Order-to-Cash

Order-to-Cash verwijst naar de verkoopfunctie van een bedrijf. Specifiek naar alle documentatie- en informatiestromen die betrekking hebben op het verkopen en factureren van producten of diensten aan klanten.

Van Verkoop tot Facturering

Order-to-Cash (O2C) omvat zowel B2B- als B2C-verkopen en omvat een bedrijfsproces dat begint met een contractuele relatie en eindigt met het verzamelen van betalingen voor geleverde goederen of diensten. In de systeemstroom van Order-to-Cash zijn er vaak subprocessen bij betrokken, wat een verdere uitdaging inhoudt voor de tijd die een organisatie nodig heeft om te betalen voor producten of diensten die zij verkoopt.

Order-to-Cash versus Purchase-to-Pay

Waar order-to-cash het proces van verkoop en facturering aan klanten vertegenwoordigd, verwijst het purchase-to-pay proces naar de inkoopfunctie van een bedrijf. Specifiek naar alle documentatie- en informatiestromen met betrekking tot inkoop en ontvangst van producten en diensten en de verwerking van inkoopfacturen.

Order-to-Cash Automatisering

U heeft alles te winnen door uw Order-to-Cash proces te automatiseren. Maar wat ga je verliezen? Papier in de eerste plaats en alles wat met papier en de bijbehorende handmatige verwerking wordt meegeleverd. Bedenk hoeveel aanraakpunten er in uw papierprocessen zitten. Stelt u zich eens voor dat u verbonden bent met al uw klanten en de mogelijkheid hebt om hun offerteaanvragen, verkooporders, veldtickets en facturen te verwerken – allemaal met een druk op de knop. Met volledig beheerd Order-to-Cash proces realiseert u direct voordelen en wordt het voor uw klanten gemakkelijker om zaken met u te doen.

Basware Order-to-Cash

Basware is een van de toonaangevende spelers op het gebied van purchase to pay automatisering. Met de oplossingen van Basware kunnen informatie en documentatiestromen rondom het inkoop tot betalingsproces worden geautomatiseerd.

De laatste jaren heeft Basware met veel succes ook het zogenaamde Basware Network gelanceerd. Dit netwerk biedt inkoop en crediteurenadministratie een aantal voordelen, waaronder toepassing van any-to-any conversie van documenten.

Hiermee kunnen leveranciers bijvoorbeeld facturen toesturen die voor een klant bestemd zijn. In het netwerk worden deze facturen vervolgens gestandaardiseerd, en bij papieren facturen eerst gedigitaliseerd, en als e-factuur bij de klant aangeleverd. De klant ontvangt op deze wijze dus e-facturen, zónder dat leveranciers gedwongen worden ook e-facturen conform een bepaalde standaard toe te sturen.

Daarmee biedt het Basware niet alleen voordelen aan de partij die inkoopt, maar ook aan leveranciers. Leveranciers kunnen immers e-facturen, en zelfs andere type facturen, aan hun klanten aanleveren, zónder met iedere klant rekening te moeten houden. Desnoods blijft een leverancier PDF facturen naar alle klanten toesturen; het netwerk zorgt er voor dat klanten de facturen ontvangen conform hun specificaties.

Basware Oplossingen

Het Basware Network staat toe om facturen in allerlei vormen naar klanten te versturen. De meest voorkomende oplossingen zijn:

Onze Diensten

ICreative transformeert gefragmenteerd processen met ongestructureerde informatie naar data-gedreven en intelligente purchase-to-pay en e-facturatie oplossingen.

AUTOMATISERING

Wij implementeren en supporteren cloud software van enkele grote wereldspelers.

EXCELLENCE

Met procesoptimalisatie en verbetering van datakwaliteit leveren wij P2P Excellence.

ACADEMY

Wij bieden continue trainingen en webinars aan en organiseren een jaarlijkse klantendag.

Blijf op de hoogte

Ontvang per e-mail het laatste nieuws over purchase-to-pay automatisering!