NIEUWE E-FACTURATIE AANSLUITING

Indien uw organisatie al XML facturen kan versturen of uitdraaien, dan kunt u eenvoudig aangesloten worden het Basware Network. Deze oplossing maakt dat al uw uitgaande facturen geconverteerd worden naar het gewenste factuurformaat van uw klanten. Ideaal voor organisaties die elektronische facturen moeten versturen naar de overheid.

Met de meeste boekhoud- en facturatiesoftware die in Nederland verkrijgbaar is, kunt u e-factureren. Er bestaat echter helaas niet één standaard voor e-invoicing. Dat maakt het noodzakelijk om uitgaande facturen te converteren naar de gewenste standaard van uw klanten. Basware Network converteert uw factuurformaat naar dat van uw klant.

Met deze aansluiting kunt u ook eenvoudig facturen versturen naar de (Rijks)overheid.

Als uw klanten of leveranciers zijn aangesloten op het Basware Network, worden facturen moeiteloos verwerkt – waar ze ook vandaan komen. Conversie van gegevensindeling, gegevensvalidatie en naleving van btw-regels worden voor u verzorgd. Voor u betekent dit ondersteuning voor meerdere landen en talen. Met ruim 220 roaming partijen voor e-facturatie hebt u toegang tot een mondiaal netwerk.

Welke actie moet ik ondernemen?

Neem contact met ons op voor het vervolgtraject. Geeft u hierbij aan in welk XML-formaat uw organisatie factureert of welke XML-formaten momenteel beschikbaar zijn. Vul het formulier in op de activactiepagina. Ga hiervoor een pagina terug. Gebruik de ‘terugknop’ van uw browser.

Veelgestelde vragen

 • Wat is XML?
  XML staat voor eXtensible Markup Language. XML is een open standaard die voor alle vormen van gestructureerde berichtuitwisseling kan worden gebruikt, zoals e-facturen.
 • Ik stuur nu al mijn facturen als pdf, dat is toch ook elektronisch factureren?
  Nee, dat is digitaal factureren. Met elektronisch facturen wordt bedoeld dat facturen in een gestructureerde vorm (XML) aangeboden worden aan uw klant.
 • Waarom is een e-facturatie adres belangrijk?
  Op basis van een of meer unieke identificatienummers wordt het bedrijf geregistreerd in het netwerk. Denk hierbij aan het KvK, btw-nummer of Global Location Number (GLN) voor bedrijven en het OIN nummer voor overheidsinstellingen. Al deze nummers kunnen worden gebruikt om de ontvanger te bereiken.
 • Hoe is een e-facturatie adres geformuleerd?
  Vaak wordt het btw-nummer van een bedrijf gebruikt voor de routering/adressering.
 • Waarom moet de afzender een e-facturatie adres hebben?
  Op deze manier altijd bekend wie de afzender van de factuur is en wordt u de volgende keer automatisch gevonden in het netwerk. Wel is het van belang dat de facturen of XML’s via een beveiligde verbinding worden gestuurd.
 • Kan ieder ERP-pakket gekoppeld worden aan Basware Network?
  Ja, wij hebben tot nu toe veel verschillende boekhoudpakketten aangesloten. Neem contact met ons op voor het verdere traject. Wij helpen u graag verder.
 • Blijft mijn ERP/Boekhoudpakket/proces leidend?
  In de meeste gevallen hoeft u uw boekhoudpakket of proces niet aan te passen om gebruik te kunnen maken van elektronisch facturen. Uw eigen informatie, proces en boekhoudpakket blijven leidend. Bovendien kunt u zelf bepalen in welke mate u Basware Network wilt gebruiken.
 • Ik heb klanten in binnen- en buitenland. Hoe worden mijn facturen verzonden?
  Uw facturen worden opgemaakt conform de wet- en regelgeving die geldt in het land waar uw crediteur woonachtig of gevestigd is.

Blijf op de hoogte

Ontvang per e-mail het laatste nieuws over purchase-to-pay automatisering!