekeningnummers-, van de factuur selecteren en kopiëren? Dan is uw factuur machine readable.

Eenmalige registratie

Om de conversie van PDF naar XML te realiseren is het nodig dat u zich registreert bij Basware.

Nieuw e-mailadres

Voortaan moet u uw facturen versturen naar een nieuw e-mailadres. Het nieuwe e-mailadres treft u aan in de informatiekit. Deze informatiekit ontvangt u na registratie op de specifieke e-invoicing activatiepagina bij ICreative. Ga hiervoor een pagina terug. Gebruik de ‘terugknop’ van uw browser.

Kies voor PDF per e-mail en profiteer van:

 • Gratis versturen van PDF facturen per e-mail;
 • Automatische conversie naar het door uw klant gewenste formaat.

Veelgestelde vragen

 • Hoe moet ik registreren bij Basware voor deze dienst?
  Gebruik de registratielink voor Basware PDF per e-mail die u aantreft in de informatiekit. Deze informatiekit ontvangt u na registratie op de specifieke e-invoicing activatiepagina bij ICreative. Ga hiervoor een pagina terug. Gebruik de ‘terugknop’ van uw browser.
 • Waarom is PDF factuur per e-mail gratis?
  Uw klant draagt de kosten voor de conversie van uw pdf naar het door de klant gewenste XML-formaat. Met deze aansluitoplossing kunt u dus uitsluitend, maar wel gratis e-facturen sturen naar uitsluitend deze klant. Let op: Deze aansluitoplossing is niet altijd beschikbaar. Wilt u naar al uw klanten kunnen factureren dan dient u te kiezen voor PDF factuur per e-mail naar al uw klanten.
 • Ik stuur al PDF’s, waarom moet ik nu registreren om nog steeds mijn PDF’s te versturen?
  Door te registreren voor deze dienst, wordt de PDF factuur die u verstuurd omgezet naar het juiste factuurformaat waardoor het verwerken van de factuur bij uw klant sneller en efficiënter verloopt. Het e-facturatienetwerk verifieert de afzender, voorkomt spookfacturen en wisselt de factuur via een beveiligd netwerk uit.
 • Wat is een machine readable PDF?
  Een machine readable PDF is een PDF document waarin een geautomatiseerd proces de tekst kan selecteren. Het is eenvoudig te testen of uw PDF facturen machine readable zijn. Open een PDF factuur. Kunt u alle teksten, -incl. headerinformatie en rekeningnummers-, van de factuur selecteren en kopiëren? Dan is uw factuur machine readable.
 • Hoe zit het met de techniek achter PDF per e-mail?
  De oplossing is gebaseerd op de techniek waarbij de datalaag van de factuur wordt afgelezen en omgezet naar een gestructureerd dataformaat (XML). XML is platformonafhankelijk. Dit betekent dat XML-gegevens kunnen worden gelezen en verwerkt door elk programma dat is ontworpen voor het gebruik van XML, ongeacht de hardware of het besturingssysteem. Dit geeft hogere kwaliteit, hogere verwerkingssnelheid en dus hogere efficiëntie dan de traditionele OCR technologie die tijdrovend en foutgevoelig is. Kortgezegd is OCR een techniek waarmee de computer letters, cijfers en leestekens van een plaatje kan ‘aflezen’.

Blijf op de hoogte

Ontvang per e-mail het laatste nieuws over purchase-to-pay automatisering!