Whitepaper E-facturatie

E-facturatie heeft de toekomst. Maar in het bedrijfsleven stuurt men liever pdf-facturen per e-mail naar elkaar. Zowel technologische ontwikkelingen als de overheid gaan op zeer korte termijn een belangrijke rol spelen in de adoptie van e-facturatie.

Lees er alles over in onze white paper.

  ic-whitepaper-efacturatie-adoptie-v4

   

   1 min read

   Nieuw voor grootwagenparkhouders: MRB-verzamelfactuur

   Grootwagenparkhouders moeten sinds afgelopen zomer maandelijks hun factuurspecificaties ophalen voor de motorrijtuigenbelasting (MRB) bij de overheidsberichtenbox Digipoort. Zonder een koppeling met Digipoort ontvangen bedrijven per kentekenmutatie een factuur. Dit zou voor een van onze klanten, met een wagenpark van circa 2300 vrachtwagens, betekenen dat het maandelijks ongeveer 300 losse facturen voor de MRB moet verwerken.

   Grote bedrijven met veel kentekens, zoals leasemaatschappijen, kunnen onder voorwaarden gebruikmaken van de grootwagenparkhouder-regeling voor de motorrijtuigenbelasting, de zogenoemde GWH-regeling.

   In het verleden ontvingen grootwagenparkhouders de factuurspecificatie voor motorrijtuigenbelasting nog via cd-rom, maar sinds de zomer van 2019 is de Belastingdienst overgegaan op het digitaal uitwisselen van gegevens. Bedrijven dienen de factuurspecificaties voor alle motorrijtuigen nu op te halen via Digipoort, de ICT-centrale waar het berichtenverkeer voor de overheid wordt afgehandeld.

   Integratie met reguliere factuurproces

   Onze klant, die geen werkende koppeling met Digipoort had, ontving per maand ongeveer 300 facturen. Om de administratieve last hiervan te verlagen, vroeg deze klant ons of wij het ophalen van specificaties konden integreren met hun reguliere factuurproces.

   We hebben het mogelijk gemaakt om de factuurspecificaties automatisch op te halen en in plaats van één factuur voor elk kenteken waarover belasting moet worden betaald, wordt er nu één verzamelfactuur met alle kentekenmutaties gegenereerd. Een klus die normaal gesproken veel tijd vergt, is hiermee in no-time gedaan.

   Daarnaast zijn we ook nog in staat om de factuur te verrijken, met extra leveranciersgegevens, per factuur regel de kostenplaats en account code voor de bekende kentekens. Hiermee is de boekingsregel voor deze klant compleet en kan de factuur direct door zonder menselijk handelen naar het financiële systeem.

   >> Meer weten? Lees hier hoe dit werkt

   De ISO-certificeringen van ICreative, toegekend door auditor TÜV

   ICreative behaalt drievoudige certificering: ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017

   ICreative heeft na een onafhankelijke audit door TÜV opnieuw de ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017 certificeringen behaald. Dit toont aan dat onze...

   Lees verder

   Maak kennis met ... Danny Kind

   In deze nieuwe rubriek, die vanaf heden elke kwartaalnieuwsbrief zal terugkeren, stellen we graag onze teamleden aan u voor. Oudgediende Danny Kind...

   Lees verder
   ICreative breidt activiteiten uit naar UK ism Basware

   ICreative breidt activiteiten uit naar Verenigd Koninkrijk

   ICreative breidt haar activiteiten uit naar het Verenigd Koninkrijk. In nauwe samenwerking met Basware, toonaangevend leverancier van procure to pay...

   Lees verder