PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

TECHNOLOGIE

Wij werken met verschillende P2P oplossingen die koppelen met toonaangevende ERP systemen.

1 min read

Nieuw voor grootwagenparkhouders: MRB-verzamelfactuur

Grootwagenparkhouders moeten sinds afgelopen zomer maandelijks hun factuurspecificaties ophalen voor de motorrijtuigenbelasting (MRB) bij de overheidsberichtenbox Digipoort. Zonder een koppeling met Digipoort ontvangen bedrijven per kentekenmutatie een factuur. Dit zou voor een van onze klanten, met een wagenpark van circa 2300 vrachtwagens, betekenen dat het maandelijks ongeveer 300 losse facturen voor de MRB moet verwerken.

Grote bedrijven met veel kentekens, zoals leasemaatschappijen, kunnen onder voorwaarden gebruikmaken van de grootwagenparkhouder-regeling voor de motorrijtuigenbelasting, de zogenoemde GWH-regeling.

In het verleden ontvingen grootwagenparkhouders de factuurspecificatie voor motorrijtuigenbelasting nog via cd-rom, maar sinds de zomer van 2019 is de Belastingdienst overgegaan op het digitaal uitwisselen van gegevens. Bedrijven dienen de factuurspecificaties voor alle motorrijtuigen nu op te halen via Digipoort, de ICT-centrale waar het berichtenverkeer voor de overheid wordt afgehandeld.

Integratie met reguliere factuurproces

Onze klant, die geen werkende koppeling met Digipoort had, ontving per maand ongeveer 300 facturen. Om de administratieve last hiervan te verlagen, vroeg deze klant ons of wij het ophalen van specificaties konden integreren met hun reguliere factuurproces.

We hebben het mogelijk gemaakt om de factuurspecificaties automatisch op te halen en in plaats van één factuur voor elk kenteken waarover belasting moet worden betaald, wordt er nu één verzamelfactuur met alle kentekenmutaties gegenereerd. Een klus die normaal gesproken veel tijd vergt, is hiermee in no-time gedaan.

Daarnaast zijn we ook nog in staat om de factuur te verrijken, met extra leveranciersgegevens, per factuur regel de kostenplaats en account code voor de bekende kentekens. Hiermee is de boekingsregel voor deze klant compleet en kan de factuur direct door zonder menselijk handelen naar het financiële systeem.

>> Meer weten? Lees hier hoe dit werkt