PURCHASE TO PAY

Wij helpen organisaties met digitale transformatie en procesoptimalisatie van purchase to pay.

TECHNOLOGIE

Wij gebruiken verschillende cloud-oplossingen die passen bij omvangrijker organisaties.

INTEGRATIES

Wij werken met verschillende P2P oplossingen die koppelen met toonaangevende ERP systemen.

1 min read

Kabinet wil betaaltermijn grootbedrijf aan mkb verkorten naar 30 dagen

De maximale wettelijke betaaltermijn van het grootbedrijf aan het midden- en klein bedrijf (mkb) wordt verkort van 60 naar 30 dagen. Dit staat in een wetsvoorstel dat staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) in maart naar de Tweede Kamer stuurde.

Late betalingen hebben een negatieve invloed op de kaspositie en daarmee de levensvatbaarheid van mkb-ondernemingen. Daarnaast beschikken mkb-bedrijven over het algemeen over kleinere reserves en zijn daardoor afhankelijker zijn van een continue cashflow. Dit was al het geval voor de coronacrisis. Volgens Keijzer komen ondernemers in de knel als ze lang op hun geld moeten wachten.

Het kabinet wil daarom de huidige toegestane betaaltermijn halveren en gelijkstellen aan die van de overheid, om zo mkb-ondernemingen beter te beschermen. ‘Met het verkorten van de betaaltermijn krijgt de mkb’er meer financiële ademruimte, beter zicht op de bedrijfskas en daarmee een grotere kans om de huidige economische crisis door te komen’, aldus Keijzer.

Lees het volledige bericht op de website van de Rijksoverheid