Order-to-Cash

Order-to-Cash verwijst naar de stroom van het bedrijfssysteem voor het ontvangen, verwerken, factureren en ontvangen van betalingen voor klantenverkopen.

Van Verkoop tot Facturering

Order-to-Cash (O2C) omvat zowel B2B- als B2C-verkopen en omvat een bedrijfsproces dat begint met een contractuele relatie en eindigt met het verzamelen van betalingen voor geleverde goederen of diensten. In de systeemstroom van Order-to-Cash zijn er vaak subprocessen bij betrokken, wat een verdere uitdaging inhoudt voor de tijd die een organisatie nodig heeft om te betalen voor producten of diensten die zij verkoopt.

Order-to-Cash versus Purchase-to-Pay

Waar order to cash het proces van verkoop en facturering aan klanten vertegenwoordigd, verwijst het purchase to pay proces naar inkoop en betaling van facturen van leveranciers.

Order-to-Cash Automatisering

U heeft alles te winnen door uw Order-to-Cash proces te automatiseren. Maar wat ga je verliezen? Papier in de eerste plaats en alles wat met papier en de bijbehorende handmatige verwerking wordt meegeleverd. Bedenk hoeveel aanraakpunten er in uw papierprocessen zitten. Stelt u zich eens voor dat u verbonden bent met al uw klanten en de mogelijkheid hebt om hun offerteaanvragen, verkooporders, veldtickets en facturen te verwerken – allemaal met een druk op de knop. Met volledig beheerd Order-to-Cash proces realiseert u direct voordelen en wordt het voor uw klanten gemakkelijker om zaken met u te doen.

Basware Order-to-Cash

Basware is een van de toonaangevende spelers op het gebied van purchase to pay automatisering. Met de oplossingen van Basware kunnen informatie en documentatiestromen rondom het inkoop tot betalingsproces worden geautomatiseerd.

De laatste jaren heeft Basware met veel succes ook het zogenaamde Basware Network gelanceerd. Dit netwerk biedt inkoop en crediteurenadministratie een aantal voordelen, waaronder toepassing van any-to-any conversie van documenten.

Hiermee kunnen leveranciers bijvoorbeeld facturen toesturen die voor een klant bestemd zijn. In het netwerk worden deze facturen vervolgens gestandaardiseerd, en bij papieren facturen eerst gedigitaliseerd, en als e-factuur bij de klant aangeleverd. De klant ontvangt op deze wijze dus e-facturen, zónder dat leveranciers gedwongen worden ook e-facturen conform een bepaalde standaard toe te sturen.

Daarmee biedt het Basware niet alleen voordelen aan de partij die inkoopt, maar ook aan leveranciers. Leveranciers kunnen immers e-facturen, en zelfs andere type facturen, aan hun klanten aanleveren, zónder met iedere klant rekening te moeten houden. Desnoods blijft een leverancier PDF facturen naar alle klanten toesturen; het netwerk zorgt er voor dat klanten de facturen ontvangen conform hun specificaties.

Basware Oplossingen

Het Basware Network staat toe om facturen in allerlei vormen naar klanten te versturen. De meest voorkomende oplossingen zijn:

Waarom ICreative

ICreative helpt ondernemingen, instellingen en overheden om meer controle op bedrijfsuitgaven te krijgen en het purchase-to-pay proces minder complex, en daarmee kostenefficiënter, te maken. Onze propositie:

Technologie Partner

Wij hebben veel ondernemingen geholpen met implementatie van Basware en Kofax technologie en hen aangesloten op het grootste open transactie netwerk ter wereld.

Kennis Partner

ICreative heeft in de afgelopen 15 jaar veel kennis opgedaan over purchase-to-pay en e-facturatie. Kennis die wij graag delen middels onze Academy.

Excellence Partner

Wij bieden additionele diensen aan om toe te werken naar operational (P2P) excellence, waaronder geautomatiseerde kwaliteitscontrole van inkomende facturen.

Wij staan voor u klaar!

ICreative levert als Basware en Kofax partner, e-facturatie en purchase-to-pay oplossingen aan omvangrijke ondernemingen, instellingen en overheden. Onze oplossingen resulteren in meer controle op bedrijfsuitgaven en minder complexiteit van het inkoop tot betalingsproces.

We houden u graag op de hoogte omtrent e-facturatie en purchase-to-pay automatisering. Wilt u liever van gedachten wisselen omtrent deze onderwerpen, neem gerust contact met ons op. We staan u graag te woord.

Waarom ICreative

ICreative helpt ondernemingen, instellingen en overheden om meer controle op bedrijfsuitgaven te krijgen en het purchase-to-pay proces minder complex, en daarmee kostenefficiënter, te maken. Onze propositie:

Technologie Partner

Wij hebben veel ondernemingen geholpen met implementatie én support van Basware en Kofax technologie. In Nederland en ver daarbuiten.

Kennis Partner

ICreative heeft in de afgelopen 15 jaar veel kennis opgedaan over purchase-to-pay en e-facturatie. Kennis die wij graag delen middels onze Academy.

Excellence Partner

Wij bieden additionele diensen aan om toe te werken naar operational (P2P) excellence, waaronder geautomatiseerde kwaliteitscontrole op inkomende facturen.

Wij staan voor u klaar!

ICreative levert als Basware en Kofax partner, e-facturatie en purchase-to-pay oplossingen aan omvangrijke ondernemingen, instellingen en overheden. Onze oplossingen bieden meer controle op bedrijfsuitgaven en minder complexiteit van het inkoop tot betalingsproces.

We houden u via uw Inbox graag op de hoogte omtrent e-facturatie en purchase-to-pay automatisering. Wilt u ook eens van gedachten wisselen omtrent deze onderwerpen, neem gerust contact met ons op. We staan u graag te woord.

Ontvang Big Data boek
Download white papers
Helaas, geen prijs
Ontvang Big Data boek
Download white papers
Helaas, geen prijs
ICreative is weer een jaartje ouder. Dat moet worden gevierd!
Vul uw e-mailadres in en geef een draai aan het wiel!
Door mee te doen, stemt u toe dat wij e-mails met P2P-gerelateerde onderwerpen naar u mogen versturen. Geen paniek. Ook wij hebben een hekel aan SPAM. U kunt zich onderaan iedere e-mail uitschrijven.